Είναι στα αλήθεια τρομακτική η συνέπεια  με την οποία η εκμετάλλευση, η ανισότητα και η κακοποίηση των γυναικών, είναι πάντα επίκαιρη. Έχοντας δει πρόσφατα δημόσιο ξυλοδαρμό γυναίκας, από τον πολύ άντρα της και αγνοώντας χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά επιμένοντας ακόμη και να συγκαλύπτουμε, πέσαμε πάνω στα γλυπτά της von Zeipel.

Η Σουηδή καλλιτέχνιδα, γνωστή στον κόσμο την Τέχνης για το ταλέντο της να δημιουργεί αγάλματα από μαλακά υλικά, ανατρέπει διαρκώς τις παραδοσιακές τεχνικές. Η έκθεση της στο project space “Arcadia Missa” του Λονδίνου, έχει ως βασική θεματολογία της, τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, που όλα δείχνουν ότι δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα άνετη.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ισότητα των φύλων στην Υψηλή Τέχνη δεν έχει ισορροπήσει. Η γυναικεία μορφή μειώνεται και η αρσενική παρουσιάζεται αήττητη. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από αυτό”.

Τα έργα της, έχουν μεγάλο μέγεθος και απεικονίζουν γυναίκες που έστω και παγωμένες στην Τέχνη, κάνουν ό,τι γουστάρουν μακριά από σκέψεις κοινωνικού εκφοβισμού. Και αν ακόμη ο χορός, το κάπνισμά ή το σεξ, φαντάζουν κεκτημένα, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουμε αν στα αλήθεια είναι…