Είναι στα αλήθεια εντυπωσιακό πόσα πράγματα αγνοούμε στην καθημερινότητα μας και ακόμη πιο τρομακτικό πόσα δεν θα γνωρίσουμε ποτέ. Σήμερα, πέσαμε πάνω στις φωτογραφίες της Yulia Taits, η οποία μας δίνει εντυπωσιακές υπνωτιστικές λήψεις από Albino. Οι φωτογραφίες είναι αδιανόητα όμορφες και εμείς αναρωτιόμαστε αν ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει αλμπινισμός, αυτή η παράξενη γενετική πάθηση που ξανθαίνει…

Αρχικά, συνώνυμα του παραπάνω όρου αποτελούν ο αλφισμός καθώς και η λευκοπάθεια και πρόκειται για μια διαταραχή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων τα οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τη γνωστή ουσία μελανίνη η οποία ανάλογα με την ποσότητά της δίνει το σκούρο χρώμα στο δέρμα των ανθρώπων. Ο αλμπινισμός, είναι μία γενετική διαταραχή κάποιων γονιδίων που εμφανίζεται και κληρονομικά από την γέννηση σε περίπου 1 στις 20.000 γεννήσεις.

Οι εκδηλώσεις αυτής της λειτουργικής διαταραχής, εμφανίζονται στο δέρμα, στις τρίχες και στα μάτια. Aν υπάρχει πλήρης απουσία μελανίνης το δέρμα είναι εντελώς λευκό. Αν υπάρχει μερική έλλειψη μελανίνης, το δέρμα μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις του λευκού προς το καστανό. Όπου υπάρχουν τρίχες μπορεί το χρώμα να είναι επίσης εντελώς λευκό. Τέλος, Όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της περίπτωσής τους παρουσιάζουν διαφάνεια της ίριδας η οποία και δίνει τη δυνατότητα ακόμα και χωρίς εξετάσεις να γίνει η διάγνωση της πάθησης. Επίσης, η κόρη του οφθαλμού είναι κόκκινη ή ρόδινη. Ακόμη τα παιδιά αυτά φοβούνται το φως και κλείνουν τα μάτια τους για να το αποφύγουν. Μπορεί να έχουν στραβισμό, δεν βλέπουν επαρκώς και κάνουν κινήσεις νυσταγμού των βλεφάρων και των βολβών. 

Όπως μπορείς να καταλάβεις από τα παραπάνω, τα παιδιά αυτά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για να πάθουν καρκίνο του δέρματος. Πρέπει να φορούν αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και να εξετάζονται από δερματολόγο και οφθαλμίατρο.

Η ζωή είναι γεμάτη διαφορετικότητες. Είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να τις αναγνωρίσουμε και έπειτα να τις εξαφανίσουμε μέσα στη σκέψη ότι σε αυτόν τον κόσμο όλοι χωρούν και κανείς δεν είναι ξένος.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες και μείνε με το στόμα ανοιχτό surprise