Τα Emmy έρχονται. Οι αποδόσεις ανεβοκατεβαίνουν. Κι εσύ θέλεις να ξέρεις. Πρέπει να ξέρεις! (Γιατί όλοι ξέρουμε τι τζογαδόρος είσαι). Ε, λοιπόν, θα ξέρεις. 

Στην τελετή της Κυριακής (17/9 την οποία βλέπεις αποκλειστικά στο κανάλι FOX life της Νova), θα πατήσουν “χαλί” μια σειρά ονοματάρες! Όμως ποιες απ’ αυτες θα φύγουν τελικά αγκαλιά με το… Όσκαρ της τηλεόρασης; Διάβασε και μάθε. Μ’ ευχαριστείς αργότερα.  

Καλύτερη Σειρά

Στα δράματα γίνεται της μουρλής, στις κωμωδίες το ‘Veep’ παίζει μπαλίτσα μόνο του, στις μίνι – σειρές έχουμε το πιο μεγάλο ντέρμπι που θυμάμαι. Ας τα πάρουμε με τη… σειρά (πνευματώδες αστειάκι, μπράβο μου!).

Δράμα: Τι να σου πω και τι να καταλάβεις. Τουλάχιστον 4 το χτυπάνε στα ίσια. Το Crown θέλει στέψη, ο Saul περιμένει πώς και πώς να τον φωνάξουν, τα Stranger Things κι η Handmaid έρχονται να καθαρίσουν τη μπουγάδα, όμως το Westworld μπαίνει στην αίθουσα με τα φουτουριστικά του εξάσφαιρα οπλισμένα. Μην τα πολυλογώ, όλοι τα σπάνε, θα πάω με το φαβορί (των 22 υποψηφιοτήτων). Westworld.

Κωμωδία: Αν δεν το πάρει το Veep θα το πάρει το Atlanta. Ή το Silicon Valley. Κι άμα δεν πάρει η Ισπανία το Ευρωμπάσκετ θα το πάρει η Σλοβενία… Βασικά τώρα που το σκέφτομαι είναι πιθανότερο να χάσει η Ισπανία παρά το Veep. Οπότε… Veep.

Μίνι Σειρά: Καλά, εδώ κι αν είναι. Αν ήταν Όσκαρ, μάλλον θα το ‘παιρνε το FEUD. Αν διάλεγα εγώ θα το ‘παιρνε το Genius. Αντικειμενικά πάντως, η καλύτερη μίνι σειρά για φέτος ήταν το Big Little Lies. Το καστ κοντράρει αυτό του FEUD, η ιστορία παίζει στα ίσια το The Night Of, η σκηνοθεσία δεν παίζεται από κανέναν (θα τα πούμε και παρακάτω). Οπότε… Μάλλον Big Little Lies.

   

Πρωταγωνιστής

Ένας Σερ κερδίζει με στιλ, ένας Ζακ δεν φέρνει την άνοιξη, ένας άγνωστος “ληστεύει” πέντε γνωστούς!

Δράμα: Έλα τώρα, δεν θέλει και πολλή σκέψη. Το όνομα το ‘χει, ο ρόλος απίθανος, η ερμηνεία οσκαρική, κυρίες και κύριοι ο Χάνιμπαλ Λέκτ… εεε, ο Άντονι Χόπκινς! (Westworld)

Κωμωδία: Tίμια και σωστά, ο Ζακ ο Γαλιφιανάκης μας δεν παίζεται! Όμως η Atlanta ψάχνει βραβείο, δικαιούται βραβείο, θα πάρει βραβείο και τελικά ο “Earn” της είναι ο,τι καλύτερο (μετά τον Ζακ). Ντόναλντ Γκλόβερ (Atlanta).

