Είναι καλοκαίρι και η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι ενδείκνυται για σαλιαρίσματα, για φλερτάρισμα και για νέες σχέσεις. Το λένε και το ζώδια άλλωστε. Όταν λοιπόν η επιστήμη παίρνει σαφή θέση απέναντι στα γεγονότα, οφείλεις να το βουλώνεις. Το καλοκαίρι είναι για καινούργια κομενάκια και νέες εμπειρίες. Και ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι με το οποίο θα έρθεις αντιμέτωπος όταν κάνεις μια νέα σχέση; Η γνωριμία με τους φίλους και τις φίλες της.

Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι καλός. Αυτό που προέχει είναι σε βρίσκουν καλό οι φίλες της, γιατί αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε τα ψωμάκια σου είναι πολύ μετρημένα.

Για να μην πας ξυπόλυτος στα αγκάθια λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τους 7 τύπους που θα συναντήσεις στην παρέα της νέας σου κοπέλας.

*Θα μπορούσε να είναι και το νέο σου αγόρι, αλλά αν θέλεις κάτι τέτοιο, πρέπει να ζητήσεις να στο γράψει κάποιος άλλος. Εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος για ευνόητους λόγους.

Η Κουλτούρα είναι εκείνη η φίλη της που ξημεροβραδιάζεται στα θέατρα, στις πειραματικές σκηνές και στα live που συχνάζουν μόνοι οι φίλοι της μπάντας που παίζει. Είναι συνήθως αρχιτεκτόνισσα ή κάτι παρεμφερές, έχει λίγο εκκεντρικό ντύσιμο με πολλά χρώματα και την πρώτη φορά που θα συναντηθείτε θα αρχίσει να μιλάει για τον Κάφκα για τεστάρει τις γνώσεις σου. Δεν είναι κακή, είναι απλά περίεργη και θεωρεί ότι η φίλη της δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από κάποιον όμορφο, γυμνασμένο, καλλιτεχνικό τύπο και λάτρη του βωβού κινηματογράφου. Ό,τι ακριβώς ΔΕΝ είσαι. Αν τα έχεις καλά μαζί της, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. 

Αυτός ο τύπος συμπεριφέρεται από την πρώτη στιγμή σαν να είναι δικός σου φίλος και όχι δικός της. Μπορεί να σε ξέρει μόνο δύο ώρες αλλά δεν θα ντραπεί να σου δείξει με τα μάτια έναν ωραίο κώλο που μόλις πέρασε και δεν θα το κάνει για να σε καρφώσει, αλλά γιατί είναι στα αλήθεια Αδερφός. Είναι χρόνια φίλος με την κοπέλα σου αλλά από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι μπορείς να τον πάρεις με το μέρος σου. Όταν θα κάνεις χαβαλέ θα σε στηρίζει ενώ στους αγώνες ποιος-κάνει-κουμάντο-αγάπη-μου θα παίρνει πάντα το μέρος σου. Ρισπέκτ στον Αδερφό.

Η Παντρεμένη είναι εκείνη η τύπισσα που τα έχει με τον γκόμενό της περίπου 126 χρόνια και μοιράζεται με εκείνον τα πάντα. Έχουν κοινό προφίλ στο facebook, κατουράνε μαζί στην τουαλέτα, έχουν την ίδια οδοντόβουρτσα, και δεν πηγαίνουν πουθενά μόνοι τους. Θα τη γνωρίσεις ΦΥΣΙΚΑ μαζί τον άντρα της που θα είναι λίγο πιο αδιάφορος από όσο ο Χάρντεν στην άμυνα (μπασκετικό αστειάκι -σόρυ- αλλά με τη λέξη αδιαφορία αυτό σκέφτηκα) και θα τους σιχαθείς σε λίγα δευτερόλεπτα. Φυσικά η Παντρεμένη δεν θα συμπαθήσει ούτε λίγο και για να το κάνει χειρότερο θα μιλάει συνεχώς για κουτσούβελα, για να κόψει τις αντιδράσεις σου. Εσύ κύριος. Σε λίγο θα φύγει. 

