Φτιάχνοντας αυτό το θεματάκι πήραμε κάτι ως δεδομένο:

Ότι ο κόσμος θα έχει προοδεύσει σε 100 χρόνια.

Αν και η τωρινή κατάσταση δείχνει ότι το 2117 μάλλον η Ελλάδα (και όλος ο πλανήτης) θα είναι σε χειρότερη κατάσταση, εμείς κρατάμε την αισιοδοξία μας και ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα ντρέπονται για μας. Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να χτίσουμε το θέμα μας πάνω σε αυτό το υπεραισιόδοξο σενάριο.

Βάλαμε λόγια λοιπόν στο στόμα των μελλοντικών ανθρώπων και προσπαθήσαμε να φανταστούμε πόσο τρελή θα φαίνεται η δική μας εποχή στα μάτια τους.

Δείτε τι θα αναρωτιούνται για μας 9 άνθρωποι που θα ζουν σ’ αυτήν τη χώρα το μακρινό 2117.

Δημητρης Κ (γεν. 2078)
Αυτός ο τύπος που –από ό,τι διαβάζω στην Wikipedia- πέθανε τo 2034 από αλλεργική αντίδραση σε νέο πειραματικό είδος μαλλιού που του εμφυτεύσανε- τους είχε πείσει τότε ότι πίνοντας το κολλαγόνο του Καματερού, θα έμεναν για πάντα νέοι. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ!!! Μα αφού πήγαιναν σχολείο εκείνα τα χρόνια, έτσι δεν είναι”;


Γιάνης Χ. (γεν. 2095)
“Καταλαβαίνω ότι ήταν δύσκολη η αγροτική ζωή κάποτε και ότι η τεχνολογία ήταν πολύ πίσω, αλλά και πάλι. Δεν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι πιο αποτελεσματικό για να οργώνουν; Με αυτά πρέπει να τους έπαιρνε μήνες”.


Μαρία Τ. (γεν. 2089) 
“Πολύ πριν το 2047 και την επίσημη παραδοχή του Αμερικανού Προέδρου Βιν Ντίζελ, ότι ΟΝΤΩΣ οι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί χιλιάδες φορές, οι παλιότεροι χλεύαζαν όσους πίστευαν στην ύπαρξή τους. Μάλιστα, η αιρετική -για εκείνα τα χρόνια- άποψη του αείμνηστου καλλιτέχνη Παναγιώτη (Νότη) Σφακιανάκη, ότι με την τεχνογνωσία που ΕΚΕΙΝΟΙ μας δάνεισαν χτίστηκε ο Παρθενώνας, οδήγησε στον δημόσιο εξευτελισμό του. Η ιστορία όμως φαίνεται να δικαιώνει τον μεγαλύτερο διανοούμενο της εποχής του”.


Σπύρος Μ. (γεν. 2098)
“Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά πολύ προτού συλληφθεί το 2028 στην Καλιφόρνια ως αρχηγός θρησκευτικής αίρεσης που οδήγησε στην ομαδική αυτοκτονία 250 ανθρώπους, ο Αρτέμης Σώρρας ζούσε στη χώρα μας. Τότε ισχυριζόταν ότι είχε 600 δις δολάρια (περίπου δηλαδή 250 τρισεκατομμύρια σε σημερινά λεφτά) και ότι με αυτά θα έσωζε την χρεωκοπημένη τότε Ελλάδα. Κι αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο σκεφτείτε ότι χιλιάδες κόσμου τον είχε πιστέψει. Ναι, δεν κάνω πλάκα. Όταν ήμουν μικρός ο παππούς μου συνήθιζε να μου λέει ιστορίες γι’ αυτόν τον άσβερκο Κροίσο”.


Βαγγέλης Κ (γεν. 2102)
“Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί πριν από 100 χρόνια ήταν όλοι ολόιδιοι; Τα μούσια και τα τατουάζ ήταν κάτι σαν στολή που την επέβαλλε κάποιος ανισόρροπος στιλιστικά δικτάτορας; Εδώ ο προπάππους μου στα δεξιά (ή και στα αριστερά, πώς να τους ξεχωρίσεις τους κατσαπλιάδες) σε μια παλιά φωτογραφία που βρήκα με τίτλο ‘χιπστεριλίκια με τον μπρο μου’. Βγάλε άκρη”.


Χρήστος Δ. (γεν. 2080)
“Πώς άφησαν να συμβεί κάτι τέτοιο”;


Νικόλας Ρ. (γεν. 2077)
“Πρέπει να ‘κανε κάτι πολύ σημαντικό εκείνα τα χρόνια, ώστε να ασχολούνταν όλη μέρα μαζί του, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι. Και please, όχι άλλες συνωμοσιολογίες απ’ αυτές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, ότι και καλά ήταν το γιωτόμπαλο κάποιου ξεφτιλοσόου και τέτοια. Εγώ μιλάω σοβαρά”.

 

Παύλος Γ. (γεν. 2101)
“Αλήθεια τώρα; Υπήρχε άνθρωπος που πουλούσε σουρωτήρια, κολοκύθια, αγγούρια, σαμπάνιες και ένα σωρό τέτοια πράγματα μέσα απ’ την επίπεδη τηλεόραση της εποχής; Το τηλεμάρκετινγκ στα πρώτα του βήματα πρέπει να πέρασε πολύ δύσκολα. Τι να πω”…


Αντώνης Ρ. (γεν. 2069)
“Οι άνθρωποι του προηγούμενου αιώνα χρησιμοποιούσαν ένα πολύ αστείο τερατούργημα για να βγάζουν φωτογραφίες τον εαυτό τους ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, το οποίο το αποκαλούσαν “selfie stick”. Πολύ συχνά, μάλιστα, το έβγαζαν και εκτός σπιτιού και το χρησιμοποιούσαν σε κοινή θέα, σαν να είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ντρέπονται. Φαντάζεστε να κυκλοφορείτε με αυτό το ματσούκι στον δρόμο μόνο και μόνο για να βγάζετε τον εαυτό σας ανούσιες photos; Χα χα ήταν τρελοί αυτοί οι αρχαίοι”.


Άρης Γ. (γεν. 2083)
“Παρότι ο νεάντερταλ θεωρείται ένα εξαφανισμένο είδος ήδη απ’ το 41.000 π.Χ., ωστόσο ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε το 2017 αυτήν εδώ την εικόνα. Αλήθεια ή αποτέλεσμα photoshop; Ένα μυστήριο που συνεχίζει να μας συγκλονίζει 100 χρόνια μετά”.