Ε, ε, έρχεται! 

Η 7η σεζόν του Game of Thrones έρχεται επιτέλους, μαζί με όλο της το αίμα, το σεξ, τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες. Όταν λέω έρχεται, εννοώ φυσικά στη Nova σε πρώτη προβολή, και στο Nova On Demand (ανεβαίνει αμέσως μετά την ταυτόχρονη πρεμιέρα με την Αμερική).

Στον κόσμο του σιδερένιου θρόνου λοιπόν, το θανατικό πάει σύννεφο 6 χρόνια τώρα (αν έχεις χάσει επεισόδια, θυμήσου: το πλήρες box set των 6 κύκλων, υπάρχει αποκλειστικά στo Νοva On Demand). Κι επειδή στον 7ο δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, μπήκα στον κόπο να κάνω μια μικρή λίστα. Ένα γράμμα στον Άι Βασίλη του Game of Thrones. Αφού θα σφάξετε που θα σφάξετε, σφαξ’ τε τουλάχιστον αυτούς. Να πιάσει τόπο η θυσία, να ηρεμήσουμε κι εμείς που μας έχουν κάνει τα νεύρα τιράντες.

1. Petyr “Littlefinger” Baelish

Ντάξει, αυτός είναι φαβορί 6 χρόνια τώρα. Λαϊκή απαίτηση, οργή και αγανάκτηση, ένεκα που (όπως τραγουδάνε και τα Ημίζ), στην πιάτσα τέτοια φάτσα, τη λένε Αρτέμη Μάτσα. Ο τύπος δεν πρόδωσε απλά. Πρόδωσε τον πιο σεβάσμιο κι αγαπητό χαρακτήρα του GoT. Το ψιλοπεριμέναμε βέβαια, εφόσον ο μπάρμπα-Σταρκ δεν ήταν δυνατό να ζήσει (Τι γιατί; Γιατί είναι ο Σον Μπιν!). Αλλά, ρε παλιορουφιάνε “Littlefinger”, πρώτα κάνεις κόμμα με τον Τζόφρι (το μαλακιστήρι), κι ύστερα το παίζεις master of pupets και συνεχίζεις να γελάς σαρκαστικά υγιέστατος; Ε, ως εδώ! Και πολύ περιμέναμε. Άντε και καλό ξεκώλ ξεκοίλιασμα! (Άτιμο autocorrect).

  

2. The Night’s King

Eίναι απλά, αγνά κι απόλυτα κακός. Κι αυτό είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να τονε βγάλεις απ’ τη μέση. Κατά τα άλλα, το υβρίδιο του Apocalypse, του Mister Manhattan και του καράφλα απ’ το Hellraiser, κάνει παιδομάζωμα, σκοτώνει αβέρτα και χώνεται σ’ ο,τι μπάχαλο υπάρχει. Ποιο καλύτερο φινάλε για τη σεζόν λοιπόν, από μια μάχη με τον Τζον Σνόου στα μαρμαρένια αλώνια; Βουτάει ο Διγενής σπαθί βαλυριανό και χράαατς τον άτιμο!

3. Theon Greyjoy

Kαι τα δυο αδερφάκια είναι μεσαιωνικά καθάρματα, αλλά ετούτος εδώ έχει και τη φάτσα του γλοιώδη, αριβίστα προδόταρου. Οπότε εύκολα, αβασάνιστα και χωρίς κανείς να κλάψει ιδιαίτερα, μπορεί να μας απαλλάξει απ’ την παρουσία του! Kι αν καλοσκεφτείς ότι οι δύο πιο άχρηστοι χαρακτήρες της σειράς (Viserys και Joffrey) πέθαναν με τρεις χρονιές διαφορά (1 και 4), ώρα είναι στην 7η να φάμε και τον τρίτο. Άντε Θίον, τα ‘παμε ρε!

 

4. Cersei Lannister

Nέτα σκέτα: ένα παιδάκι 10 χρονών παραλίγο να πεθάνει στο πρώτο κιόλας επεισόδιο, επειδή η κυρία ήθελε να κάνει τρελίτσες με τον αδερφό της (!). Και ναι, ίσως θα ‘πρεπε να την πληρώσει πρώτος ο Τζέιμι, όμως η τύπισσα φρόντισε να αναθρέψει και ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ στην ιστορία του Γουέστερος, οπότε το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Θα το ξεκληρίσουμε ολόκληρο το λανιστερέικο (εννοείτε εκτός απ’ τον Τίριον) αλλά πρώτη πρέπει να πάει για βρούβες η σκρόφα. Αργά. Κι επώδυνα.


5. Melisandre

Όxι, η Μελισάντρε καταρχήν δεν είναι σαπάκι. Λίγο Μοργκάνα, λίγο Μήδεια, λίγο μάγισσα των Αδερφών Γκιμ, της χρωστάμε την επιστροφή του Τζόνι (του Σνόου) και την αγαπάμε γιατί είναι μάναρος, με προσωπικότητα, γαλάζιο μάτι, σωματάρα και κόκκινο μαλλί (!). Αλλά. Μετά την ανάσταση του “Χιόνι”, θα της ζητάνε να κάνει συνέχεια το κολπάκι και δεν θα ξέρουμε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει πια στον μάταιο τούτο κόσμο. Κι επιπλέον, λίγο που παράγινε η δουλειά με τα σιβυλλικά τα λόγια της, λίγο που κούρασε με τα μακιαβελικά παιχνίδια της, ήρθε τελικά κι αυτό να μας αποτελειώσει! Σόρρυ μάνα μου, αλλά αρκετά χρόνια έζησες.

  

6. Gregor “The Mountain” Clegane

Πρώτον, είναι το πρότυπο του μέσου βλαχοκάγκουρα: ο τύπος είναι “βουνό” κι ανάθεμα άμα ξέρει να μιλάει. Δεύτερον, έπρεπε ήδη να ‘χει πεθάνει! Nαι μεν ποζεράς ο Όμπεριν, όμως αυτό ήταν κλοπή. Ήταν το τρίποντο του Κόρνι Τόμπσον στο Τελ-Αβίβ. Ήταν το πιο μεγάλο κρίμα ολόκληρης της σειράς. Έλεος! Κι εκεί που λες οκ, δεν πειράζει, δηλητήριο, να ‘τος πάλι όρθιος ο Mπο του GoT με την πανοπλία του, λες κι είναι ξέρω ‘γω, ο Ρασπούτιν. Έλα χοντρέ, μάζευ’ τα όπως είσαι!

  

7. Robin Arryn

Ξέρεις την ατάκα που λένε για τα κακομαθημένα εκνευριστικά παιδάκια: ¨”θήλαζε ως τα 12″; Ε, ο Ρόμπιν στ’ αλήθεια ΘΗΛΑΖΕ ΩΣ ΤΑ 12! Το πιο βλαμμένο παιδί που εμφανίστηκε ποτέ στην τηλεόραση (κερδίζει για πλάκα τη Μπουλίτσα απ’ το Κολοκοτρωνίτσι), και ναι, σε άλλη σειρά θα έλεγα να του ρίξουν απλά φάπες. Όμως εδώ το αιματοκύλισμα είναι πιο συχνό απ’ τις καλημέρες, οπότε: Μικρέ, στη μάνα σου! (Κυριολεκτικά). Αν όχι για όλα τ’ άλλα, τουλάχιστον γι’ αυτό:


Game of Thrones season 7, αποκλειστικά στη Nova και στο Nova On Demand (και μην ξεχνάς το box set με όλα τα επεισόδια των 6 προηγούμενων κύκλων). Άντε και καλό κυνήγι!