Το κείμενο που θα διαβάσεις είναι ένα κείμενο που δεν έχει σκοπό να προσβάλλει κάποια θρησκεία. Ωστόσο, αν το κάνει, δεν πειράζει, ελπίζουμε να μας συγχωρέσεις κι εσύ και ο Θεός (με κεφαλαίο, είδες). 

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εδώ, είναι ότι εμείς σε κάθε μάχη τασσόμαστε στο πλευρό της επιστήμης. Και για να το κάνουμε σωστά, προσπαθούμε να επιχειρηματολογήσουμε. 

Βρήκαμε λοιπόν 6 σημαντικές καταστάσεις που επικρατούν στην ανθρωπότητα και αποδεικνύουν περίτρανα ότι αν κάποιος έφτιαξε τον άνθρωπο, τότε αυτός σίγουρα δεν είναι ο Θεός. 

Έχουμε και λέμε…

Το σώμα μας είναι σούπερ πολύπλοκο

Διάβαζα κάπου χθες ότι το ανθρώπινο σώμα έχει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα φλέβες. Είναι δυνατόν ο Θεός να έκατσε να φτιάξει κάτι τόσο πολύπλοκο; Αλήθεια τώρα; Αφού είμαστε από χώμα και νερό, πώς έγιναν οι φλέβες, μόνες τους; Φύτρωσαν; Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε; Στη συνέχεια, είναι δυνατόν να σκέφτηκε ο Θεός να φτιάξει ένα τόσο πολύπλοκο πλάσμα την ίδια στιγμή που έστειλε κάτω στη γη τον γιο του με σκοπό να τον σκοτώσει και να τον αναστήσει; Θα έμπαινε σε όλη αυτή τη διαδικασία; Δεν νομίζω. 

Μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε

Μπες για λίγο εσύ στη θέση του δημιουργού. Ας πούμε ότι είσαι ο Θεός και θέλεις να φτιάξεις ένα πλασματάκι να έχεις να παίζεις. Θα του έδινες τη δυνατότητα να μπορεί να σε αμφισβητήσει; Σκέψου εκεί που παίζεις με τα στρατιωτάκια σου και έχουν τον αντίπαλο στο χέρι, ξαφνικά αυτά να παρατάνε τα όπλα και να αρχίζουν να χαμουρεύονται μεταξύ τους. Ε, δεν το θέλεις. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ολόκληρος Θεούλης να είναι τόσο γαμάτος που να μην κόλωσε στον πειρασμό και να σκέφτηκε ότι είναι καλη ιδέα να σου δώσει την ικανότητα να μην τον πιστεύεις; Δεν είναι δυνατόν και το ξέρουμε όλοι. Έτσι κι αλλιώς Θεός και Δημοκρατία δεν είναι αυτό που θα έλεγες “φίλοι”, ήδη από πολύ παλιά. 

Δεν θα συνέβαιναν σαδιστικά πράγματα

Αν εσύ ήσουν ο Θεός, θα σου άρεσε να τυρανάς το δημιούργημά σου; Θα ήθελες να συμπεριφέρεσαι σαδιστικά στο πλάσμα που εσύ ο ίδιος έδωσες πνοή; Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αν μας είχε φτιάξει ο Μεγαλοδύναμος δεν θα χτυπούσαμε το μικρό μας δαχτυλάκι στη γωνία του τραπεζιού στο σαλόνι μας. Δεν θα είχαμε ποτέ πρόβλημα με την κλειδαριά του σπιτιού μας κάθε φορά που θα ήμασταν μεθυσμένοι, όταν η φέτα με τη μερέντα θα μας έπεφτε από τα χέρια δεν θα έπεφτε ΠΑΝΤΑ από την πλευρά της μερέντας και η μάνα μας δεν θα μπούκαρε ποτέ στο δωμάτιό μας την ώρα της ταινίας, ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει το φάσωμα για να νομίζει ότι βλέπουμε τσόντα. Καθαρά, ξάστερα και ξηγημένα.

Άουσβιτς 

Όχι. Αυτό δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε. Ή Άσβουιτς ή Θεός. Και τα δύο, δύσκολο. 

Φρονιμήτες 

Ρε συ Θεούλη, έστω ότι εγώ θέλω να σε υποστηρίξω και να έρθω με το μέρος σου. Εσύ πας και μας φορτώνεις με φρονιμήτες; Αλήθεια; Πας και χώνεις 2 άκυρα δόντια, στα πιο άκυρα σημεία, που είτε μας βγάζουν την Παναγία (ουπς) για βγουν, είτε δεν βγαίνουν καθόλου και καθόμαστε εμείς και περιμένουμε σαν μαλάκες. Ε κάτσε ρε συ Θεέ, πώς διάολο (ουπς ξανά) να σε πιστέψω; Σόρυ, δεν μπορώ. 

Χάρης Ρώμας

Κανένας Θεός, οποιασδήποτε θρησκείας, όση κακία κι αν έκρυβε για το δημιούργημά του δεν θα το τιμωρούσε με τόσο βάναυσο τρόπο όσο οι “κωμωδίες” του Χάρη Ρώμα. Αν ο Θεός είχε φτιάξει τους ανθρώπους και τους αγαπούσε, δεν θα υπήρχε ο Χάρης Ρώμας ανάμεσα σε αυτούς, δεν θα υπήρχε ο Μάρκος Σεφερλής και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα υπήρχαν τα λογοπαίγνιά τους. 

Σόρρυ Γκαντ. Αν διαφωνείς κάπου μπορείς να το πεις στα σχόλια. Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχεις, είπα απλά ότι δεν μας έφτιαξες εσύ. Ήμουν ξεκάθαρος.