Ω Θεοί, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να δει κάποιος το “Μεγάλωσε αν τολμάς”. Δεν είναι μόνο ότι βγάζει αβίαστα αυτό το βέβηλο γέλιο που πολλοί από μας λατρεύουμε, είναι η όλη προσέγγιση του θέματος “πότε πάτησα τα 40 γαμ@#$ την πουτ@##% μου; Ωπ, να τα και τα ψυχολογικά”.

Ωστόσο, ας τα πάρουμε απ’ την αρχή για να βγει (η πολυπόθητη) άκρη.

Ο Γκιγιόμ Κανέ, είναι ένας επιτυχημένος ηθοποιός που έχει πατήσει τα 43 και ενώ τα έχει όλα -καριέρα, λεφτά, τη Μαριόν Κοτιγιάρ (για όνομα του Θεού ασέβαστε, τι άλλο θες;)-, ωστόσο τρώει φρίκη με τις πρώτες ρυτιδάρες του. Όχι όμως έτσι ξαφνικά. Συνειδητοποιεί ότι δεν είναι πια στα ντουζένια του, όταν μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΥΤΗ 20άρα συνάδελφος του του λέει ότι, ούτε αυτή, ούτε οι φίλες της, τον θεωρούν fuckable material.

Και από εκεί ξεκινάει μία ΚΡΙΣΑΡΑ μέσα στο μυαλό και στη ψυχή του που ανατρέπει όλη αυτή τη φαινομενικά στρωμένη ζωή του. Η ταινία δεν λέγεται τυχαία “Rock ‘n’ Roll” στην “αμετάφραστη εκδοχή της”. Ο Κανέ αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν 20χρονος punk που θέλει να τα ζήσει όλα εδώ και τώρα, προκαλώντας όμως την αποδοκιμασία των συνομίλικών του και γενικότερα, όποιου εμφανίζεται στην ταινία, καθώς πάει απ’ τη μια καφρίλα στην άλλη και από ξεφτίλα σε ξεφτίλα.

Αρκετά. No spoilers here, το μόνο που θα πούμε είναι ότι απ’ το μισό της ταινίας και μετά γίνεται τόσο σουρεάλ το όλο σκηνικό, που κρατάς τα άντερά σου απ’ το εξωφρενικό χιούμορ.

Επίσης, ένα απ’ τα μεγάλα ατού της ταινίας είναι τα one-liners των πρωταγωνιστών. Οι ατάκες τους κάποιες φορές είναι τόσο επικές, που θέλεις να πατήσεις με ένα αόρατο τηλεκοντρόλ pause στην οθόνη του σινεμά και να μπεις Facebook για να τα γράψεις ως στάτους σου.

Και οι αναφορές στον Ντέμη Ρούσο θα σου προκαλέσουν ένα οικείο γέλιο, ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ. 

Ένας ακόμη λόγος για δεις την ταινία (ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ!!!) είναι γιατί θυμάσαι τότε που λέγανε ότι η Κοτιγιαρ ήταν η πέτρα του σκανδάλου για τον χωρισμό Brangelina και όλοι σημείωναν ότι και αυτή έχει 10 χρόνια σχέσης με κάποιον ηθοποιό και άρα και αυτή κεράτωσε; Ε, ο Γκιγιόμ Κανέ είναι αυτή η “δέκα χρόνια σχέση” που εδώ στο Ελλάντα κανείς δεν θυμόταν το όνομά του, αλλά στη Γαλλία είναι υπερδιάσημος. Οπότε σκέψου ότι βλέπεις μία ταινία στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα αληθινό ζευγάρι που έχει σουρεάλ προβλήματα με τον γάμο του. Κάτι (ίσως) και πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αν πιστέψουμε τα ταμπλόιντς των ημερών εκείνων. Σαν να βλέπεις το “Mr and Mrs Smith” απ’ την ανάποδη, περίεργο ε;

Το “Μεγάλωσε αν τολμάς” είναι μία γαλλική κωμωδία, διαφορετική απ’ αυτές που κατά κόρον παίζονται τα τελευταία χρόνια στις καλοκαιρινές αίθουσες και αξίζει την προσοχή σου, αλλά κυρίως ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΟΥ. Πίστεψέ μας.

Η ταινία
 “μεγάλωσε αν Τολμάς” έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Αυγούστου από τη Rosebud.21.