Η Τρελή είναι εκείνο το ψυχάκι που η κοπέλα σου δεν το πολυγουστάρει για παρέα αλλά είναι φίλες από το λύκειο και δεν μπορεί να την αποφύγει τόσο εύκολα πια. Κάθε φορά που θα την πετύχεις, θα μιλάει για κάποιον μαλάκα πρώην που θα μπινελικώνει ανελέητα επειδή της έκανε τη ζωή πατίνι και λίγα λεπτά αργότερα θα κανονίζει να βγει μαζί του. Μην προσπαθήσεις να την προσεγγίσεις με τη λογική, κανένας δεν τα κατάφερε μέχρι σήμερα. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου, παρά μόνο για να σε φέρει σε δύσκολη θέση λέγοντάς σου “ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΡΕ ΝΙΚΟ ΤΙ ΕΧΩ;”. Τα νεύρα σου από 5 χρονών έχεις κούκλα μου, τι άλλο να έχεις; (Αυτό μην το πεις)

Το Λάθος. Αυτό το παλικάρι είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Αδερφό. Είναι εκείνος ο μούλος που γουστάρει την κοπέλα σου από τα 12 και επειδή εκείνη δεν του έκατσε ποτέ επέλεξε να γίνει ο φιλενάδας της. Θα σε κατακρίνει συνέχεια, θα σου σπάει τα νεύρα, θα σε βάζει να τσακώνεσαι με τη δικιά σου και θα σε φτάνει στα όριά σου κάθε μέρα. Αν είσαι γαύρος θα είναι βαζέλος και το αντίστροφο, αν σου αρέσει το κρέας θα του αρέσει το ψάρι και το αντίστροφο, και αν καταλάβει ότι συμφωνεί μαζί σου σε κάτι θα αλλάζει άποψη μόνο για να σου πάει κόντρα. Τον νου σου τι λες μπροστά του. Δεν σε παίρνει.

Αυτή η κλαψομούνα, η αντιπαθητική (έλα έχεις και εσύ μια τέτοια στην παρέα σου) που όλη την ώρα γκρινιάζει για τα πάντα και νιώθει ο πιο χαροκαμένος άνθρωπος του κόσμου. Αυτή που θα γίνει ο λόγος να σε ακυρώσει η κοπέλα σου για να πάει να την παρηγορήσει που της μίλησε άσχημα το αφεντικό της. Αυτή που θα είστε οι τρεις σας στο σπίτι και θα κάθεται μέχρι τις 5 το πρωί μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι ένα ζευγάρι θέλει να κάνει και σεξ πότε πότε. Αυτή. Αυτή η σιχαμένη τύπισσα είναι η Γκρινιάρα. 

Η Γαμάτη είναι ο Αδερφός στο θηλυκό. Δεν θα γίνει ποτέ δική σου φίλη, οπότε μην ξανοίγεσαι και πολύ, αλλά πάντα ξέρεις ότι η Γαμάτη είναι ένα ωραίο τυπάκι που θέλεις να περιτριγυρίζει την κοπέλα σου (οπότε και εσένα). Ευχάριστος άνθρωπος (συνήθως και όμορφη), ωραίο τυπάκι και από την πρώτη στιγμή που θα την γνωρίσεις θα τη ζευγαρώσεις στο μυαλό σου με κάποιον δικό σου φίλο. Αυτό λογικά δεν θα γίνει ποτέ γιατί οι φίλοι σου είναι ούγκανοι, αλλά εσύ θα προσπαθήσεις. Η Γαμάτη είναι μια καλή επιρροή για την κοπέλα σου και μπράβο της.

 

Αν ξέχασα κανέναν ή καμία, μπουμπούνισε την άποψή σου στα σχόλια και το συζητάμε.