Τώρα που καλοκαίριασε και η ζέστα ζέστη σ’ έχει βαρέσει κατακούτελα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις σε διάφορα σάιτ (όπως και στο Provocateur μας) άρθρα του τύπου «10 δροσερά μέρη της Αθήνας για να περάσεις το καλοκαίρι σου» ή «5 ταράτσες της Αθήνας για να πιείς την ποτάρα σου».

Μέχρι εδώ φίλε μου όλα κομπλέ. Εμείς ωστόσο σήμερα, λέμε να το πάμε ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετα και να σου προτείνουμε 7 μέρη της Αθήνας για να βράσεις απ’ τη ζέστα ζέστη! Ουπς. Δεν το περίμενες αυτό. Πουτανιά;

Γιατί εντάξει, καλή η δροσούλα στα νησιά και στις περιοχές της πρωτεύουσας που ‘χουν ερκοντίσιο και ανεμιστήρες, αλλά σαν το λιοπύρι σε πλατείες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχει.

Για τσέκαρε.

Πλατεία Κάνιγγος

Ξεκινάμε το αφιέρωμά μας με τα μέρη για να βράσεις, με μια πλατεία που ΔΕΝ είναι πλατεία, αφού για να την επισκεφτείς: α) περιμένεις ένα από τα πολλά λεωφορεία που περνούν απ’ το συγκεκριμένο μέρος ή β) είσαι τουρίστας, έχεις χαθεί, και ψάχνεις το Μοναστηράκι! Κι επειδή δροσερή καφετέρια/ταράτσα/ταβέρνα δεν παίζει στη γύρω περιοχή, για να βράσεις σωστά, περίμενε κάποιο λεωφορείο που περνάει σε 28′ με 30′. Νιώθεις πώς είσαι στη κόλαση τώρα. Έτσι;;; Πες γεια στον οδηγό-Βελζεβούλ του 608 και του Α7 που δεν ψήνεται και πολύ να ανοίξει την μπροστινή πόρτα…

Ηλεκτρικός -από Αττική σε Μοναστηράκι κατά προτίμηση- σε ώρα αιχμής

Ιδρωτίλα, κλιματισμός που ΠΟΤΕ δεν ανάβει (κι αν ανάψει μία γαμημένη φορά οι επιβάτες σκαλώνουν και ανοίγουν τα παράθυρα) και πολυκοσμία, επειδή τα καλοκαίρια το κάθε βαγόνι περνάει ανά δέκα λεπτά. Τώρα, λοιπόν, αν έχεις ξεμείνει στην πρωτεύουσα και οι φίλοι σου βρίσκονται σε κάποιο μίζερο νησί όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, εσύ το μόνο που ‘χεις να κάνεις για να ξεχαστείς είναι μία ωραία βόλτα με τον ηλεκτρικό. Και στην τελική, αυτοί έχουν δώσει ακτοπλοϊκά, ενώ εσύ ένα απλό εισιτήριο του ΟΑΣΑ. Τους γλεντάς, βράζεις… και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! 

Πεδίον του Άρεως

Ό,τι πιο hot (στην κυριολεξία!) παίζει στο κέντρο αυτό το καλοκαίρι. Περπάτησέ όλο το Πεδίον και νιώσε για μερικές ώρες αθάνατος και άτρωτος. Αν επιβιώσεις μέχρι το τέλος του πάρκου ΙΣΩΣ βρεις και λίγο νεράκι για να δροσιστείς.

Στάση οποιουδήποτε λεωφορείου

Το βράσιμο το σωστό και το τίμιο γίνεται ΠΑΝΤΑ στην αναμονή για τα λεωφορεία. Ακούμπα στη ζεστή θέση της στάσης (αν και δεν παίζει να βρεις), νιώσε για λίγο μπέικον σε τηγάνι και τσιγαρίσου σαν να μην υπάρχει αύριο. Γιατί αύριο δεν υπάρχει!

Tips για καλύτερο βράσιμο: Άναψε τσιγάρο ή πιες νερό που ‘χει ζεσταθεί.

Μεσημεράκι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο 

Ντάλα μεσημέρι. Στα Σπάτα. Τα ζώα έχουν λιώσει απ’ τη ζέστη και όπως είναι λογικό αδιαφορούν ΠΑΝΤΕΛΩΣ για την ύπαρξή σου, αφού ο καύσωνας τα έχει νταγλάρει (αν εξαιρέσεις δυο τρία μαϊμουδάκια που όντως γουστάρουν την παρέα σου). Ωστόσο δικέ μου μην μασάς, κοίταξε τους χάρτες του πάρκου (στάνταρ θα χαθείς) κι ετοιμάσου να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία καύσωνα και εξερεύνησης.

Πλατεία Βικτωρίας σε ώρα εξεταστικής της ΑΣΟΕΕ

Όπως θα γνωρίζεις, η Πλατεία Βικτωρίας έχει θερμοκρασία Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όταν οι υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας έχουν μείον βαθμούς κελσίου. ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ; Γουστάρεις καλοκαιρινές εξορμήσεις; Χώσου ανάμεσα σε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που χρωστάνε 145 μαθήματα και τρέχουν πανικόβλητοι την Πατησίων πέρα δώθε κατεβάζοντας καντήλια, και κάνε τις διακοπές που ΠΑΝΤΑ ονειρευόσουν.

Χόρεψε την Μάντισσα στο Μοναστηράκι

Την περίοδο που όλοι θα ‘ναι σε κάποια παραλία εσύ πειραματίσου με τον χορό της Μάντισσας και χόρεψε στο άδειο Μοναστηράκι. Θα ιδρώσεις, θα γυμναστείς, θα κάψεις πέτσα, αλλά όμως έχει και τα θετικά του αυτός ο χορός, διάολε. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΑΚΕΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Πέταξε τώρα ελεύθερα από ευτυχία μάντισσα!