Κι όμως η σχολή που σπουδάζεις λέει πολλά για σένα.

Εμείς, πανάσχετοι με την ψυχολογία και παρότι έχουμε πέσει έξω για ανθρώπους χιλιάδες φορές, ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ να σε ψυχολογήσουμε με βάση τη σχολή στην οποία λιώνεις.

Και μόνο αυτή.

Γιατί πιστεύουμε ότι μέσα απ’ την φοιτητική επιλογή σου, μπορούμε να δούμε την ψυχή σου γυμνή από φτιασίδια (τέλεια έκφραση).

Και τι πραγματικά έχεις στο βάθος του μυαλού σου.

Τσέκαρε μία σειρά από ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Φιλοσοφική

Σε νοιάζει πάνω από όλα η κλασική παιδεία και ο πελάτης σου να απολαμβάνει μία μοναδική εμπειρία καφέ.

Ψυχολογία

Είσαι πολύ ευαίσθητος. Στεναχωριέσαι που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω σου με προβλήματα, που σε έχουν ανάγκη πραγματικά και εσύ ακόμα δεν έχεις πάρει το πτυχίο σου, ώστε να αρχίσεις να βγάζεις λεφτά απ’ τη δυστυχία τους.

Νηπιαγωγών

Λατρεύεις τους κοντούς και ανώριμους ανθρώπους.

Ιατρική

Δεν σε πειράζει να διαβάζεις όλη μέρα για 10 χρόνια, αρκεί να μπορείς αύριο μεθαύριο να πλησιάζεις έξω άγνωστα γκομενάκια και να τους λες “Γεια σου, είμαι ο Γιώργος. Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα. Είμαι γιατρός”.  Πότε το ‘φερε η κουβέντα; ΠΟΤΕ! ΜΗΝ ΠΡΗΖΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

Οδοντιατρική

Δεν πέρασες ιατρική, όποτε αναγκαστικά μπήκες εκεί. Προσπαθείς από τώρα να συνηθίσεις το γεγονός ότι κανείς δεν θα σε θεωρήσει ΠΟΤΕ πραγματικό γιατρό. Ο ψυχολόγος σου, σου λέει να ηρεμήσεις.

Κτηνιατρική

Δεν μπήκες Ιατρική, ούτε Οδοντιατρική. Σ’ αρέσουν τα γατάκια.

Νομική

Απλά ήσουν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη και πέρασες στη σχολή με την υψηλότερη βάση. Αν ο Αμάραντος είχε την υψηλότερη βάση, ευχαρίστως θα έμπαινες εκεί. Το ίδιο σου ήταν. Έχεις άθλιο στιλ, το οποίο θα χειροτερέψει τραγικά με τη αναπόφευκτη προσθήκη κουστουμιών στην γκαρνταρόμπα σου.

Αρχιτεκτονική

Είσαι νέρντουλας μέχρι το κόκκαλο, αλλά θέλεις να πιστεύουν οι γύρω σου ότι είσαι και καλλιτεχνική φύση. Δεν κοροϊδεύεις κανέναν.

Μαθηματικό-Φυσικό-Χημικό

Είσαι υπεράνω χρημάτων. Για την παρέα πήγες.

Δημοσιογραφία και ΜΜΕ

Είσαι μεγάλη ψωνάρα, αλλά δεν είχες αρκετά καλή φωνή για να γίνεις τραγουδιστής.

Παιδαγωγικό

Είσαι μία ελεύθερη ψυχή. Σ’ αρέσει ο ήλιος, τα ταξίδια, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Μελαγχολείς όταν σκέφτεσαι πώς σε λίγο καιρό θα κάθεσαι μόνο τέσσερις μήνες τον χρόνο. Πότε θα τα κάνεις όλα αυτά; Σε κυριεύει το άγχος.

Πολιτικές Επιστήμες

Όταν μεγαλώσεις θέλεις να γίνεις δικηγόρος. Όταν κοιμάσαι, ονειρεύεσαι νομικούς να σου μιλάνε σαν να είσαι αληθινός επιστήμονας.

Μηχανικός Υπολογιστών

Έχεις εκ γενετής ροπή προς το έγκλημα. Ήδη από τα 20 σου ξέρεις ότι θα ζεις κλέβοντας όσους σου φέρνουν τους υπολογιστές τους. Εναλλακτικό επάγγελμα: μηχανικός αυτοκινήτων.

Καλών Τεχνών

Λες το σκυλί σου Βαν Γκογκ ή Μονέ. Σκέφτεσαι ότι ο μόνος τρόπος για να μην πεθάνεις στο μέλλον από ασιτία είναι να ζωγραφίσεις μία κληματαριά στον τοίχο μιας ταβέρνας, με αντάλλαγμα να τρως κάποια μεσημέρια εκεί.

Σχολή Ευελπίδων

Δεν έχεις αποφασίσει τι θες να κάνεις στη ζωή σου, γι’ αυτό μπήκες στον στρατό, προκειμένου μέχρι τα 42 σου που θα πάρεις σύνταξη, να έχεις καταλήξει με την ησυχία σου.

ΤΕΙ Λογιστικής

Μαζεύεσαι με τους φίλους σου σε ίντερνετ καφέ και παίζετε μέχρι το πρωί Excel.

Θεολογική

Δεν περίμενες όντως να καταφέρεις να τελειώσεις το σχολείο, οπότε αποφάσισες για τα υπόλοιπα 4 χρόνια, να ευχαριστείς τον Θεό γι’ αυτό.