Μίνι Σειρά – Τηλεταινία: Χαμούλης! Και Ντε Νίρο, και Τουρτούρο, και Κάμπερμπατς, και ΜακΓκρέγκορ, και Τζέφρι Ρας… Θα μπορούσε να ‘ναι μια υπέροχη μάχη για Όσκαρ. Όπως και να ‘χει, απ’ τη μάχη 5 λαμπερών ονομάτων νικητής θα βγει ο… άγνωστος! Ναι, η λιγότερο λαμπερή υπογραφή θα βγει από δεξιά και θα πάρει το βραβείο, πρώτον γιατί όντως πρόσφερε την καλύτερη ερμηνεία και δεύτερον γιατί είναι δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στους άλλους. Λοιπόν, Ριζ Αχμέντ. (The Night Of)

 

Πρωταγωνίστρια

Η “δούλη” που μας σκλάβωσε, η δύναμη της εμπειρίας, και η Νικόλ που ώρα είναι να συμπληρώσει το σετ.

Δράμα: Προσοχή! Αν (λέμε τώρα) χάσει ο Χόπκινς το Ά Αντρικό, τότε θα κερδίσει στα σίγουρα σχεδόν η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. Όμως μάλλον η Έβαν θα πληρώσει το μάρμαρο για τον Σερ, η υπέροχη Κλερ Φόυ θα στερηθεί (ίσως άδικα) το στέμμα της, κι αυτό θα καταλήξει τελικά στην handmaid Ελίζαμπεθ Μος που έτσι κι αλλιώς είναι μια σειρά μόνη της. Ελίζαμπεθ Μος. (The Handmaid’s Tale)

Κωμωδία: 21 υποψηφιότητες (σχεδόν κάθε χρόνο!). 7 βραβεία. Η βασίλισσα των Emmy έχει κερδίσει 5 φορές παίζοντας στο Veep και θα ξανακερδίσει! Τζούλια Λιούις – Ντρέιφους. (Veep)

Μίνι Σειρά – Τηλεταινία: Η μεγάλη Τζέσικα Λανγκ, η τεράστια Σούζαν Σάραντον, η άξια Ριζ Γουίδερσπουν, η δυνατή Κάρι Κουν, αλλά… Η Νικόλ Κίντμαν είναι εδώ, είναι υπέροχη, κυριαρχεί πάνω απ’ όλες και συμπληρώνει το σετάκι (Όσκαρ, Σφαίρα, Μπάφτα, μόνο Έμμυ δεν έχει). Νικόλ Κίντμαν. (Big Little Lies)

Σενάριο

H ιστορία της (αγριο)δυτικής κορόνας, η πόλη της κωμωδίας κι ένα σενάριο που κερδίζει… με τα ψέματα!

Δράμα: Στα ίσια: Ηandmaid’s Tale, Τhe Crown, Westworld. Τρία υπέροχα επεισόδια και πώς να διαλέξεις ανάμεσά τους; Λοιπόν επειδή το Westworld θα πάρει έτσι κι αλλιώς τα πάντα και το Handmaid’s θα πάρει έτσι κι αλλιώς πολλά, πιστεύω πως στο σενάριο η κορόνα θα πάει στο “δολοφόνους”. The Crown (ep. Assasins).

Κωμωδια: Το Masters’ of None έχει πιθανότητες, το Veep έχει (πάντα!) πιθανότητες αλλά αν ο υπάρχει δικαιοσύνη το σκηνικό είναι Atlanta. Atlanta! Atlanta (ep. B.A.N.)

Mίνι Σειρά: Μόνο το The Night Of προσπαθεί σοβαρά, αλλά… το Big Little Lies δεν χάνει! Ούτε εδώ! Με τίποτα. Big Little Lies.

 

Σκηνοθεσία

Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρω αν νοιάζεται κανείς και μπορεί να βαρεθήκατε ξανά τα ίδια, αλλά… ε Westworld, Atlanta, Big Little Lies. Αυτά.

Παρεμπιπτόντως, ξέρω. Βραβεία άκουσες, ντερμπάκια διάβασες, ψήθηκες να δεις Westworld ε; Βig Little Lies. Silicon Valley… E, δες τα ρε αδερφε! Ο,τι παίζει μπάλα στα Emmy υπάρχει στην τηλεόρασή σου, αποκλειστικά στο Nova on Demand. Και στα κανάλια FOX και FOX life βλέπεις και Atlanta. Και FEUD. Χαμούλης λέμε!