Λένε οτι το να κόψεις το τσιγάρο είναι δυσκολό και μεταξύ μας, όντως ισχύει. Είναι πραγματικά μανίκι. Είναι όμως η πιο δύσκολη συνήθεια, να κόψεις;

Πάρτε μια λίστα απο 7 πράγματα που βρίσκω το ίδιο ή περισσότερο δύσκολα να κοπούν, από το τσιγάρο:

1. Ψωμί
Δίχως άρτο δεν χορταίνει ο άνθρωπος λέγανε οι παλιοί και έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν κόβεται το άτιμο γιατί ότι και να φας χωρίς ψωμί είναι μισό γεύμα. Μπορεί να φας ένα αρνί ολόκληρο και στο τέλος να πεις «λίγο ψωμάκι θέλαμε, να μας πιάσει»

2. Τυριά
Όλα τα τυριά. Άσπρα, φέτα, κίτρινα, ροκφόρ, ΟΛΑ. Για μια περίοδο που αγχωνόμουνα ότι μπορεί να έχω χοληστερίνη (δεν είχα, ο αθηρωματικός δείκτης ήτανε κομπλέ, αλλά εγώ αγχώθηκα) δοκίμασα να μην τρώω τυριά γιατί έχουν λιπαρα και κατέληξα να μην τρώω τίποτα, γιατί ΚΑΝΕΝΑ φαγητό δεν μπορεί να καταναλωθεί χωρίς τυρί. Το τυρί είναι τόσο εθιστικό που πάντα θες παραπάνω.

– Τι να βάλω στο τοστ κύριε;
– Ζαμπόν και ΔΙΠΛΟ ΤΥΡΙ. ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΚΑΙ ΟΣΗ ΩΡΑ ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΝΑ ΜΑΣΟΥΛΗΣΩ.


3. Μπριζόλα ελληνικής ταβέρνας
Έκανα λογοπαίγνιο. Σας άρεσε; Απαίσιο. Αλλά πραγματικά οι μπριζόλες της Ελληνικής ταβέρνας δεν κόβονται με τίποτα. Έχω πάει σε ταβέρνα και παράγγειλα μπριζόλα. Μου λέει ο σερβιτόρος “πως θέλετε να είναι το ψήσιμο;” Έπαθα σοκ. ΕΛΑ ΡΕ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΠΙΣΤΡΟ «Ο ΖΑΦΟΛΙΑΣ». “Μέτριο” του λέω να είναι ζουμερή. Μάλιστα κύριε, μου λέει και σκάει σε 15 λεπτά με ένα κομμάτι έπιπλο. Του λέω “ρε μάστορα αυτό δεν κόβεται, τι μέρος είναι;” Μου λέει “σπάλα“. “Τι σπάλα ρε” του λέω, “αυτό είναι ράφι από μπουφέ. Πόσο το έψησε ο άλλος; άσχετος είναι;“, “Σας παρακαλώ” μου λέει “Κύριε, ο σεφ είναι Ιταλός.” Και πως τον λένε μωρή σαλούφα; Τζεπέτο;

4. Να μην πατάς τις γραμμές στα πλακάκια
Περπατάτε και δεν πατάτε τις γραμμές από τα πλακάκια; Μπαίνετε στο μετρό και πρέπει να περιμένετε τον συρμό, ΜΟΝΟ στην μέση της αποβάθρας; Καλωσήρθατε στον μαγικό κόσμο του ψυχαναγκασμού. Είμαι ο ρεσεψιονίστ, μην αγχώνεστε, αλλά από την άλλη αν δεν αγχωνόσασταν ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ. Είναι ένα αστείο που το λέω πάντα σε όσους έρχονται πρώτη φορά για να σπάσω τον πάγο.

Καιρός ήταν να σας βγει, να σας μείνει και να επανέρχεται όποτε είστε αγχωμένοι. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε νευρωτικοί καθώς μανούλα και πατερούλης μας μεγάλωσε. Το να μην πατάς τις γραμμές στα πλακάκια είναι κάτι light. AΡKEI NA EINAI MONO AYTO. Η ψυχιατρική χωρίζεται σε δυο μεγάλες κατηγορίες στις νευρώσεις και στις ψυχώσεις. Νευρώσεις είναι κάτι light, ενώ ψύχωση είναι πιο σοβαρή φάση. Νεύρωση είναι πχ να μιλάς στον Θεούλη. Ψύχωση είναι όταν ο Θεούλης σου απαντάει.

Καλά να περάσετε.

5. Να τρως τις παρανυχίδες σου
Γενικά τα δάχτυλα είναι για μασούλημα. Νύχια και παρανυχίδες είναι εκλεκτός μεζές όταν περιμένεις στο μετρό, ή στον οδοντίατρο. Εγώ τρώω απελπιστικά τις παρανυχίδες μου. Ειδικά αυτές που μπορείς να τις κόψεις με τα δόντια. Που τις πειράζεις με τον δείκτη ή με τον αντίχειρα. Η ψυχολόγος μου λέει ότι είναι μια καθήλωση στο στοματικό στάδιο ανάπτυξης, αλλά εγώ επιμένω ότι είναι τόσο νόστιμες που άνετα σερβίρονται για ορεκτικό στο βαρούλκο.

(ΙΟΥ ΜΩΡΕ)

6. Να κάνεις κρακ τα δάχτυλα σου
Το να κάνεις κρακ τις αρθρώσεις σου δεν είναι απλώς εθιστικό, είναι ηδονικό. Ένα κύμα ενέργειας και ευχαρίστησης πλημμυρίζει το κορμί σου με το που ακουστεί το κρακ. ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ;

Διαβάστε τι λέει ένας χρόνια εθισμένος στο κρακ αρθρώσεων:

«Ξεκίνησα από τα δάχτυλα όταν ήμουν μικρός. Ήξερα ότι ήταν επικίνδυνο αλλά η κοινωνία είναι σκληρή και στο Δημοτικό γράφαμε κάθε μέρα λέξεις της καρτέλας. Έκανα κρακ τα δάχτυλα μου πριν γράψω και ηρεμούσα. Με τα χρόνια δεν μου έφταναν τα χέρια και πέρασα στα δάχτυλα των ποδιών. Μετά στα γόνατα και στους αστραγάλους. Έχω κάψει όλες τις αρθρώσεις μου και τώρα ψάχνω άρθρωση να κάνει κρακ. Έχω κάνει κρακ μέχρι και στο πουλί μου. Ζω με τον φόβο του Πάρκινσον.»

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

7. Να μπαίνεις στο προφίλ της πρώην σου
Αφήνω αυτό για το τέλος καθώς θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο να κόψει κανείς. Είναι ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκε το block στο FB. Δεν μπορείς να το κόψεις γιατί θες να μαθαίνεις τι κάνει. Έχεις βάλει να έρχονται notifications, έχεις κάνει ψεύτικο προφίλ για να παρακολουθείς και γενικά η φάση ολισθαίνει στο creepy. Όταν μπαίνω στο προφίλ της πρώην μου, όσα χρόνια και αν περάσουν από τότε που χωρίσαμε, όσο και να έχω/έχει προχωρήσει, είτε φταίω εγώ, είτε φταίει αυτή, μια φράση μου έρχεται στο μυαλό…

ΔΟΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑ.