Game of Thrones. Ίντριγκα, δολοπλοκίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, ένας θρόνος γεμάτος αίμα, προδοσίες και έρωτες. Σαν να λέμε, όταν το HBO ανακάλυψε τη Λάμψη του Φώσκολου (έχει και δράκους!). Κι επειδή εδώ μέσα 1ον αγαπάμε κάργα Γιάνγκο – Βίρνα, και 2ον ξέρουμε να εκτιμήσουμε ένα σωστό μακελειό και μια καλή μεσαιωνική μηχανορραφία, αποφασίσαμε πως ο κόσμος του ίντερνετ έχει ανάγκη την άποψή μας για τo Westeros και τους πολέμους του.

Με την 7η σεζόν λοιπόν να έχει μπει πρόσφατα στη μάχη (μια 7η σεζόν που τη βλέπεις αποκλειστικά και μόνο στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική), 5 προβοκάτορες κάνουν κουβέντα για τους Σταρκ, τους Λάνιστερ, τους δράκους και τα θανατικά της πιο επιτυχημένης σειράς των ημερών μας.

Για πάμε…

Ο Hλίας ο Γεροντόπουλος

Το Game of Thrones έγινε μόδα, κι εγώ με τις μόδες βγάζω σπυράκια. Ωστόσο, τα ίδια έλεγα και πιτσιρίκι για το Χάρι Πότερ, και τελικά έφτασα έκτη δημοτικού για ν’ αρχίσω το 1ο και να τελειώσω το 6ο… μέσα στο ίδιο καλοκαίρι! Οπότε αυτή τη φορά, έδωσα εξ αρχής μια ευκαιρία στη μόδα. Είδα το παιχνίδι. Είδα και το στέμμα. Το συνοπτικό μου σχόλιο, λοιπόν, πάνω στη σειρά που άγγιξε τα ρεκόρ τηλεθέασης του «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι το εξής: 
Σέρσεϊ, σεξ και βία. 
Νταενέρις, σεξ και αψέντι.
Σάνσα, έρωτας μέχρι να σιροπιάσει το σάλιο. 
Μελισάντρε, η γριά κότα έχει ζουμί! 
Τζέιμι, έμαθες με τ’ αριστερό μαλάκα μου, ή ακόμα;
Μικροδάχτυλε, κουφάλα έρχεται κρεμάλα!         
Θίον, πώς ζεις ακόμα ρε κωλόψαρο;
Τζον Σνόου, μπάσταρδε πονάνε οι λέξεις!
Αλλά το πιο σημαντικό: Η Άρια κι ο Τύριον να κερδάνε, κι όλοι οι άλλοι να πάνε να… (λογοκρισία).

Ο Νίκος ο Ράπτης

Για να ξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε. Game of Thrones δεν έχω δει ποτέ. Βασικά ψέματα, έχω δει μισό επεισόδιο, αλλά ξαφνικά πετάχτηκαν κάτι δράκοι μπροστά μου και έκλεισα τσακ μπαμ την τιβί. Ξέρεις τώρα, όταν μια σειρά ξεφεύγει απ’ την πραγματικότητα δυσκολεύομαι αρκετά να την παρακολουθήσω. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα κουσούρια τους, συγχωρέστε με συνάνθρωποι. Ωστόσο, οφείλω να δώσω ένα τεράστιο ΡΙΣΠΕΚΤ σ’ όσους την βλέπουν φανατικά, γιατί απ’ ότι έχω πιάσει από τις συζητήσεις, το στόρι ΠΡΕΠΕΙ να μετράει άσχημα. Και επιπλέον, να δώσω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ φάπα σε κάθε ΣΠΟΪΛΕΡΑ. Είστε λίγοι, είμαστε πολλοί. Θα σας βρούμε ΣΠΟΪΛΕΡΑΔΕΣ και δεν θα υπάρχει ανάσταση όπως με τον Τζον Σνόου. Είδατε;;; Κάτι ξέρω στις άκρες σας λέω… (πλάκα κάνω βέβαια! Στηρίζω κάθε είδους Σπόιλερ!)

Παρένθεση: Emilia Clarke, θέλω να γίνω ο πατέρας των παιδιών σου. Ή έστω η νταντά των παιδιών σου.

