Δεν υπάρχει καμία διάθεση απαξίωσης της μανούλας σου και του τρόπου με τον οποίο αποφάσισε να σε αναθρέψει. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πούμε την παραμικρή κακή κουβέντα για οποιαδήποτε μάνα εκεί έξω. Αλλά τώρα μεταξύ μας, η μανούλα σου σε έχει φλομώσει στο ψέμα από πολύ μικρή ηλικία και το ξέρεις καλά. Αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε, θα σου αποδείξουμε ότι κάνεις λάθος. 

Είναι λογικό οι μανάδες να κάνουν ό,τι θεωρούν καλύτερο για να μεγαλώσουν τα βλαστάρια τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν και λάθη. Αυτό που μας εξοργίζει όμως είναι ότι πολλές φορές, οι μανάδες μας δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν το παπατζιλίκι ως μέσο επιβολής των απόψεών τους ή απλά για να μας κάνουν να ηρεμήσουμε και να κερδίσουν λίγες στιγμές ησυχίας. 

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα και πιο ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ψέματα της μανούλας σου:

“ΤΕΛΕΙΩΝΕ, ΚΑΤΕΒΑ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ”

Μεσημέρι, παίζεις playstation, είσαι σε πάρα πολύ κρίσιμο σημείο για να τελειώσεις πίστα, δίνεις πόνο, κοντεύεις να κατακτήσεις τον κόσμο και ξαφνικά ακούς μια υστερική φωνή να ωρύεται: “ΕΛΑ ΝΑ ΦΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!”. Την αγνοείς. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το παιχνίδι σου αυτή τη στιγμή και το φαγητό μπορεί να περιμένει 2 λεπτά, δεν θα κρυώσει. Ουρλιάζει και δεύτερη φορά, αυτή τη φορά πιο δυνατά, πιο επιτακτικά, πιο επιθετικά. Κάνεις ότι δεν ακούς. Ό,τι και να γίνει, εσύ πρέπει να σώσεις τον πλανήτη και μετά να τον κατακτήσεις. Η τρίτη φορά είναι και η φαρμακερή. Άστο να πάει το παλιάμπελο, πού να κάθεσαι να την ακούς. Πατάς το pause. Ας περιμένει λίγο ο πλανήτης. Κατεβαίνεις τα σκαλοπάτια, να τσιμπήσεις στα γρήγορα και να φύγεις σφαίρα να κάνεις το καθήκον σου. Φτάνεις στο τραπέζι και δεν έχει πάνω ούτε νερό. Υπήρχε σχέδιο διάολε. Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. Δέξου το. Έχει συμβεί σε όλους. 

“ΞΥΠΝΑ, ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ 8.00, ΕΧΕΙΣ ΑΡΓΗΣΕΙ”

Μερικοί έγκυροι επιστήμονες ύστερα από χρόνια ερευνών κατέληξαν στη διαπίστωση πως με τη γέννα, όλες οι μανάδες αποκτούν την ορμόνη “λέω-ψέμματα-στο-παιδί-μου-για-την-ωρα”. Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την επιστήμη και ίσα ίσα, έχουμε γεγονότα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των ειδικών. Γιατί ένα από τα ισχυρότερα ψέματα που θα ακούσεις ποτέ από τα χείλη της μανούλας σου, έχει να κάνει με την ώρα. Κάθε πρωί που δεν μπορούσες να σηκωθείς για το σχολείο, η καλή σου η μητέρα ερχόταν να σε ξυπνήσει μέσα σε πανικό τονίζοντας πως έχει πάει 8.00 και πρέπει να κάνεις γρήγορα! Εσύ σηκωνόσουν στην τσίτα γιατί δεν είχες άλλες απουσίες και λίγο πριν μπεις να πλύνεις τα μούτρα σου έριχνες μια κλεφτή ματιά στο ρολόι που έδειχνε πως η ώρα ήταν 7.20 (και ήξερες ότι το έχει ήδη βάλει 10 λεπτά μπροστά) και ήθελες να σπάσεις όλο το σπίτι από τα νεύρα σου. 

ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ

Κάθε φορά τα ίδια. Το ξέρεις ότι είναι ψέμα, το έχεις ξαναπάθει, αλλά για κάποιον απροσδιόριστο λόγο στιγμιαία την πιστεύεις τη μάνα και της κάνεις τη χάρη, αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για μισή ώρα θα είναι. Μόλις 22 ώρες μετά σκέφτεσαι ποιος είναι πιο οδυνηρός τρόπος για να αυτοκτονήσεις. Να κρεμαστείς από την απλώστρα της θείας ή να πιεις με το καλαμάκι όλο το γεμάτο βενζίνη ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου; Αν τολμήσεις να επαναλάβεις τα ίδια λόγια που ξεστόμισε εκείνη πριν φύγετε από το σπίτι, ξέρεις ότι θα σε πάρει ο διάολος, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιχειρήσεις. Απλά κουράγιο.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑΣ

Αυτό είναι μακράν το πιο ελεεινό και επίπονο ψέμα που θα σου πει η μαμά σου. Γιατί ενώ δεν εμπιστεύεσαι το γούστο της, αφήνεις ένα μικρό ενδεχόμενο να έχει βάλει το χεράκι του ο Ύψιστος. Έτσι όταν θα ακούσεις ότι θα έρθει η κυρα Μαρία με την κόρη της στο σπίτι σου, λες δεν γαμιέται, θα μείνω σπίτι σήμερα. Πριν έρθει η κυρα Μαρία, η μαμά θα σε πρήξει για το πόσο όμορφη είναι η κόρη της, τόσο που θα πάθεις πλακάρα, θα ζαλιστείς, θα αληθωρίσεις λέμε. Και έρχεται η κυρα Μαρία και όχι μαλάκα μου, αυτό από πίσω της δεν είναι είναι σφουγγαρίστρα. Είναι η κόρη της. Είναι η κόρη της που μοιάζει με τη Μαρία την άσχημη αφού πήγε σε ινστιτούτο ασχήμιας από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ααααα ναι, πρέπει να φύγεις γιατί ο κολλητός σου έχει σοβαρό πρόβλημα…