Creepy. Τι υπέροχη λέξη; Την ακούς και θες να χωθείς κάτω απ’ τα σεντόνια και να κάνεις για λίγα λεπτά τον νεκρό. Ειδικά δε, όταν αυτή συνδυάζεται με το θρίλερ ‘It’, τότε το καλύτερο που ‘χεις να κάνεις είναι να ανάψεις κάνα φως γιατί αλλιώς δεν παίζει να την παλέψεις, διάολε.

Σήμερα, που λες, είπαμε να σκαλίσουμε για λίγο την θριλεράρα του Στίβεν Κινγκ ψάχνοντας στα ξένα ιντερνέτς μερικά από τα κρίπι facts του όλου στόρι.

Ρε συ, θα βλέπεις κλόουν και θα αλλάζεις πεζοδρόμιο, λέμε…

Για τσέκαρε.

1. Το It ήταν εμπνευσμένο από έναν AΛΗΘΙΝΟ δολοφόνο
Ο John Wayne Gacy, ήταν αληθινός δολοφόνος, ο οποίος ντυνόταν κλόουν και πήγαινε σε παιδικά πάρτυ. Τι; Είσαι σίγουρος ότι θες να συνεχίσεις στα επόμενα φακτς;

2. Kλόουν και εκτός κάμερας
Ο τεράστιος και θρυλικός Tim Curry έδωσε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τα πάντα γι’ αυτόν το ρόλο. Φαντάσου ότι περνούσε κάμποσες ώρες μακιγιαρισμένος και με τη στολή του κλόουν και ΕΚΤΟΣ κάμερας. Και για την ιστορία τώρα, πριν υπογράψει, δήλωσε ότι δεν του αρέσει ιδιαίτερα αυτός ο κάπως τρομακτικούλης ρόλος.

3. Ο φόβος μιας ολόκληρης γενιάς
Μελέτες δείχνουν ότι το ‘It’ ΑΛΛΑΞΕ τους φόβους μιας ολόκληρης γενιάς. Σύμφωνα με μια ψυχολογική μελέτη, λοιπόν, οι άνθρωποι που είδαν την ταινία ήταν πιο πιθανό να φοβούνται κλόουν και ήταν πιο πιθανό να τρέμουν από άγχος και τρόμο όταν πετύχουν τυχαία στο δρόμο έναν κλόουν. Ε, λογικό εδώ που τα λέμε…

4. Oι θάνατοι την ίδια χρονιά
Ώπα. Γι’ αυτό δεν σε είχαμε προειδοποιήσει, φίλτατε. Οι δυο ηθοποιοί που πρωταγωνίστηκαν στην πρώτη ταινία, Jonathan Brandis και John Ritter πέθαναν την ίδια χρονιά. Το 2003 για την ακρίβεια. Ο Jonathan κρεμάστηκε και ο John υπέστη καρδιακή προσβολή.

5. O Τim Curry παραήταν καλός για τον ρόλο
Μπορεί στην αρχή πολλοί να μην τον πίστευαν, γι’ αυτό βλέπεις και είχε ακούστει και το όνομα του Alice Cooper για τον ρόλο του κλόουν, ωστόσο ο Tim μπήκε κατευθείαν στο πετσί του ρόλου και τους τρέλανε όλους. Ήταν τόσο αληθινός, που οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ταινίας ένιωθαν άβολα και έκαναν “τσισάκια”, όταν ο Tim φορούσε τη στολή.