Ο Κώστας ο Μανιάτης

Μόνο σ’ αυτό το site θα μπορούσες να βρεις μαζεμένους τόσους ΑΜΠΑΛΟΥΣ. Πραγματικά, βλέπω πόσοι δεν βλέπουν το ΕΠΟΣ και αναπνέουν γύρω μου καθημερινά, κάτω απ’ το ίδιο ταβάνι και ΝΤΡΕ-ΠΟΥ-ΜΑΙ. Μακάρι αυτό το θέμα να το είχαμε γράψει νωρίτερα, να ήξερα με ποιους έχω να κάνω, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
Για το GOT τι να πούμε, είναι αρρώστια στο μυαλό και στην ψυχή. Νομίζω ότι έχω δει καλύτερες σειρές (The Wire και Sopranos πχ) αλλά ποτέ μία σειρά που να την νιώθω τόσο απαραίτητη για κάποιον απροσδιόριστο λόγο. Είναι μία από τις ομορφιές για τις οποίες αξίζει να ζει κανείς. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. Και αυτή η άνοιξη ήταν σαν να μην ήρθε ποτέ, από τη στιγμή που δεν βγήκαν νέα επεισόδια. Starks πάμε γερά.

Ο Νίκος ο Μπόβολος

Λοιπόν εγώ με το Game of Thrones έχω αρρώστια. Δεν καταλαβαίνεις ρε σου λέω, μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο άναψε ένας διακόπτης μέσα μου που μου είπε “φίλε εδώ είσαι, βρήκες το τηλεοπτικό σου λιμάνι”. Μετά από τόσα χρόνια που τα έχω δει όλα από 5-6 φορές, δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω από τις γαμάτες στιγμές αυτής της σειράρας. Πραγματικά δεν έχω λόγια. Και δεν έχω λόγια γιατί δυστυχώς δεν την έχω δει ποτέ και απλά με έβαλαν με το ζόρι να πω ότι την έχω δει και δεν ξέρω τι να πω ΚΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ. Εγώ αυτόν τον νάνο συμπαθώ που είναι μεγάλος παιχταράς στην πραγματική ζωή και από όσα έχω ακούσει είναι και παιχταράς στη σειρά. Δεν έχω τίποτα καινούργιο να πω. Τι άλλα νεάκια;

Η Χρύσα η Λύκου

Δεν βλέπω σειρές! Έχω πολλές δικαιολογίες για τον λόγο αυτόν, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρειαστεί να απολογηθώ στην ερώτηση που συνοδεύεται με ύφος «μόλις αντίκρισα εξωγήινο» και που αντηχεί σε βουνά και ωκεανούς: «Τιιιιι εννοείς ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕΙΡΕΣ;». Έχω χλευαστεί, απομονωθεί, άνθρωποι με πέταξαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι από τη ζωή τους. Τα πράγματα γίνονταν πολύ χειρότερα, όταν η ερώτηση γινόταν πιο συγκεκριμένη. Όταν δηλαδή έπρεπε να εξηγήσω ότι δεν βλέπω ούτε Game of Thrones, τον βασιλιά των βασιλέων και ότι η Σέρσεϊ, μου θυμίζει σάλτσα για μακαρόνια. Εκεί, έρχεται ο οίκτος μαζί με ατόφια περιφρόνηση. Κάποιοι, θέλησαν να με συνετίσουν, μου πρότειναν στικάκι με κάποια επεισόδια. Άλλοι, με κάλεσα σπίτι τους για τις απαραίτητες διευκρινήσεις και για ποια με πέρασαν τέλος πάντων; Ζω την απόλυτη μοναξιά σε κάθε νέο επεισόδιο και μάλλον μου αξίζει. Παρόλα αυτά, «Όταν τα χιόνια πέσουν και οι λευκοί άνεμοι φυσήξουν, ο μοναχικός λύκος πεθαίνει, αλλά η αγέλη επιβιώνει».

Η 7η σεζόν του Game of Thrones προβάλλεται αποκλειστικά στη Νova, ταυτόχρονα με την Αμερική. Αλλά και οι προηγούμενες 6 υπάρχουν στο Nova On Demand και το Nova Go, για να ‘χει όλο το Game of Thrones όποτε και όπως το θεέλεις.