19.00 Επιβίβαση στο πούλμαν. Μετράνε τους παίκτες. Λείπουν 4. Τους ξαναμετράνε. Συνεχίζουν να βγάζουν 4 λιγότερους. “Ωραία. Είμαστε όλοι εδώ”. Ξεκινάνε.

19.10 Ο Μπουρούσης στέλνει κρυφά μήνυμα στον Φώτση να του πάρει τομπλερόνε από τα Duty Free.

21.00 Περνάνε τον Έβρο. Επιτέλους ανασαίνουν λίγη πατρίδα. Ο Καλάθης καταλαβαίνει ότι έχει ξεχάσει το κινητό του στο ξενοδοχείο. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη.

23.00 Ξαναφτάνουν στα σύνορα. Αυτή τη φορά τα περνάνε με πρωτοφανή επιτυχία.

00.30 Στάση Αλεξανδρούπολη. Επιβιβάζονται 12 φαντάροι με κατεύθυνση Κομοτηνή. Ο Καλάθης κάθεται στα πόδια του Μπουρούση για να χωρέσουν όλοι.

00.35 Οι φαντάροι ανοίγουν μπύρες. Ο Γκιστ τους παίρνει τις μπύρες.

02.00 Κομοτηνή. Στάση για να κατέβουν οι φαντάροι. “Άντε παιδιά, υπομονή, θα πάρετε κι εσείς το χαρτί όπου να ‘ναι. Καλοί πολίτες”. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τους ευχαριστούν για τα ενθαρρυντικά τους λόγια.

02.10 Ανοίγει η μπροστινή τηλεορασούλα του πούλμαν. Εμφανίζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ήρεμος. Κοιτάζει την κάμερα και σκίζει ένα ένα τα εισιτήρια. Καπνίζει και γελάει ειρωνικά. Η τηλεόραση σβήνει.

02.30 Χτυπάει το κινητό του Μπουρούση. Το ανοίγει. Φωτογραφία από Φώτση με την Κωνσταντινούπολη να μοιάζει σαν μια κουκκίδα από ψηλά. Σιγοψιθυρίζει μία κατάρα που θα τρόμαζε και τον πιο σκοτεινό δαίμονα.

03.00 Ο Αλβέρτης λιμπίζεται το διχτάκι απ’ την πλάτη του μπροστινού του καθίσματος, αυτό που είναι για να βάζεις περιοδικά και νεράκια. Το κόβει και το κρατάει για ενθύμιο.

04.00 Στάση λίγο πριν τη Θεσσαλονίκη για να ανέβει ο ελεγκτής. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει κόψει μισό εισιτήριο. Ο ελεγκτής είναι έτοιμος να τον κατεβάσει. Αναγκάζεται να δείξει ταυτότητα. Συνεχίζουν το ταξίδι τους κανονικά.

04.30 Χτυπάει το κινητό του Μπουρούση. Κι άλλη φωτογραφία από Φώτση. Είναι αγκαλιά με δύο αεροσυνοδούς και του κλείνει το μάτι. Ο Μπουρούσης κοιτάζει την φαγωμένη φτέρνα του οδηγού πώς προβάλλει μέσα απ’ τη σκισμένη του παντόφλα και αναστενάζει. Το μαύρο νύχι του χειροτερεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

05.00 Ανάβει ξανά η τηλεόραση του πούλμαν. Η σκοτεινή φιγούρα που εμφανίζεται είναι γνωστή. “Για να μη νομίζετε ότι είμαι κανά τέρας, έχω φροντίσει για τη διασκέδασή σας”, τους λέει. “Μέχρι το τέλος του ταξιδιού, σ’ αυτήν εδώ την οθόνη θα προβάλλονται φωτογραφίες απ’ το Instagram μου. Καλή απόλαυση”.

05.30 Sms στον Πασκουάλ απ’ τη γυναίκα του. “Τι γίνεται, ακόμα να φτάσει το αεροπλάνο; -Μωρό μου με ΚΤΕΛ ερχόμαστε, θα στα πω μετά. –ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ!!! –Αλήθεια σου λέω… -ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΣ. ΛΕΓΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!!”.

06.00 Στάση στα Τέμπη για να ανέβει ο Πεδουλάκης. Αποχαιρετάνε τον οδηγό. Ο Πεδουλάκης βάζει την πρώτη. Ξεκινάνε ξανά.

07.30 Τελευταία στάση στο Λιανοκλάδι για τσιγάρο και φρέντο  ισοτονικά ποτά και μπάρες δημητριακών. Το γεύμα του πρωταθλητή. Μιαμ μιαμ.

09.00 Ανάβει ξανά η τηλεόραση του λεωφορείου. Εμφανίζεται πάλι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τα φώτα στο πούλμαν έχουν χαμηλώσει. Ο Γιαννακόπουλος καπνίζει και τους κοιτάει μέσα απ’ το γυαλί. Ο χρόνος έχει παγώσει. Η τηλεόραση κλείνει. Έχει προλάβει όμως να τους κάνει απειλητικά πίου πίου με το δάχτυλο σαν να τους πυροβολεί.

09.30 Αλβέρτης στη γαλαρία με τζιν και γυμνός από πάνω συνεχίζει να φωνάζει συνθήματα 11 ώρες μετά. Δεν ξενερώνει με τίποτα ο αρχηγός, είναι συγκινητικός. Οι υπόλοιποι παίκτες βγάζουν τα ακουστικά τους και διαπιστώνουν ότι ουρλιάζει ακόμα. Δεν το πιστεύουν ότι το ζούνε αυτό.

10.00 Μήνυμα Παππά σε Γιάννη Νάτου. “Όπου να ‘ναι φτάνουμε. Μην αργήσεις”. Απάντηση. “Έχω ήδη μία ώρα που σε περιμένω, μπαμπάκα”. “Μόλις κατέβω έλα να πάρεις τα πράγματα μου. Θα σε περιμένω στο αμάξι σου”. “Μάλιστα”.

10.30 Φτάνουν στα Κτελ Λιοσίων ταλαιπωρημένοι. Ο Αλβέρτης έχει βγει απ’ το πούλμαν και χειροκροτάει κάθε παίκτη που βγαίνει. Τους κάνει χάη φάηβ. Αιώνιος αρχηγός πραγματικά.

11.00 Παίρνουν τις τσάντες τους και περπατάνε μέχρι τα Κάτω Πατήσια για να πάρουν τον ΗΣΑΠ. Μαθαίνουν χαρούμενοι ότι στο γκισέ τους περιμένουν τα εισιτηριά τους για τον ηλεκτρικό, προσφορά της ΚΑΕ ΠΑΟ. Χαμογελούν από ευχαρίστηση.