Σε ξέρω. Και σε ξέρω πολύ καλά γιατί έχω βρεθεί στη θέση σου πάρα πολλές φορές. Είσαι εκείνος ο καμμένος τύπος που τυχαίνει να είναι λίγο ψυχάκι με τη μουσική σε σημείο που να γίνεται ενοχλητικός. Αυτός όμως σχεδόν πάντα είναι και ο άτυχος των πάρτυ. Γιατί όταν θα κάνει πάρτυ η κοπέλα σου ή κάποιος φίλος σου, ποιον θα σκεφτεί για DJ; Εσένα θα σκεφτεί και δεν μπορείς να του ρίξεις και φταίξιμο.

Δεν είναι απλό να είσαι ο DJ του πάρτυ. Είναι δύσκολο, οριακά επίπονο, βαρύ συναισθηματικά και πολύ πολύ μοναχικό. Είσαι εσύ, το λάπτοπ και ο ενισχυτής. Είσαι εσύ και μερικά καλώδια. Είσαι εσύ και κάποια άψυχα κουμπάκια, έτοιμα να υποταχθούν στις μουσικές σου γνώσεις. Αλλά κυρίως, είσαι εσύ και οι μαλάκες που θα σου πρήζουν τους γεννητικούς σου αδένες, λες και σε ξέρουν κι από χθες, για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. 

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Μαθαίνεις ότι θα παίξει πάρτυ μέσα στις επόμενες μέρες και το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι διπλασιάζονται οι μηδενικές πιθανότητες που έχεις να πηδήξεις στο πάρτυ των φίλων. Ύστερα από λίγο που το φιλτράρεις άλλη μία φορά, αντιλαμβάνεσαι ότι κι αυτό πάλι μηδέν βγάζει, οπότε δεν πηδάς ούτε με αίτηση, αλλά έτσι κι αλλιώς οι φίλοι σου σε υπολόγιζαν για DJ. Πάλι στην εργατιά θα τη βγάλεις. Not in a fun way…

Αν βάλεις στη ζυγαριά όλα τα θετικά και τα αρνητικά του να παίζεις μουσική σε ένα πάρτυ, η πλάστιγγα θα γείρει συντριπτικά υπέρ των αρνητικών. Πολύ απλά γιατί θετικά δεν υπάρχουν. Και μην πιστέψεις στιγμή ότι τα κομενάκια ψήνονται με τη φάση του DJ. Αυτή είναι μια τεράστια παπάτζα που συντηρείται από τύπους που παίζουν μουσική σε μαγαζιά. Ναι, αυτοί έχουν ελπίδες γιατί ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για να βάζουν μουσικές και μπορούν και να κερνάνε για να πουλήσουν μούρη στα κομενάκια. Εσύ το πολύ να κεράσεις τσιγάρο. 

Εσύ μπορεί να έχεις συμφωνήσει με τους δικούς τι μουσική θα παίξει στην παρτάρα, αλλά ειλικρινά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους υπόλοιπους. Έτσι εκεί που θα παίζεις Prodigy θα σου ζητάνε Γωγώ Τσαμπά και μόλις αποφασίσεις να κάνεις το χατήρι και να υποκύψεις στη μουσική βαρβαρότητα παίζοντας σκυλοτράγουδα, θα βρεθεί εκείνος ο γραφικός με το τζιν που χωρίζει στα δύο τα παπάρια και θα σου ζητήσει να παίξεις σκόρπιονς. Χαλάρωσε. Αυτός μάλλον θα είναι ο πιο ευγενικός από όσους ακολουθήσουν. 

Εσύ που θα βάλεις μουσική στο πάρτυ δεν περνάς καθόλου καλά, όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά δεν τους νοιάζει αδερφέ. Δεν θα πιεις το ποτό σου με την ηρεμία που θα το πιουν οι άλλοι. Δεν θα σηκωθείς να χορέψεις όπως θα κάνουν όλοι οι υπόλοιποι. Ακόμη κι αν παίζει φαγητό θα τσιμπήσεις λίγο στα γρήγορα όταν αποφασίσεις να αφήσεις να παίξει ολόκληρο τραγούδι. Δεν θα φύγεις νωρίς αν ξενερώσεις με το παρτάκι, θα φύγεις μόνο όταν το παρτάκι είναι στα τελειώματα, αλλά ακόμα κι έτσι θα πρέπει πρώτα να διαλέξεις μια χαλαρή playlist για να την αφήσεις πριν πας για ύπνο. 

Δεν θα σε καταλάβουν. Μην περιμένεις να το κάνουν. Δεν ενδιαφέρονται στα αλήθεια. Δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είσαι. Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν ότι χωρίς εσένα δεν υπάρχει πάρτυ. Είναι πολύ δύσκολο για εκείνους να σε σεβαστούν γιατί το μόνο που βλέπουν σε εσένα είναι ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Κουράγιο αδερφέ. Εδώ υπάρχει κάποιος που σε καταλαβαίνει. Υπάρχει κάποιος που κάνει παρέα στον DJ του πάρτυ επειδή δεν παίζει να την πέσει σε γκόμενα γιατί σέβεται.