Όχι, δεν είναι μόνο οι τύποι με τις ρακέτες. Όχι, δεν είναι μόνο η ιδρωτσίλα στους σταθμούς των ΜΜΜ. Και όχι, δεν θα μιλήσουμε για το ότι δεν παίζετε μπάλα το καλοκαίρι ξέρω ‘γω, ΠΑΝΤΟΥ έχει επαναλήψεις και τα σχετικά…

Εδώ θα μιλήσουμε για πιο ιδιαίτερες και ουσιαστικές καταστάσεις, που ναι μεν σιχαίνεσαι να τις βιώνεις το καλοκαίρι, αλλά πάντα διστάζεις να μιλήσεις ανοικτά γι’ αυτές.

Με τα νεύρα κρόσια, λοιπόν, ας ξεκινήσουμε την ήρεμη (#not) περιήγησή μας.

Το λοιπόν. Γουστάρουμε καλοκαίρι… όμως χωρίς αυτές τις καταστάσεις που ακολουθούν.

1. Σταγόνες από τα κλιματιστικά
Ναι, καλά κατάλαβες. Γράφω για τις μικρές σταγονίτσες που σκάνε απ’ τα μπαλκόνια και τις ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ άπειρα. Αρχικά, δεν θυμίζουν ούτε πόσιμο νερό, ούτε σταγονίτσες κολλυρίου, αλλά ούτε και στάλες της βροχής. Έχουν ίχνη σκουριάς, πέφτουν ΑΚΡΙΒΩΣ λίγα λεπτά αφότου μπανιαρίστηκες, ενώ όταν ακουμπάνε πάνω σου τινάζεσαι σαν να δαγκώνει το λωβό του αυτιού σου ο Χόπνινς απ’ τη ‘Σιωπή των Αμνών’. Και με το δίκιο σου εδώ που τα λέμε!

2. Τηλεοράσεις στις βεράντες
Αράζεις μπαλκονάρα, πίνεις μπύρα και ξαφνικά ο γείτονάς σου βγάζει τηλεόραση στο διπλανό μπαλκόνι και βλέπει ειδήσεις -ή τηλεκύβο αν είναι μερακλής- σε volume 97. Τι κάνεις; α) του την σπας β) παίρνεις τους μπάτσους γ) περιμένεις να έρθει ο χειμώνας για να ησυχάσεις απ’ την παρουσία του. Και τα τρία σωστά! Πάμε στο επόμενο; 

3. Κόψιμο/κουκούτσια στο καρπούζι
Το κόψιμο (όχι της τουαλέτας) του καρπουζιού είναι μια αντρική και μπρουτάλ δουλειά (σόρι κοριτσόπουλά μου!), ωστόσο, μόνο ένας στους δέκα μπορεί να το κόψει με 100% επιτυχία. Συνήθως το διαλύεις, κι εκεί που έχεις αφήσει μια μπουκιά και λες θα την τσακίσω, κοιτάζεις δειλά και τα κουκούτσια ξεπερνούν τον αριθμό επιβατών του ‘550’ σε ώρα αιχμής.

4. Σωστό κουμπάκι στον ανεμιστήρα
Ο ανεμιστήρας μεταφέρει ΜΟΝΟ ζέστη και ΜΟΝΟ ψύξη. Δεν μπορείς ποτέ να πετύχεις μια μέτρια θερμοκρασία ώστε να επιβιώσεις το καλοκαίρι. Και το σωστότερο κουμπάκι για να ρυθμίσεις ορθά τον ανεμιστήρα είναι να πατήσεις με δύναμη το κουμπί του κλιματιστικού. Αυτό. Και το κλιματιστικό να αφήνει σταγόνες στους περαστικούς.

5. Πετραδάκια στο μαγιό
Μπαίνουν ύπουλα, με φθόνο και χωρίς να τα καταλάβεις, ενώ όταν φτάνεις στο μπάνιο και λες είμαι κομπλέ, μόλις τινάξεις το μαγιό το μόνο που θέλεις είναι ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. Ή ΕΣΤΩ “ΜΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ”. Αν σ’ ακούσει, έχει καλώς, αν όχι “πετραδάκι πετραδάκι για τα σένα το ‘χτισα…” 

6. Καλοκαιρινά χιτάκια (χωρίς νόημα!)
Το ‘Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία‘ είναι ύμνος, το ‘Πατητές και Μακροβούτια‘ των Χατζηφραγκέτα μια απ’ τα ίδια και προσκυνώ το ‘Μη μου μιλάς για καλοκαίρια‘. Ντάξει, μια τίμια δεκάδα με τιμιότατα καλοκαιρινά τραγούδια βγαίνει. Ωστόσο, τα χιτάκια όπου ράπερ (που δεν είναι ράπερ) πετάγονται και απλά πετάνε random λέξεις (που δεν βγάζουν νόημα) και μέσα σ’ αυτές χώνουν και το ‘καλοκαίρι’, δεν είναι καλοκαιρινό τραγούδι. Είναι χιτάκι.

7. Ο ήχος των κουνουπιών
Μπζζζζζ μπζζζζζζ μπζζζζζζ. Το βρίσκεις, το κρατάς με μίσος και το λιώνεις στο χέρι σου. Βλέπεις το αίμα του. Καμαρώνεις. Κι εκεί που ησυχάζεις, έρχεται κι άλλο και μπζζζζζζζζζζζ μπζζζζζζζζζζ μπζζζζζζζζζζζ.

8. Γιαγιάδες και πιτσιρίκια που κατουράνε προκλητικά στα ρηχά
Το βλέμμα χαμένο στο άπειρο, όσο το νερό της θάλασσας σιγά σιγά αλλάζει χρώμα. Η θάλασσα μετατρέπεται σε Θερμαϊκό, κι εσύ κοιτάς αμέριμνος, χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις και τρομαγμένος να βουτήξεις. Άλλη μια φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος σου. Ωστόσο, αν δεν κωλώνεις και θέλεις να βουτήξεις ακόμα, τότε τι να σου πω, ρεστ ιν πις μπρο μου.


9. Καλοκαιρινή μπόρα
Πίστεψέ με, ακόμα και τα ίδια τα δέντρα δεν γουστάρουν μπόλικο νερό μέσα του Ιουλίου. Ούτε κι εμείς, βέβαια. Γιατί μας καταστρέφονται τα σταράκια, τα μαγαζιά δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες (αφού τα μισά τραπεζάκια τους είναι έξω κι έτσι επικρατεί χάος), αν βάλεις ζακέτα ζεσταίνεσαι κι αν πάλι μείνεις με το κοντομάνικο κρυώνεις. Τώρα απόλαυσε την καλοκαιρινή σου άδειά, χαζεύοντας τη βροχή κάτω απ’ τους ήχους του “καλοκαιράκι βραδινοοοο μπανακιιιιι“.

*Σίγουρα ξέχασα αρκετές ακόμα καταστάσεις. Θα μου τις θυμήσεις στα σχόλια;