Θα σου πω την αλήθεια. Δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν της αστυνομίας, ωστόσο δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι είναι κάτι παραπάνω από ουτοπικό να πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει σύγχρονη αστική κοινωνία χωρίς αστυνομία ή έστω αστυνόμευση. Από την άλλη, ακόμη κι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της αστυνομίας δεν πιστεύει ότι δεν μπορεί αυτή να λειτουργήσει καλύτερα.

(Ώπα ντάξει, δεν είναι σοβαρό το κείμενο, χαλάρωσε.)

Αυτό ακριβώς θα κάνουμε σήμερα. Θα βρούμε τρόπους για να καταφέρει η αστυνομία να κάνει καλύτερα τη δουλειά της, βελτιώνοντας κάπως και το επίπεδο ζωής των πολιτών στη χώρα μας.

Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές, δουλεμένες, προέκυψαν μετά από έντονες διεργασίες (στο κεφάλι μου) και σύντομα θα κατατεθούν γραπτώς στα αρμόδια όργανα, για να εξεταστούν.

Οι παρακάτω θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά, σύμφωνα με τις προτάσεις μας. 

ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Θα ήθελα πάρα πολύ να μπω στο μυαλό του τύπου που οδηγεί σε έναν κεντρικό δρόμο, βλέπει κοπέλα και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι “α θα κορνάρω θα φωνάξω και ένα ΚΩΛΑΡΑΑΑΑΑΑ και θα τρελαθεί η γκόμενα”. Δηλαδή τι σκατά μπορεί να σκέφτεσαι ρε φίλε; Ότι κάθε γυναίκα που υπάρχει εκεί έξω περίμενε όλη της τη ζωή να βρει εσένα και τη στιγμή που θα της κορνάρεις θα αλαφιάσει; Ότι η κόρνα σου έχει αφροδισιακές ιδιότητες και κάθε φορά που κορνάρεις σε γυναίκα στον δρόμο, εκείνη θα φύγει τρέχοντας από το πεζοδρόμιο, θα σκίσει το σουτιέν της και θα βουτήξει μέσα στο αυτοκίνητό σου από το παραθυρό σου για να σου ανοίξει το φερμουάρ του παντελονιού με τα δόντια; ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ!

Προτεινόμενη ποινή: ΙΣΟΒΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γυρνάς από χωριό, κάπου στα τέλη του Αυγούστου, στον δρόμο γίνεται της πουτ πανικός από την κίνηση και υπομένεις καρτερικά. Εμφανίζεται δίπλα σου στην ουρά αυτοκίνητο που σχεδόν έχει καθίσει από τις βαλίτσες, με μπαγκαζιέρα γεμάτη και τα πίσω καθίσματα να αναστενάζουν από το βάρος των αποσκευών. Ο οδηγός ακούει Έρα σπορ (στην καλύτερη) ή Βασίλη Τερλέγκα (στη χειρότερη) και δίπλα του ακριβώς συμβαίνει το μοιραίο. Είναι ο συνοδηγός (ή η συνοδηγός) και έχει απλώσει τα ποδάρια του πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή ακόμα χειρότερα τα έχει βγάλει έξω από το παράθυρο και κοιμάται σαν αρκούδα σε χειμερία νάρκη. Φυσικά το αυτοκίνητο είναι μέσα στη βρώμα, φυσικά αν κοιτάξεις καλά θα προσέξεις σακουλάκια από πατατάκια και μπανανόφλουδες. Εσύ το βλέπεις όλο και το μόνο που σκέφτεσαι είναι “ΜΙΚΡΟΒΙΑ”. 

Προτεινόμενη ποινή: ΙΣΟΒΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Θα συγκρατηθώ. Μάλλον. Θα προσπάθησω τουλάχιστον. Σε έναν τέλειο κόσμο, όποιος έβαζε αυτοκόλλητο της Κρήτης στο αυτοκίνητό του, θα έπρεπε να μπαίνει φυλακή με τον νόμο περί τοπικισμού. Πολύ καλά κάνεις που ΕΤΥΧΕ να γεννηθείς στην Κρήτη κούκλε μου, αλλά εμάς τι μας αφορά όλο αυτό; Γιατί εσύ να μην θεωρείσαι γραφικός και την ίδια στιγμή αν εγώ βάλω την Άρτα αυτοκόλλητο, θα γελάνε και οι προφυλακτήρες; Έλεος κάπου. Και στην τελική, αν θέλεις να δείξεις ότι είσαι Κρητίκαρος, να βγεις και να κερνάς ρακές, να σε παραδεχτώ κιόλας!

Προτεινόμενη ποινή: ΙΣΟΒΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ

Μπορείς να ακούς όποια μουσική γουστάρεις, δεν θα σου πω εγώ με τι θα διασκεδάζεις. Αλλά για ποιον γαμημένο λόγο ρε φίλε πρέπει να ακούω τη μουσική που εσύ επέλεξες; Γιατί πρέπει να κάνεις σε όλους αισθητή την παρουσία σου; Γιατί πρέπει να προσπαθώ να ακούσω ειδήσεις και να σκεπάζει τη φωνή του ραδιοφώνου, η φωνή του μακαρίτη του Παντελή του Παντελίδη; Προς θεού, όλοι το έχουμε κάνει πάνω στην καύλα της μουσικής, εννοείται. Μιλώ για σένα φίλε κάγκουρα, που πρώτα ανοίγεις στην τσίτα τη μουσική σου και μετά βάζεις μπροστά, που στους -26 ανοίγεις παράθυρα μόνο για να θαυμάσω τα καινούργια σου σαμπγούφερ πως τα λέτε.

Προτεινόμενη ποινή: ΔΙΣ ΙΣΟΒΙΑ