Έκανα ως συνήθως άσκοπες βόλτες στους δρόμους του διαδικτύου, με τη σκέψη μου χαμένη και το μυαλό στο πουθενά. Σε μια στροφή, είδα με την άκρη του ματιού μου τον τύπο. Μισοριξιά, φοβισμένο βλέμμα, πονηρό μουσάκι. “Γνωστή μούρη” σκέφτηκα. “Κάπου τον έχω ξαναδεί“. Τον ακολούθησα. Και τότε συνέβη, το εξής:

https://www.youtube.com/watch?v=th03XP-xEt8

 

Γυρίζοντας λοιπόν στο δωμάτιό μου ατσαλάκωτος και προβληματισμένος, άρχισα να σκέφτομαι τρία πράγματα. Πρώτον: φτηνά τη γλιτώσαμε! Δεύτερον: τι αμαξάρες μας περιμένουν στο μέλλον, ρε φίλε; Και τελικά: πώς γίνεται να τη γλιτώνεις φτηνά, να ‘χεις τη φουτουριστική αμαξάρα σου, αλλά να μη σκας κιόλας αν έρθουν και στη διαλύσουν μια σπείρα εξωγήινοι; 

Λοιπόν, το τελευταίο γίνεται με τη LeasePlan. Λίζινγκ, αδερφέ! Κερδίζεις χρόνο, ρίχνεις το κόστος, ρίχνεις το ρίσκο, σου δίνει αρκετή ευελιξία και το κατάλληλο όχημα για την παρτάρα σου. Τώρα, όταν λέμε το κατάλληλο όχημα, ντάξει εδώ θα πρέπει να βολευτείς μ’ αυτά που υπάρχουν στο παρόν (αμαξάρες είναι, τσέκαρε κατάλογο με τις “Click and Drive” προσφορές!). Ή τουλάχιστον θα πρέπει να βολευτείς μέχρι να έρθει στ’ αλήθεια το μέλλον. Οπότε θα υπάρχουν τα παρακάτω.  

Audi RSQ | I, Robot

Αυτόματος πιλότος (δεν το λες ακριβώς cruise control!). Σφαίρες αντί για ρόδες. Οροφούλα για να ΄χεις θέα, λειτουργικό σύστημα – γκόμενα για να μη μπορείς να συνεννοηθείς με τίποτα να γίνεται πιο όμορφο το κάθε σου ταξίδι, απίθανες ταχύτητες, φυσικά κινητήρας χωρίς βενζίνη. Αλλά το Αudi σασί εκεί, σαν να μην πέρασε μια μέρα, για να ικανοποιήσουμε τον Γουίλητα τον Σμιθ που γούσταρε βίντατζ φάσεις το 2053 (Στίβι Γουόντερ, αλάνι μου!).

 

Ιπτάμενα Ταξί | Fifth Element

Ένα απ’ τα πολλά πράγματα για τα οποία παραδέχεσαι το 5ο στοιχείο. Ιπτάμενα ταξί, αδερφέ. Kαι τι ταξί! Είναι και το σχήμα που θυμίζει δεκαετία του ΄50, είναι κι ο Λικ Μπεσόν που γυρίζει πλάνα λες και παίζει “Crazy Taxi“, είναι κι ο Μπρους Γουίλις που οδηγάει σαν τίμιος εκπρόσωπος της “κίτρινης φυλής”, μα πάνω απ’ όλα… Είναι η δυνατότητα ενός ταρίφα να ρωτήσει: “Πού να σε πετάξω;” και να το εννοεί! Ανεκτίμητο.

 

Spinners (Χόβερκραφτ) | Blade Runner

Ομολογουμένως παλιομοδίτικα, αλλά χωρίς τα Χόβερκραφτ, δεν θα ‘χαμε κι όλα τα υπόλοιπα. Έξι μικρές οθόνες (αντί για μια μεγάλη), γράμματα τέτρις και… τηλέφωνο (!) μέσα στο αυτοκίνητο. Γενικότερα ωστόσο, αν σκεφτείς ότι το πρώτο Blade Runner υπάρχει στο μακρινό (!!) 2019, μας κατουράει (με το μπαρδόν). Καθότι τα Spinners του πετάνε κι εμείς ακόμα τσουλάμε λάστιχα στη γη (κι από spinners, μόνο τέτοια).

https://www.youtube.com/watch?v=nx02tM0os7k

 

Batmobile | Batman

Το πρώτο και ΤΟ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ future car των κόμικ, του σινεμά, της επιστημονικής φαντασίας. Και όχι μόνο γιατί το κυκλοφορεί ολόκληρος Μπάτμαν, όχι μόνο γιατί έχει διαχρονικά αισθητική λιμουζίνας – κόμη δράκουλα, αλλά και γιατί ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ. Ήταν μια λιμουζίνα με τουρμπίνες και πυραυλάκια, έγινε μια λιμουζίνα υπερόπλο, και τελικά ο Νόλαν την έκανε αυτό. Μαγκιά, αγάπη, το μεγάλο μου απωθημένο. Πατέρα, άμα βρω γυναίκα θα μου πάρεις ένα Batmobile;


Αλλά επειδή Batmobile δεν παίζει, LeasePlan μαν! Να την οδηγείς τη λίμο, αλλά να μην είναι και δικιά σου! Μην πάθεις δηλαδής και κάνα εγκεφαλικό άμα στη διαλύσει ο Τζόκερ! 

 

Crown Victoria | Men In Black

To όνομα απαράδεκτο, ισχύει. Αλλά. Αμαξάρα, λιμουζινάρα, μουράκλα, πατάς κουμπί και την πας… ανάποδα! Τι έγινε Γουίλι, τα κάναμε πάνω μας;

 

De Lorean Time Machine | Back to the Future

Δεν έχω και πολλά να πω, μονάχα τούτο. Η ΝτεΛόρεαν είναι αυτοκίνητο (με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω!), τηλεκατευθυνόμενο, που σε πάει βόλτα ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Εγώ γιατί δεν έχω γείτονα – τρελό επιστήμονα;

 

BMW iL | James Bond: Tomorrow Never Dies

Πώς θα μπορούσα να κλείσω αυτή τη λίστα χωρίς τον απόλυτο γκατζετάκια, με το απόλυτα play station αυτοκίνητό του. Ψάξτε, ψάξτε, δεν θα με βρείτε! (Γιατί έχω ολόκληρο αμάξι στο κινητό μου…).


Plus: KITT | Knight Rider

Όχι, δεν είναι αυτόματος πιλότος. Όχι, δεν είναι ένα λειτουργικό που σου μιλάει. Είναι το αμάξι σου που σου μιλάει, σε πάει εκεί που θες, και γενικότερα είναι το καλύτερο παρεάκι. Κitt είσαι η μεγαλύτερη μορφάρα που έπαιξε ποτέ σε αυτοκίνητο! Και όχι, δεν μιλάω για τη φτηνή αντιγραφή του σήμερα. Μιλάω για το ’80, τον Χάσελχοφ και ΤΟΝ ΚΙΤΤ. Αυτόν τον Κitt, που μας πήρε απ’ το Baywatch και τον Μαγκάιβερ, και μας έκανε ανθρώπους.