Η σειρά με τους περισσότερους θανάτους στην ιστορία. Η σειρά με τους χειρότερους θανάτους στην ιστορία. Η σειρά με τις πιο ανατρεπτικές “αναγεννήσεις” στην ιστορία. Και παρεμπιπτόντως, η σειρά που βλέπεις αποκλειστικά στη Νova: Η 7η σεζόν προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Αφού λοιπόν έχουμε θανάτους και “αναγεννήσεις” μοιραία θα έχουμε και τη γκρίνια μου. Γιατί εδώ υπάρχουνε νεκροί που δεν αξίζανε σε καμιά περίπτωση τέτοια κατάληξη. Υπάρχει κόσμος που πρέπει (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) να ξαναπιεί νεράκι στον μάταιο τούτο κόσμο. Και το όνομα αυτών… 

Υ.Γ. Αποκεφαλισμένους και αποδεδειγμένα καμμένους δεν βάζω στη λίστα. Ε, πώς το ‘λεγε κι ο Χατζηχρήστος: να ‘μαστε λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες…
Joffrey Baratheon 

Μη βαράτε ρε μάγκες, λέμε και καμιά μαλακία μες στη ζέστη. Πάμε σοβαρά τώρα.

1. Syrio Forel

Aν με ρωτάς, εγώ είμαι σίγουρος: ο Σύριο ζει γιατί ήταν ο Tζάκεν… Τζάκουεν… Τζάχεν… (o μουτζαχεντίν, πώς διάολο τον λένε τέλος πάντων!). Aυτός μωρέ, ο φιλαράκος της Άρια με ένα απ’ τα χιλιάδες πρόσωπά του. Επειδή ωστόσο όλο αυτό το σεναριάκι μπορεί να ζει μονάχα στο κεφάλι μου… ΑΠΑΙΤΩ την επιστροφή μιας επικής τυπάρας που είδαμε μόνο σε τρία επεισόδια αλλά δεν τον είδαμε ποτέ νεκρό. (Αν με πιάνεις).

 

2. Hodor

Ο τίμιος γίγαντας του Γουίντερφελ, τίμησε τ’ όνομά του, όσο κανένας φλώρος βασιλιάς εκεί μέσα δεν έχει τιμήσει το δικό του. Ο Χόντορ πρέπει λοιπόν να ξανάρθει πίσω στον κόσμο γιατί: 1ον ήταν συμπαθέστατος και δεν υπήρχε λόγος να πεθάνει, και 2ον γιατί δεν γίνεται ο Ho(ld the)Do(o)r να πεθάνει κρατώντας πόρτα. Ντάξει, καλές οι τραγικές ειρωνείες σου φίλε Μάρτιν, αλλά όχι!

3. Catelyn Stark

Καταρχάς, η Κέιτλιν (spoiler alert;) στα βιβλία επιστρέφει. Κι ο Μάρτιν (λένε οι φήμες) τα ‘χει κάνει τσουρέκια στους σεναριογράφους να τη φέρουνε πίσω. Κι απ’ την άλλη, έλεος ρε μάγκες! Η γυναίκα ήταν η μοναδική πραγματική ΜΑΝΑ στο GoT. Στιβαρή, σοβαρή, δυνατή, τίμια. Τον άντρα της φάγατε, τα παιδιά της φάγατε, το λαιμό της φάγατε… Φτάνει πια!

 

4. Margaery Tyrell

Φάγαμε στη μάπα την αδικία με τον Όμπεριν, δεν είπα κάτι. Φάγαμε στη μάπα τον κόκκινο γάμο (ενώ στο μοβ ψοφολόγησε μονάχα ο Τζόφρι), δεν είπα τίποτα. Ε, εδώ δεν σηκώνω κουβέντα. Να ζει η Σέρσεϊ και να πεθαίνει η Μάρτζερι; Όχι ρε φίλε! Φέρτε πίσω το μαναράκι να κάνει τα δικά του και δώστε του κι ένα βασιλιά της προκοπής, που πάει από άχρηστο σε άχρηστο. Τι; Μην ακούω χαζομάρες για υγρές φωτιές και τέτοια. Το πήρε πρέφα, δεν την είδαμε να καίγεται, τηνε θέλω πίσω! Tέλος.  

 

5. Princess Shireen Baratheon

Απ’ τους χειρότερους θανάτους της σειράς γιατί ήταν κρίμα. Μια μάνα που φτύνει στη μούρη το παιδί της επειδή είναι σημαδεμένο, κι ένας πατέρας που το στέλνει στη φωτιά για να γίνει βασιλιάς! Κάτι σεναριάκια όμως, λένε πως η Μελισάντρε δεν είναι ΤΟΣΟ σκύλα, και δεν το άφησε να “φύγει” το παιδάκι. Οπότε, έτσι και γλύτωσε με μάγια τη φωτιά, ε, ας ξανάρθει να διαβάσει κάνα βιβλίο ακόμα η μικρή. Ντροπή είναι!

6. Ser Barristan Selmy

Ο καλύτερος ιππότης απ’ όλους, έσφαζε κι άλλαζε φώτα μέχρι τα 60φεύγα του και πέθανε άδικα και σε ενέδρα. Ωστόσο ούτε τούτον τον έχουμε δει στ’ αλήθεια νεκρό, κι απ’ την άλλη… ο Ντοντάριον ο άχρηστος έχει “γυρίσει πίσω” σαράντα φορές, ο Μπάρισταν ο λεβεντόγερος ούτε μία; Ε, αμαρτία ρε μάγκες…

 

Plus | Ned Stark

Ο καλύτερος απ’ όλους! Και ξέρω, δεσμεύτηκα να μη βάλω στη λίστα αποκεφαλισμένους. Αλλά… ξέρεις. Ακούγονται παράξενες ιστορίες. Ο πολυπρόσωπος Θεός έκανε πάλι τα δικά του, λένε, κι εμένα μου φτάνει. Φέρτε πίσω Νεντ, γιατί πρέπει να βάλει κάποιος μια σειρά σ’ αυτό το μπάχαλο.

 

Η 7η σεζόν του Game of Thrones προβάλεται ήδη, αποκλειστικά στη Νova και ταυτόχρονα με την Αμερική. Αλλά και οι προηγούμενες 6 σε περιμένουν να τις ξαναδείς  εντελώς δωρεάν στο Nova On Demand και Nova Go.