Οι ιστορίες του πατέρα είναι ιερή παράδοση μέσα σε κάθε οικογένεια.

Από τα χρόνια που πήγαινε με κάτι φθαρμένα παλιοπάπουτσα στο σχολείο, περπατώντας χιλιόμετρα καθημερινά, μέχρι και τις 100 γκόμενες που είχε όταν ήταν στην ηλικία σου και στην ηλικία μου.

Υπάρχει όμως και μια ιδιαίτερη περίοδος που του αρέσει πολύ να μιλάει γι’ αυτήν: για τα χρόνια του στρατού.

Όλα τα ‘σφαζε και και όλα τα μαχαίρωνε τότε και ό, τι και να κάνεις εσύ, και με ένα μαχαίρι να κάνεις απόβαση στην Πόλη και να την πάρεις, πάλι θα είσαι ένα γατάκι μπροστά του.

Τσέκαρε, λοιπόν, 10 ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ ατάκες που έχουν πει σχεδόν όλοι πατεράδες για τον στρατό και μακάρι να ταυτιστείς και με τις 10.

Μακάρι, Θεέ μου.

1. “Στρατός είναι αυτός μωρέ; Αυτό είναι κατασκήνωση. Παλιά να δεις πώς ήταν”.

2. “Είχα φάει 20 μέρες φυλακή γιατί είχα πει σε ένα λοχαγό ‘α παράτα μας ρε’. Και τότε τις υπηρετούσαμε, όχι όπως τώρα που σας τις σβήνουνε”.

3. “Τότε να δεις καψόνια που μας κάνανε. Μετά τα απαγορέψανε, τώρα το έχουνε κάνει κολλέγιο. Μη στεναχωρηθεί το παιδάκι”.

4. “Να σε πιάνανε να κάθεσαι στη σκοπιά; Ξύλο κατευθείαν, δεν είχε μα και μου”.

5. “Στον στρατό ήμασταν μαζί με τον ___ (εδώ βάλε όποιο όνομα διάσημου τραγουδιστή ή ηθοποιού θες). Έχω να σου πω ιστορίες… Όρεξη να ‘χεις”.

6. “Έλα μωρέ, πάτε εκεί στρατό για δυο μήνες και κάτι έγινε. Παλιά ήταν κανονικός στρατός, τότε που πηγαίναμε για 32 μήνες. Μπήκα χωρίς τρίχες και βγήκα με μουστάκι”.

7. “Άδεια; Τι είναι αυτό; Δυο χρόνια έκανα να ξαναδώ την γιαγιά σου”.

8. “Άλλο πράμα ο χειμώνας του ’78, εκεί να δεις κρύο. Βάζαμε την σκελέα και ακόμα κρυώναμε. Τι να μας πείτε εσείς που αν δεν έχει καλοριφέρ φωνάζετε τη μαμά σας”.

9. “Ή έτρωγες την κονσέρβα του στρατού ή έμενες νηστικός τότε. Δεν είχε ντελίβερι και τέτοια, πώς τα λέτε”.

10. “Όποτε είχαμε έξοδο 10 χιλιόμετρα περπατούσαμε για να πάμε στην πόλη. Πού λεφτά για ταξί τότε, πλάκα κάνεις; Ούτε για σουβλάκι δεν είχαμε”.