Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια που έπαιζε όλη μέρα κάθε πιθανό παιχνίδι με τράπουλα, και οι υπόλοιποι. Εγώ μοιραία δεν ανήκω στους υπόλοιποι, οπότε η πρώτη λέξη που είπα ήταν “κέντα” και η δεύτερη “χρώμα”. Απαρηγόρητη η μάνα, ούρλιαζε ο πατέρας, δεν είχα δώσει δικαίωμα στον παιδικό σταθμό.

Μεγαλώνοντας έπαιζα τα πάντα, από ξερή, δηλωτή, κουμ καν, μέχρι και τίτσου με έβαλαν και έμαθα οι αλήτες για να τους κερδίζω κι εκεί. Ωστόσο μεγαλώνοντας έμαθα το πόκερ και κάπου εκεί γλυκάθηκα. Μη φανταστείς ότι έβγαζα λεφτά και έκανα περιουσία και τέτοια, ούτε καν. Έχω κερδίσει πολλές φορές, έχω χάσει πολύ περισσότερες αλλά διάολε δεν έχει σημασία. Το πόκερ είναι άθλημα.

Επειδη λοιπόν ξέρω καλά ότι είμαστε πολλοί εκεί έξω που παίζουμε ποκεράκι, είπα να μαζέψω από τις μεγαλύτερες αλήθειες που ζούμε σε κάθε τραπέζι. Βουαλά…

Πάντα ένας θα γαμάει όλο το τραπέζι με το άκυρο παίξιμο.

Πάντα ένας θα παίζει μόνο Άσσους και ρηγάδες. Και αυτός είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.

Όχι δεν είσαι κουλ αν καπνίζεις πούρο όταν παίζουμε πόκερ. Δεν είσαι στο Λας Βέγκας βλάκα.

Μπλοφάρεις και πιάνει με την πρώτη. Δεν υπάρχει λόγος να το ξανακάνεις σύντομα, γιατί θα γίνεις ρεζίλι. Νόμος.

Ναι ναι, τέλειο το κόλπο σου με τις μάρκες ΑΛΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ. 12 ώρες γκλιν γκλιν είναι αρκετές για τα ήδη τεντωμένα νεύρα μας.

Ρε μαν δεν κοιτάμε τα φύλλα σου, δεν είναι ανάγκη να τα βάλεις στον κώλο σου μέσα από τη μπλούζα σου. Άραξε λίγο.

Εσύ που κέρδισες και ζήτησες να δεις τα φύλλα του χαμένου, έχεις φάει γαμωσταυρίδι για δύο ζωές. Και σου άξιζε.

Αν είσαι αυτός που κάνει ζουζουνιές με το ζουζουνάκι του και του εξηγεί πώς παίζεται το άθλημα την ώρα που ο διπλανός του σκέφτεται το all in, οφείλεις να γνωρίζεις πως όλοι γύρω σου καλοβλέπουν το αεροζόλ. Και για σένα και για το ζουζουνάκι.

Πάντα λείπει ένας για να συμπληρωθεί το τραπέζι. Αυτός ο ένας θα είναι κάποιος άκυρος που τον έφερε ένας από τους φίλους μας και που ξέρει απλά τους κανόνες (aka ποντάρει παντού και πάντα) κάνοντας μπουρδέλο το τραπέζι.

Μη διανοηθείς να φορέσεις γυαλιά ηλίου. Δεν είναι πρακτικό, δεν είναι καν αστείο. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από γελοίο. Όπως κι εσύ.

Συνήθως υπάρχει ένας σαλιάρης τύπος που προσπαθεί να κάνει μάθημα στους υπόλοιπους για το πώς παίζεται το κάθε χέρι. 99% είναι ο ίδιος που όταν χάσει θα τα ρίξει αποκλειστικά και μόνο στην τύχη και όχι στο δικό του μαλακισμένο παίξιμο.

Αυτός ο ένας που μιλάει όλη την ώρα και το παίζει Νεγκρεάνου και ειρωνεύεται, αυτός είναι συνήθως που παίρνει πούλο πρώτος. Και το βουλώνει.

Ναι. Χάνεις και με άσσους. Σταμάτα την κλάψα τώρα και βάλε το blind.

Για κάποιο λόγο σχεδόν πάντα κερδίζει ο πιο εκνευριστικός παίκτης, ο πιο αντιπαθητικός, εκείνος που θα ήθελες πολύ να τον πετάξεις έξω με 7-2 κι αυτός να έχει άσσους.

Αν είσαι ο σιχαμένος που ποντάρει ή πηγαίνει πάσο πριν έρθει η δική του σειρά, σου εύχομαι να μην ξαναπιάσεις επαφή ούτε στο 2.

Επίσης, εσύ που μας πρήζεις ότι το 5-7 είναι το αγαπημένο σου φύλλο, χαλάρωσε λίγο έχουμε δει κι εμείς το casino royale. Σκέψου κάτι από το Rounders να γίνεις λίγο πιο πειστικός. #not