Όπως έχει πει και ο Σαββόπουλος, από τα παιδιά δεν μπορείς να κρυφτείς γιατί τα ξέρουν όλα. Ξέρεις τώρα, σε ψυχολογούν από χιλιόμετρα και γνωρίζουν ακριβώς το πώς αισθάνεσαι ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια κινηματογραφικά basass παιδιά που δεν μπορείς να κρυφτείς απ’ αυτά καθώς οπλοφορούν, έχουν τηλεπαθητικές ικανότητες και να μωρέ, τα λες και λίγο δαιμονισμένα (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!).

Το δίδυμο, λοιπόν, ΓεροντόπουλοςΡάπτης μάζεψε την δική του 10αδα μ’ αυτά τα πιτσιρίκια και σου την παρουσιάζει απλά, λιτά, όμορφα και μ’ αρκετή δόση σπλατεριάς και βίας! Για πάμε…

Hit-Girl (Kick-Ass)
Πρώτον, είναι η κόρη του (Βig Daddy) Νίκολας Κέιτζ και αντέχει τη ντροπή. Δεύτερον, έχει καθαρίσει σε δυο ταινίες περισσότερο κόσμο απ’ όσο έφαγαν μαζί ο Τζον ΜακΚλέιν κι ο Mάρτιν Ριγκς σε εννιά. Τρίτον, ήταν μέσα στο τοπ10 του προβοκατέρ για τις ενήλικες μπάντας πρωταγωνίστριες. Hit-Girl και τα μυαλά στο μπλέντερ! (Κλόη Γκρέις Μορετζ, είσαι ο,τι καλύτερο υπάρχει στην ηλικία σου).

Kevin McCallister
Ξέρουμε ότι τον έχεις βαρεθεί. Ξέρουμε ότι είναι πια ο χριστουγεννιάτικος εφιάλτης σου. Όμως ξέρουμε επίσης πως ο πιτσιρικάς άλλαξε κυριολεκτικά τα φώτα σε δυο περιβόητους κλέφτες. Έχτισε ένα σπίτι φρούριο. Δυο φορές! Ολομόναχος. Με τοστιέρες, γράσο και περιστέρια! (Και ταυτόχρονα δημιούργησε κι έναν πανέξυπνο, καλτ κινηματογραφικό μύθο). Μάγκας.

Hanna
Κάτι σαν Hit-Girl σε ταινία Τζέισον Μπορν. Είναι σοβαρή (καθότι Φινλανδέζα χωρίς αλκοόλ), είναι φονική μηχανή, είναι το πιο σκληροπυρηνικό πιτσιρίκι του κόσμου. Και κάνει ρεζίλι τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Tran (Tropic Thunder)
Ο ηγέτης Κιμ θα ‘ταν περήφανος για σένα Tran. Βαρώνος ηρωίνης αλλά και σωστός επαναστάτης, με το μπερέ σου, τα φυσεκλίκια σου, τα κουμπούρια και τις καράτε κινήσεις σου. Στο τέλος στον ψιλοφόρεσε ο Ντάουνι Τζούνιορ, αλλά μην ντρέπεσαι γι’ αυτό. Ο τύπος τον έχει φορέσει και σε πιο μεγάλους από σένα!

Harry Potter
Ναι, είναι φλώρος, αλλά είναι ο “τα βάζω κάθε χρόνο με τον πιο επικίνδυνο μάγο του κόσμου και τον κατουράω” φλώρος. Οπότε, όσο κι αν δεν μας αρέσει, ας είμαστε δίκαιοι: ο Πότερ είναι μπάντας πιτσιρίκι. Άλλο που μεγαλώνοντας τα φτιάχνει με την πιο άχρωμη κοκκινομάλλα ever και γίνεται ο κλασικό φάπα-μπαμπάς…

Mathilda (Leon)
Επαγγελματίας δολοφόνος, ετών 13! Έχει στυλάρα που περπατάει, έχει αστείρευτη μαγκιά όταν καθαρίζει τα όπλα του Leon και έχει και αλήτικο βλέμμα όταν κοζάρει τους εχθρούς της. Σεβασμός και μόνο, στο κορίτσι που πήρε εκδίκηση, έχοντας στα χέρια της μια γλάστρα, έναν αρκούδο κι ένα καλάσνικοφ!

Danny Lloyd (The Shining)
Γιατί βάλαμε τον Danny στη λίστα, ε; Επειδή είναι καθαρά και ξάστερα ό, τι πιο creepy σε πιτσιρίκι έχουμε δει σε ταινία τρόμου. Και όχι μόνο γιατί έβλεπε φαντάσματα και είχε φανταστικό φίλο, αλλά επειδή ποιο άλλο αγοράκι θα άντεχε να μείνει σ’ ένα άδειο ξενοδοχείο με τον ψυχάκια Τζακ (πατέρα του) και θα την γλύτωνε;

Gogo Yubari (Kill Bill 1)
Η έφηβη γιαπωνεζούλα ήταν τρόμος. Δεν είχε όπλο, δεν είχε σπαθί και γενικότερα δεν είχε κάτι συνηθισμένο για πολεμικό όπλο ώστε να θερίζει κόσμο. Είχε μια μπάλα με κάτι ιδιόμορφες αλυσίδες και πίστη ότι θα καθάριζε τους πάντες. Μέχρι και την Ούμα Θέρμαν. Πού πας και μπλέκεις μωρή Gogo; Ρεστ ιν πις…

Matilda
Νταξει, το ζουμπουρλούδικο και καλοκάγαθο κοριτσάκι με τις τηλεπαθητικές ικανότητες δεν χρειάζεται συστάσεις. Ε, ναι, αφού το ‘χεις καμαρώσει σε τόσες επαναλήψεις που ‘χει παίξει. Παρένθεση: Παρανοϊκή ΚΑΙ σκατόψυχη δασκάλα της Ματίλντας, ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!

Damien Thorn (The Omen)
Κοίτα το ζουζουνάκι μωρέ… Κοίτα τι αθώο και γλυκούλη βλέμμα που ‘χει… ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΔΑΦΑΚΕΡΣ… Θα το λέγαμε badass πιτσιρίκι, αλλά φοβόμαστε ακόμα γιατί μπορεί να μας χαϊδέψει δειλά στο κεφάλι. Και να μας το κόψει.

Εννοείται ότι περιμένουμε να συνεχίσεις τη λίστα… Έτσι;;;