Ο Τραμπ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε στον ίδιο πλανήτη με αυτόν και επειδή την έχει ψιλοακούσει που κανείς δεν τον πολυγουστάρει, σκέφτεται πώς θα το κάψει το μαγαζί. Φήμες, τον θέλουν στον Λευκό Οίκο με καστόρινες μπορντό παντόφλες και βελούδινη κυπαρισσί ρόμπα, να καταστρώνει πώς η Αμερική θα μείνει χήρα από τον πλανήτη, ώστε να μπορεί να την σκοτώσει και αυτήν, χωρίς να τον βλέπει κανείς.

Έτσι λοιπόν, θεωρώντας ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι σπόιλερ μιας ταινίας τρόμου που πολύ τον κάνει και γελάει, ο τύπος με τον κακοήθη ναρκισσισμό μας λέει “πριτς” και μην τον είδατε από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Εμείς αντιδρούμε δεν αντιδρούμε, να μας ακούσει δεν πρόκειται, όμως ξέρεις κάτι; Αντιδρούμε για πάρτη μας και εύχομαι να μην έχει βρει τρόπο να μας το κόψει και αυτό.

Ο Τραμπ είναι μάγος! Μας αρέσει καταπληκτικά που με απλά τρικ καταφέρνει να φαίνονται οι υπόλοιποι ισχυροί, οι καλοί που θέλουν να μας σώσουν. Λες και δεν έβαλαν το χεράκι τους, για το σώσιμο που χρειαζόμαστε. Σφίγγει τα χείλη η καγκελάριος, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνοφρυώνει τα φρύδια του, που θέλουν αλλά δυσκολεύονται να σώσουν αυτήν την μπάλα του διαστήματος, που είναι μόνιμα ακάλυπτη και οφσάιντ.

Επιτέλους και λίγος Χίτλερ, εκτός των συνόρων μας. Γιατί δηλαδή να έχουμε σε αποκλειστικότητα σαν Ήπειρος, το χειρότερο πλάσμα που πέρασε από την Ιστορία; Γιατί τι έλειπε από τον ιδανικό κόσμο του 2017; Ένας και με τη βούλα παρανοϊκός και αντικοινωνικός τύπος, που φαντασιώνεται εχθρούς κάτω από το κρεβάτι του, ενώ εμείς εξακολουθούμε να στήνουμε τη life style εικόνα του και να αναρωτιόμαστε αν κουτουπώνει την όμορφη ξινή του.

Πέσαμε από τα σύννεφα με την τρομερή αυτή αποστασία, λες και σαν λαός δεν έχουμε συνηθίσει. Εντάξει, το κόβω είναι και μέρες πένθους. ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΟΚ λοιπόν, για τον Τραμπ που με έναν γρήγορο υπολογισμό, αποφάσισε ότι δεν συμφέρει τους Αμερικανούς μια τέτοια συμφωνία, πήρε το ποστίς του και έξω από την πόρτα. “Το IQ μου είναι από τα υψηλότερα κι όλοι σας το γνωρίζετε. Σας παρακαλώ να μην αισθάνεστε τόσο ηλίθιοι ή ανασφαλείς. Το λάθος δεν είναι δικό σας…”, μας είπε και για να μην νιώθουμε άσχημα, μας χάρισε ένα από τα αστραφτερά του χαμόγελα. Αμ πως…

Είναι φανερό ότι ο Τραμπ έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ“Αντιπροσωπεύω τους πολίτες του Πίτσμπουργκ και όχι του Παρισιού”,  δήλωσε ο πλανητάρχης που αναρωτιόμαστε ποιος δεν θα προλάβει να βγάλει την 4ετία. Αυτός ή εμείς; “Ως δήμαρχος του Πίτσμπουργκ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα ακολουθήσουμε τους κανόνες της συμφωνίας για το κλίμα για τον λαό μας, την οικονομία μας και το μέλλον μας”, απαντά ο Μπιλ Πεντούτο. Ωραία περνάμε και εδώ, αλλά και εκεί το καίνε  το πελεκούδι.

Η έκφραση “Λυπάμαι για τον Τραμπ”, είναι μεγαλύτερος πλεονασμός και από το “υπερβολικά πολύ”. Σχεδόν συμφωνώ όπως είπε και ο Διονύσης με αυτήν την κίνηση. “Όσο πιο γρηγορά βγουν όλες οι χώρες από τη συμφωνία, τόσο μεγαλύτερη επίδραση θα έχει στην κλιματική αλλαγή, άρα η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί μια ώρα αρχύτερα”. Να ξενοιάσουμε!

Δεν θυμώνω με τίποτα. Στην Ελλάδα έχει καλοκαίρι πια, ο ήλιος μπορεί να μας καρκινιάσει και να κολυμπήσουμε σε νερά που μερικές φορές ξερνάνε νεκρά ψάρια. Εναλλακτικά, μπορούμε να μείνουμε στην άδεια Αθήνα, να αναπνεύσουμε το καυσαέριο που έχει ποτίσει τα τσιμέντα της ή απλά να μετοικίσουμε σε ένα πλανήτη χωρίς ανθρώπους. Μόνο εμείς. Όμως αλήθεια αναρωτιέμαι, αν βρισκόμασταν σε έναν καινούργιο πλανήτη, πόσο θα μας έπαιρνε να τον καταστρέψουμε και αυτόν;