Λογικά την είδηση την έχεις μάθει σήμερα, αφού από το πρωί έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα μέσα της χώρας, ένυπα και ηλεκτρονικά. Στο σκεπτικό της απόφασης για τη γνωστή υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, αναφέρόνται ως στοιχείο (!) για τις “εγκληματικές” πράξεις των κατηγορουμένων, οι επισκέψεις στη Βαρκελώνη!

Όταν το διάβασα σκέφτηκα 2 πράγματα. Πρώτα από όλα, πως επισκέφθηκα κι εγώ τη Βαρκελώνη πριν δύο μήνες και δεν ξέρω μήπως πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάζω την απολογία μου, έτσι για να υπάρχει ρε παιδί μου. Το δεύτερο που πέρασε από το μυαλό μου είναι πως δε υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείται η Βαρκελώνη άντρο τρομοκρατών, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ χειρότερα και πιο επικίνδυνα μέρη από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Υπερβολή; Για τσέκαρε…

Πάσχα στη Χίο

Και εγώ σου λέω είσαι στο δικαστήριο και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπο να σε πουν τρομοκράτη. Κι εσύ πέρυσι το Πάσχα υπέκυψες στις πιέσεις του γκομενακίου σου και πήγες στο Βροντάδο να δεις τον ρουκετοπόλεμο. ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΡΕ ΧΑΛΒΑ; Δηλαδή τι άλλο μπορεί να χρειάζεται ένα δικαστήριο για να σε χώσει μέσα για πάντα; Πηγαίνουν οι χιώτες εκεί πέρα δυό δυό και ένα μήνα πριν ετοιμάζουν εκρηκτικά, πυροτεχνήματα, δυναμιτάκια, φωτιές και όλα αυτά γιατί; Για να πετύχουν το απέναντι εκκλησάκι. Και τρομοκράτες και αντίχριστοι οι χιώτες! Να τα λέμε αυτά. Τον νου μας όλοι, έτσι και περάσεις από Χίο το Πάσχα, είσαι σχεδόν καταδικασμένος. 

Γάμος στο Ρέθυμνο

Η Βαρκελώνη που οι έγκριτοι δικαστές θεώρησαν πως είναι πόλη τρομοκρατών φαντάζει κλειστός παιδότοπος μπροστά στην τρομοκρατία που μπορεί κανείς να συναντήσει σε έναν γάμο στο Ρέθυμνο. Ρε πάτε καλά ρε; Αν μαζέψουν όλα τα όπλα της Βαρκελώνης, πάρουν και κανά προάστιο της Μαδρίτης και μερικές γειτονιές από την Ανδαλουσία, παίζει να πλησιάζουν (όχι να αγγίζουν), τον αριθμό των όπλων που κρύβει ένας φιλήσυχος 6χρονος στον γάμο του ξαδέρφου του στο Ρέθυμνο. Η Καταλονία ολόκληρη δεν θα έφτανε αν μια οικογένεια από το Ρέθυμνο αποφάσιζε να την κάνει αποθήκη πυρομαχικών. Γιατί αν στην Κρήτη ακούσεις “Να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός” σημαίνει ότι οι υπόλοιποι παίζει και να μη ζήσουν. Κομμένοι κι οι κρητικοί γάμοι.

Εργασία στη Μανωλάδα

Εδώ το πράγμα αλλάζει. Γιατί ναι μεν αν δουλέψεις στις φράουλες της Μανωλάδας παίζει να φας καμία σφαίρα στο κεφάλι, αλλά από την άλλη, αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα την ελληνική δικαιοσύνη, οπότε κλάιν, κάνε ό,τι γουστάρεις. Γιατί φίλε μου η τρομοκρατία του αφεντικού δεν μας ενοχλεί και πολύ εμάς το δικαστήριο. Τώρα δεν θέλουμε να πούμε κακή κουβέντα για τους έλληνες δικαστές αλλά δεν ξέρω μήπως πρέπει να κοιτάξουν αν οι κατηγορούμενοι επισκέφθηκαν τη Μανωλάδα λίγο πριν τη Βαρκελώνη. Προς θεού δεν θα τους υποδείξω εγώ τη δουλειά τους, αλλά αν έχουν περάσει από Μανωλάδα πρέπει να αθωωθούν, λόγω δεδικασμένου. Σωστα;

Συναυλία της Αρβανιτάκη

Έστω ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και έστω ότι λειτουργεί. Δεν θα έπρεπε πολύ λογικά όποιος πηγαίνει σε συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη να θεωρείται τρομοκράτης και μάλιστα από εκείνους τους πολύ κακούς τους αιμοβόρους αυτούς που θέλουν να τα κάνουν όλα πόπα; Ναι θα έπρεπε, απαντάω μόνος μου. Μήπως λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά αν οι κατηγορούμενοι πέρασαν από κάποια συναυλία της Ελευθερίας; Μήπως η Ελευθερία ήταν και συνεργός τώρα που το σκέφτομαι και χρειαστεί να συλληφθεί και εκείνη και δεν την ξανακούσουμε πια; Βασικά, μήπως να αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα και να βάλουμε μέσα την Αρβανιτάκη που έχει πάει και στη Βαρκελώνη κι αυτή; Λέω εγώ τώρα, ιδέες δίνω…