Πόσες φορές στη ζωή σου δεν σου ήρθε η επιθυμία να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να ξαναγίνεις μπέμπης (ή μπέμπα); Πόσες φορές δεν σκέφτηκες ότι αυτή είναι η μοναδική λύση για όλα όσα σου συμβαίνουν; Πολλές, το ξέρουμε. Γιατί όταν είσαι 5 δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το μυθικό τρίπτυχο μαμ-κακά-νάνι που έχει αναθρέψει κάθε πιτσιρίκι του δυτικού κόσμου. 

Στη δική μου περίπτωση δεν ισχύουν αυτά. Γιατί εγώ διάολε έχω τον μικρό ξάδερφο που με ανεβοκατεβάζει ηλικία κάθε φορά που βρισκόμαστε. Αν θυμάσαι, σου έχω ξαναμιλήσει για τον μικρό μου ξάδερφο και όλη τη σοφία που κρύβει στον παιδικό του εγκέφαλο. Μια φορά στο τόσο ζητώ τις συμβουλές του για διάφορα ζητήματα. Πρώτα μου τα εξήγησε περί φλερτ, στη συνέχεια άρχισε να μου λέει για την πρώτη μου μέρα σε κάποια νέα δουλειά και τώρα ήρθε η ώρα για κάτι πιο χαλαρό. 

Αυτές είναι ο συμβουλές μαγειρικής από τον 5χρονο ξάδερφό μου:

ΒΑΛΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Να ακούς τι λέω βλάκα. Βάλε σοκολάτα παντού, η σοκολάτα ταιριάζει με όλα μην είσαι χαζός. Κι αυτός ο κύριος που βγαίνει στην τηλεόραση και μαγειρεύει, όλο σοκολάτες βάζει και φρούτα στα φαγητά. Αυτός ξέρει δεν βγαίνει έτσι στην τηλεόραση. Εν τω μεταξύ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μαγειρεύουν στην τηλεόραση. Τι νόημα έχει; Δεν μυρίζεις, δεν τρως, μόνο κάθεσαι και τους βλέπεις να τρώνε; Πολύ λογικό ρε. Τι να σου πω. Σοκολάτα που λες. Η σοκολάτα είναι τέλεια είναι φοβερή και αρέσει σε όλους και κανείς δεν θα σου πει “γιατί το έκανες αυτό”. Ίσα ίσα θα σου πούνε και ευχαριστώ. Και μην ακούσεις τις βλακείες που λέει ο μπαμπάς ότι η μαγειρική είναι μόνο για τις γυναίκες. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

ΜΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΥΤΕΡΑ

Να σου πω κάτι, όταν ο κόσμος θέλει να φάει δεν θέλει να πονάει ούτε να καίγεται. Η μαμά είναι χαζή που δε μου βάζει πιπέρια στα φαγητά κι εσύ είσαι ο έξυπνος; Όχι. Λοιπόν κομμένα τα πιπέρια και το άλλο το κόκκινο που το έχει η μαμά δίπλα στην κουζίνα και κομμένη και αυτή η μουστάρδα που καίει. Αυτά ειναι βλακείες. Αλάτι να βάζεις είναι ωραίο το αλάτι. 

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Φτιάχνεις μακαρόνια; Να τα κάνεις με πατάτες ταιριάζει φανταστικά ρε! Μήπως φτιάχνεις ρύζι; Ρύζι με πατάτες είναι το καλύτερο. Θέλεις να κάνεις χόρτα; Γιατί να κάνεις χόρτα ρε βλάκα κάνε πατάτες τηγανητές να το ευχαριστηθείς. Γενικά πρέπει να ξέρεις ότι οι πατατάρες ταιριάζουν με τα πάντα. ό,τι και να θέλεις να φας μπορείς πολύ ωραία να το φας με πατάτες. Άσε που έχεις και πολλές επιλογές έτσι; Και στο φούρνο μπορείς να τις κάνεις και στο τηγάνι και στο τζάκι που τις κάνει ο παππούς. Αλλά εσύ είσαι χαζός, πας και αγοράζεις τις κατεψυγμένες επειδή βαριέσαι να καθαρίζεις. Έλεος κάπου. 

ΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑΤΟΥΑΖ

Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεσαι για να μπορέσεις να μαγειρέψεις ένα ωραίο φαγητό. Άκουσα που λέγανε στην τηλεόραση ότι αν θέλεις να πας σε σχολή μαγειρικής πρέπει υποχρεωτικά να έχεις πολλά τατουάζ γιατί αλλιώς λέει έρχεται πάνω από την κατσαρόλα σου μια μεγάλη κατάρα που σου καίει όλα τα φαγητά. Αλήθεια έτσι είπανε και για να το λένε στην τηλεόραση καταλαβαίνεις ότι δεν είναι βλακεία. 

ΦΕΡΣΟΥ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Αυτό το κάνει η μαμά σχεδόν κάθε μέρα αλλά έχω δει και έναν κύριο με τατουάζ να το κάνει στην τηλεόραση. Εκεί που βράζουνε τα φαγητά πάνε από πάνω και πιάνουνε κουβέντα με τα ψάρια ή κάθονται και ακούνε μήπως τους λένε τίποτα τα μακαρόνια. Και σαν να μη φτάνει αυτό μετά γυρνάει η μαμά και μου λέει “δεν ακούγεται καλά ο άνιθος” και κάτι τέτοιες βλακείες. Μα ακούγεται ο άνιθος ρε συ; Θα μας τρελάνει; Πρέπει να σταματήσει να βλέπει πολλή τηλεόραση, έχει χαζέψει η καημένη.