Αν έχεις Instagram, Facebook και γενικά οποιοδήποτε social μέσο που μπορεί να φιλοξενήσει φωτογραφίες που τραβιούνται ανά δευτερόλεπτο στον πλανήτη, τότε δεν γίνεται να έχεις γλιτώσει από το να τρακάρεις με το #foodporn. Το ΥΠΕΡδημοφιλή hashtag, μετρά πάνω από 125 εκατομμύρια δημοσιεύσεις και εμείς αναρωτιόμαστε πώς στο διάολο συνέβη αυτό.

Αυτό που μάλλον πρέπει να ξέρεις, αλλά και να μην το μάθεις δεν έγινε και τίποτα μεταξύ μας, είναι ότι ο όρος αυτός δημιουργήθηκε για να περιγράψει μια μορφή φωτογράφισης τροφίμων και αργότερα πιάτων που έσκαγαν προκλητικά στις θερμίδες. Η λέξη porn, στρογγυλοκάθισε δίπλα στη λέξη food, για να μας τονίσει ότι το φαγητό μπορεί να πάρει ηδονική διάσταση. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ!

Τη φάση ξεκίνησε η Rosalind Coward από τη Βρετανία, η οποία ως φεμινίστρια και συγγραφέας εστίασε στην ερωτική διάθεση που υπάρχει όταν ετοιμάζεις ένα γεύμα για κάποιον. Άκου να δεις τώρα… Ε, μετά τα πράγματα πήραν το γνωστό εκφυλιστικό δρόμο που τόσο έχουμε αγαπήσει και συνηθίσει. Πίτσες, παγωτά, burgers και σουβλάκια, έγιναν η μόδα του εντελώς food και του καθόλου porn.

Εδώ, μπορείς να χαζέψεις μερικές φωτογραφίες με το πάντρεμα της προκλητικής εικόνας, δείχνοντας το ανθρώπινο κορμί σε οπτικό χαλβάδιασμα με διάφορα τρόφιμα. Στο Project, η Christina Reche παρέα με την creative director Amaia F. Gorostiza, δημιουργούν το ακόμη πιο γνωστό και από το #foodporn, “φάτε μάτια ψάρια”.