Αηδιάζω. Είναι δυνατόν να βγαίνουν έξω με ωραία σώματα, να πηγαίνουν στις ξαπλώστρες μας, να μας παίρνουν τον ήλιο και να θέλουν να τους δεχτούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν έξω από το σπίτι τους και δεν ενδιαφέρονται ούτε λίγο για τη δημόσια εικόνα τους. Και οκ, δικαίωμά τους, εμείς τι φταίμε να βλέπουμε όλα αυτά τα αηδιαστικά γυμνασμένα κορμιά με τους κοιλιακούς (που φαίνονται!) και τα μπράτσα; Λίγο φιλότιμο να φορέσουν κάτι πάνω τους δεν έχουν;

Παλεύουμε εμείς από τα 15 μας, με τσίπουρα και μεζέδες, με πιτόγυρα, με λιπαρά για να φτιάξουμε ένα κορμί που δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε και ξαφνικά εμφανίζονται οι γυμναστηριάτοι να κυκλοφορούν ημίγυμνοι στις παραλίες για να διαλύσουν κάθε έννοια αισθητικής. Γυμνασμένα αγόρια και κορίτσια, αυτό που κάνετε δεν είναι μαγκιά και πάρτε το χαμπάρι. 

Αν το καλοσκεφτείς, εμείς έχουμε επενδύσει τόσα πολλά στην εμφάνισή μας που είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό να εμφανίζεσαι έτσι στις παραλίες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ξέρεις γιατί; Γιατί εμείς αγαπάμε τον εαυτό μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κοροϊδεύει. Τον αγαπάμε και δεν θα του επιτρέπαμε σε καμία περίπτωση να κυκλοφορεί με τα κόκκαλα έξω, με την πλάτη αποτριχωμένη και με την κοιλιά να μην φαίνεται ούτε λίγο. Σεβόμαστε τον διπλανό μας και δεν τον αναγκάζουμε να βλέπει το αποτρόπαιο θέαμα του γυμνασμένου σώματος, όπου γυρίζει το κεφάλι του. 

Και για όλα αυτά τι κάνει η Πολιτεία; Τίποτα. Δεν υπάρχει κράτος. Ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα την ίδια ώρα που κλείνουν ζαχαροπλαστεία και ταβέρνες, με όλους εμάς να κοιτάζουμε αμέτοχοι. Δεν πρέπει να περάσει όλος αυτός ο παραλογισμός. 

Εμείς λόγω του δημόσιου βήματος που κατέχουμε δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα παλέψουμε με νύχια και δόντια για να μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας, να μην αλλάξει το ελληνικό, το χοντρό, το τριχωτό DNA του έλληνα. Για τον λόγο αυτό ζητάμε, ή μάλλον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συγκεκριμένα μέτρα για την αντμετώπιση όλων εκείνων που και φέτος το καλοκαίρι θα γεμίσουν τις παραλίες μας με γυμνασμένα σώματα και ταπεράκια με κουνουπίδια αντί για την πατροπαράδοτη ελληνική μπυροκοιλιά και τα μπριζολίδια.

Έχουμε και λέμε:

1. Απαγόρευση χυμών στα μπιτσόμπαρα. Δεν θα γίνουμε εμείς συνένοχοι στο διατροφικό έγκλημα των γυμνασμένων. Θέλεις κύριε να αράξεις να χαζέψεις τα γκομενάκια; Θα τρως κλαμπ σάντουιτς τουλάχιστον. Ξέχνα φρόζεν γιόγκαρτ και σμούθις και τέτοια πράγματα. Μπύρες, τσένταρ και λουκάνικα. Εδώ θα σέβεσαι.

2. Όποιος θέλει τους αδύνατους να τους πάρει σπίτι του. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε αυτό το αίσχος κάθε φορά που θέλουμε να απλώσουμε την κωλάρα μας στην παραλία. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους αδύνατους, έχουμε και φίλους αδύνατους, αρκεί να μη βγαίνουν στην παραλίες και προκαλούν.

3. Αφαίρεση ελληνικής ιθαγένειας από όποιον τολμά να κυκλοφορεί στις δικές μας παραλίες χωρίς μπυροκοίλι. Δεν του αξίζει να λέγεται έλληνας πολίτης και να ντροπιάζει τις παραδόσεις ετών.

4. Χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε τουρίστες που πληρούν τις σωματικές προϋποθέσεις για να μπορούν να αποκαλούν τα κορμιά τους “Νεοελληνικά”.

5. Ταμπέλες για την αποτροπή παρεξηγήσεων. Ενδεικτικά “Οι κοιλιακοί δεν είναι μαγκιά είναι αυτοταπείνωση”, “Αδύνατε μπορείς και χωρίς ζαχαρίνη” και “Φωτιά, φωτιά, στα αδύνατα κορμιά”.

6. Face Control στις παραλίες. Δεν μπορείς κυρία να κυκλοφορείς μπροστά στα παιδιά μου με το καλλίγραμμο κορμί σου. Θα το τρέχεις εσύ μετά στους ψυχολόγους;

7. Υποχρεωτικό εγκλεισμό σε σουβλατζίδικα για όλους τους αντιφρονούντες. Τα ψέμματα τελείωσαν.

 

Πρόσθετα μέτρα που θα προτείνουν οι αναγνώστες, θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν.