Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς μικρά ή μεγαλύτερα γλέντια αγαπητέ μου αναγνώστη; Ένα χάλι, αυτό θα ήταν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δίνουμε το ρισπέκτ σε αυτούς που κάπου, κάποτε, κάπως, έκαναν τόσο καλές παρτάρες που μνημονεύονται μέχρι και σήμερα. 

Υπήρξαν πολλές περίοδοι στην παγκόσμια ιστορία που κάποιοι έκαναν στην άκρη τα προβλήματά τους (όσοι είχαν) και αποφάσιζαν να επενδύσουν χρόνο και χρήμα για την διασκέδασή τους. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έγιναν και υπερβολές, πότε από πλευράς προσέλευσης κόσμου, πότε από πλευράς σπατάλης, αλλά εντάξει, μην είμαστε και πολύ απαιτητικοί. Πάρτυ έκαναν οι άνθρωποι. 

Πάμε ένα ταξιδάκι να βρούμε 5 από αυτά…

Ο Τρελάκιας Σουλτάνος του Μπρουνέι

Το ταπεινό παρτάκι του Sultan Haji Hassanal Bolkiah of Brunei δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για εκείνον και το τρελοπαρεόνι του. Αυτός ο άνθρωπος αυτός, που διαθέτει γύρω στα 3.000 υπεροπολυτελή αυτοκινητάκια, αποφάσισε να κάνει ένα γκράντε πάρτυ για να γιορτάσει τα 50 του, το 1996. Το συγκεκριμένο ιβέντ διήρκησε μόλις δύο εβδομάδες και σε αυτό παρευρέθηκαν περίπου 3.000 νοματαίοι, δηλαδή μόνο ο στενός φιλικός κύκλος του Σουλτάνου. Στη μουσική ήταν ο Μάικλ ο Τζάκσον, ο οποίος πληρώθηκε ψιλολοΐδια, ήτοι 16 εκατομμύρια ζεστά δολαριάκια. Τα φιλαράκια του Σουλτάνου την έβγαλαν με ταπεινή σαμπάνια και χαβιάρι ενώ εκείνοι που ήπιαν λίγο παραπάνω και δεν μπορούσαν να οδηγήσουν, έμειναν σε μία από τις 1778 σουίτες του παλατιού. Συνολικά το πάρτυ κόστισε 27 εκατομμύρια δολάρια αλλά έτσι κι αλλιώς δεν τα υπολογίζουμε αυτά ρε παιδιά αν είναι να περάσουμε καλά. 

Ο ΠΟΛΥ τρελάκιας Νέρωνας

Και πάμε στους παρεξηγημένους της ιστορίας. Που λες ο Νέρωνας, πέρα από την παπάτζα που κυκλοφορεί για εκείνον και υποστηρίζει ότι έκαψε τη Ρώμη για τον χαβαλέ του, ήταν γνωστός και για τα πάρτυ του. Ο άνθρωπός μας λοιπόν, είχε φτιάξει το Domus Aurea, το Χρυσό Παλάτι του, αποκλειστικά και μόνο για να φιλοξενεί πάρτυ. Το ταπεινό παλατάκι που δημιουργήθηκε (θεωρητικά) για να συμβάλλει στην οικιστική αναμόρφωση της Ρώμης είχε μερικές εκατοντάδες αίθουσες, εσωτερικούς κήπους, μία λίμνη και κάποιες χιλιάδες υπηρέτες, έτοιμους για όλα ιφ γιου νοου γουατ αι μιν. Αν περιμένεις να σου πούμε κάτι συγκεκριμένο για τα πάρτυ του Νέρωνα, δεν θα το κάνουμε. Πολύ απλά γιατί κάθε βράδυ ήταν μια παρτάρα για τον τρελάκια φίλο μας, με πολύ αλκοόλ, όργια (Ρώμη είσαι) και φαγητό. Αυτά ήταν που οδήγησαν σε οικονομική κατάρρευση τη Ρώμη και έστρεψαν τον λαό εναντίον του. RIP.

Ο Μπόμπιρας Καλιγούλας

Όταν στην εξουσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ανέβηκε ο 24χρονος Καλιγούλας, η Ρώμη ήταν ήδη η πρωτεύουσα του πάρτυ, όμως ο ίδιος τη μετέτρεψε σε ένα τεράστιο ιβέντ για να παρτάρει με το παρεάκι του με τη συμμετοχή όλης της πόλης. Έχουν μείνει στην ιστορία μερικά από τα πάρτυ του Καλιγούλα στα οποία συνήθιζε να ντύνεται θεός και να τριγυρνάει μεθυσμένος μέσα στο πλήθος των καλεσμένων του. Ανάμεσα στις υπερβολές του, συμπεριλαμβάνεται και στολισμός με κοσμήματα από ελεφαντόδοντο, χρυσά αγάλματα αλλά και μία πλωτή γέφυρα που φτιάχτηκε ύστερα από διαταγή του Καλιγούλα απλά και μόνο επειδή κάποιος του είπε ότι δεν μπορεί. Εννοείται ότι παντού έπαιζαν όργια και με τη συμμετοχή του Αυτοκράτορα που ήταν και λίγο μερακλής αφού πολλές φορές συμμετείχε ντυμένος Θεά Αφροδίτη.

Το μεγαλύτερο πάρτυ της Ελλάδας

Έστω και καθ’υπερβολή αυτό είναι το ελληνικό Γούντστοκ. Τον Ιούλιο του 1983 διοργανώθηκε από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη αυτό που έμεινε στην ιστορία ως “το πάρτυ της Βουλιαγμένης”. Ο θρύλος λέει ότι βρέθηκαν σε αυτό περίπου 100.000 Αθηναίοι οι οποίοι κολυμπούσαν και χόρευαν σαν τρελοί χαζεύοντας την πλωτή σκηνή πάνω στην οποία έπαιζαν οι μουσικοί. Μαζί με τον Κηλαηδόνη, στο πάρτυ που άλλαξε την ιστορία των ελληνικών συναυλιών, τραγούδησαν και οι Βαγγέλης Γερμανός, Διονύσης Σαββόπουλος, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Νταλάρας, Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Μαντώ. Η συναυλία κράτησε μέχρι τις δύο το πρωί. Πάνω από 4.000 άτομα κοιμήθηκαν στην παραλία.


Η τρελή παρτάρα του CU Around

Mιλάμε, ουσιαστικά, για ακόμα μια ΕΠΙΚΗ παρτάρα μέσα σε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ πλοίο. Ναι ρε, μα τoν Ποσειδώνα, το πάρτυ έγινε μες στη θάλασσα. Εκεί, που λες, το CU Around και η Blue Star Ferries στις 30 Σεπτεμβρίου στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά μας έπαιξαν τρελή μπαλίτσα. 80’s, 90’s, 00’s, trash, rave και disco και ήταν όλοι τους εκεί η Σοφία κι ο Σταμάτης, Πάνος, Στάθης και Καιτούλα κι ο Χαλίφης της Βαγδάτης… Μην φλυαρούμε άλλο. Η κατάσταση ήταν μαγική, ταξιδέψαμε κι εμείς στον χρόνο και περάσαμε σούπερ. 

Όχι δες κι εσύ…

 

Φίλινγκ “Μιχάλης Ρακιντζής – Εγώ και ο πουφ και S.A.G.A.P.O”

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Raptis (@nickraptis__) στις