Αν η Ελλάδα δεν ήταν χώρα δεν πιστεύεις κι εσύ ότι θα ήταν μια ταβέρνα; Κάνε λίγο τον παραλληλισμό. Μια παραδοσιακή ταβέρνα που δεν θα πολυέκοβε αποδείξεις, θα είχε ωραίο φαγητό και θα ήταν και ψιλοβρώμικη. Γενικά η φάση της ταβέρνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα.

Γιατί η ταβέρνα στη χώρα μας είναι ένας ναός γραφικότητας και υπερσυγκέντρωσης όλων εκείνων των στοιχείων που μας κάνουν είτε να συμπαθούμε είτε να αντιπαθούμε τη χώρα στην οποία μας έλαχε να γεννηθούμε. 

Έτσι κι εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να σκιαγραφήσουμε έναν έναν όλους τους τύπους που συναντάς κάθε φορά που την επισκέπτεσαι για να γεμίσεις τον οργανισμό σου με άχρηστες θερμίδες. 

Ο Αλάδωτος είναι η ντροπή της παρέας. Είναι αυτός ο τύπος που ενώ η παρέα έχει παραγγείλει φαγητά ικανά για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος αυτοεκτιμήσης και να αυξήσουν κάθε κακό δείκτη της υγείας σου, εκείνος επιμένει να τρώει υγειινά. Όλοι τρώνε λίπη, όλοι τρώνε σάλτσες, αυτός βραστό κοτόπουλο. Όλοι μπορεί να είναι ντυμένοι όπως να’ναι, εκείνος θα είναι κοστουμάτος. Αν η παρέα σε κάθε πρόταση χρησιμοποιεί 14 μπινελίκια, ο Αλάδωτος θα μιλάει με γλώσσα που απευθύνεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γενικά ο Αλάδωτος είναι η ντροπή της παρέας και αυτός που προσπαθεί να σε πείσει ότι οι μπάμιες γαμάνε, αρκεί να μαγειρευτούν σωστά. 

Αυτός ο τύπος είναι η αμέσως επόμενη ντροπή της παρέας σου. Ο Φωτογραφός είναι αυτό το σίχαμα που δεν σε αφήνει να αγγίξεις το πιρούνι σου αν πρώτα δεν τραβήξει 22 φωτογραφίες από κάθε πιάτο για να γεμίσει το ίνσταγκραμ του. Όλο αυτό θα το κάνει με τέτοια σοβαρότητα που νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο (να ψάξεις να βρεις ποιος είναι) ενώ στην πραγματικότητα έχεις τον Κωστάκη ή τη Μαιρούλα που έχει 14 followers, λίγο λιγότερους από τον αριθμό των hashtags που βάζει σε κάθε παϊδάκι που φωτογραφίζει. Ουστ!

Ο Κεραστής είναι γαμώ τα παιδιά ενώ πολύ συχνά στις ελληνικές παρέες, υπάρχουν περισσότεροι από έναν. Ο Κεραστής είναι εκείνος ο θεούλης που μπορεί και να παίξει ξύλο για να πληρώσει ο ίδιος τον λογαριασμό, ακόμη κι αν δεν είναι φραγκάτος, απλά και μόνο επειδή είναι γαμώ τα παιδιά. Αν δει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, πηγαίνει τουαλέτα πριν έρθει η απόδειξη και πληρώνει στα μουλωχτά για να πει με ύφος μετά “Ε ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ” και να εισπράξει τα γαμωσταυρίδια των φίλων του. Ρισπέκτ σε κάθε Κεραστή εκεί έξω. 

Το Κτήνος της παρέας παίρνει τα πράγματα πάντα πολύ σοβαρά. Ήρθε στην ταβέρνα για να φάει και θα φάει πολύ και καλά. Δεν τον απασχολούν μαχαιροπίρουνα και λοιπές μετριότητες. Το Κτήνος μπορεί να φάει με τα χέρια, με τα πόδια, με τα αυτιά και μπορεί να σνιφάρει και την μπριζόλα του αν νιώσει ότι πρέπει να το κάνει. Πάντα φεύγει λερωμένος από τη μάχη, δεν ξεστομίζει πάνω από 2 λέξεις όλο το βράδυ ενώ είναι εκείνος που θα ξενερώσει πρώτος αν στο τέλος σκάσει φρούτο και όχι γλυκό. Εννοείται ότι θα το φάει όμως. 

Το Παιδάκι είναι εκείνο το κακόμοιρο που το σέρνουν οι γονείς του στην ταβέρνα ενώ όλοι ξέρουν ότι θα έπρεπε να κάθεται με τη γιαγιά του. Τρώει τα αποφάγια των γονιών του, γκρινιάζει όλη την ώρα ενώ ο μπαμπάς του πουλάει μούρη βάζοντάς το να βρίζει ή να πίνει μπύρα για να δείξει σε όλους τι γαμάτο παιδάκι έκανε. Κανονικά θα έπρεπε να του το πάρει η πρόνοια, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε άλλη φορά. 

Ο Περίεργος είναι αυτός ο μαλάκας που κανείς δεν ξέρει γιατί τον κάνετε παρέα, αλλά για κάποιο λόγο είναι συνέχεια μαζί σας. Είναι αγενής, γκρινιάρης, το παίζει γκόμενος και υποστηρίζει Απόλλωνα Αθηνών ή Ατρόμητο γιατί “είναι μαλακία να είσαι με τις μεγάλες ομάδες”. Ειρωνεύεται τους σερβιτόρους, δεν του αρέσει τίποτα και φυσικά όταν κάτι πρόκειται να πάει στραβά, θα συμβεί μόνο σε αυτόν. Αυτός θα βρει τρίχα στο πιάτο, σε αυτόν θα είναι κρύες οι πατάτες και τελικά αυτός θα φάει τη ροχάλα του μάγειρα και θα πει και ευχαριστώ και καλά να πάθει. Είμαστε με τον μάγειρα.

Ο Χαβαλές είναι συνήθως ο μεγαλύτερος της παρέας που έχει αναλάβει τον ρόλο του χιουμορίστα. Φυσικά του έγινε απευθείας ανάθεση από τον ίδιο του τον εαυτό αφού κανένας δεν γελάει με τα αστεία του, αλλά έχε χάρη που είναι ψυχούλα. Αυτός είναι ο τύπος που θα κάνει χιούμορ με τον σερβιτόρο, που θα κάνει μαλακισμένες ερωτήσεις στα παιδάκια των φίλων του και που θα ετοιμάσει κάποια φάρσα με την οποία θα γελάσει μόνος του. Όταν είναι να έρθει ο λογαριασμός θα πει στον σερβιτόρο “Μπορείς να μας πληρώσεις;” και θα πεθάνει στο χαχανητό την ίδια στιγμή που όλοι γύρω του θα αναρωτιούνται αν όντως είναι τόσο ηλίθιος.