Είναι πραγματική πληγή στην ιστορία του κινηματογράφου. Κάθε “φάκελος” έχει καλές, μέτριες και κακές ταινίες. Ο φάκελος “video games” έχει μόνο σάπιες. Μόνο! Αν σκεφτείς δηλαδή ότι τα ρετιρέ της κατηγορίας είναι το Resident Evil και το πρόσφατο Assasin’s Creed

Ναι, φίλε gamer, αυτό που διάβασες έγραψα. Αν ήσουν φίλος σινεφίλ θα το ήξερες ήδη. Έχεις κάθε δικαίωμα να κράζεις την ταινία και τον Φασμπέντερ της (όχι την Κοτιγιάρ μεγάλε, θα χεστούμε!), αλλά να ξέρεις: στο βόθρο που λέγεται video game movies τέτοιες ταινίες είναι τεφαρίκια. Και φυσικά συμφωνώ, το Assasin’s είναι παιχνίδι – θρύλος. Έπρεπε να σέβονται. Ε, δεν σέβονται! Θες να δεις τι έχουν κάνει οι τύποι σε 10 υπέρτατα παιχνίδια – θρύλους; Ρίξε ματιά, απ’ το κακό προς το χειρότερο. 

Υ.Γ. Το Tekken απουσιάζει απ’ τη λίστα γιατί δεν είναι καν ταινία. Δες εδώ και θα καταλάβεις…  

10. Prince of Persia

Η αλήθεια είναι πως το Prince of Persia δεν είναι ΤΟΣΟ κακό. Ο Τζίλενγχαλ πολύ πειστικός, το στόρι έχει ένα ενδιαφέρον, η περιπέτεια είναι εκεί αλλά συγκρατημένη. Ωστόσο από ένα σημείο κι έπειτα, ο Mάικ Νιούελ θυμήθηκε πως πάντα ήθελε να γίνει σκηνοθέτης video game κι όχι ταινιών, κι έτσι το φιλμ (και η πλοκή του) άρχισε να βουλιάζει στην άμμο. Κρίμα.


9. Max Payne

Καταρχάς, όποιος έπαιξε ποτέ σοβαρά Max Payne, ξέρει ότι μόνο ένα όνομα ταιριάζει στην ενσάρκωση του Max. Kλάιβ Όουεν. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο τίμιος Μαρκ Γουόλμπεργκ, αφού τίποτα δεν πήγε καλά. Ούτε νουάρ, ούτε ένταση, ούτε σοβαρό πιστολίδι. Ψόφια πράγματα. Τσάμπα τα παυσίπονα… 

A, και τι είναι αυτό πίσω του; Παράφρονας; Μήπως να καλέσουμε και κάνα προστάτη

8. Lara Croft: Tomb Raider

Ναι, η Τζολί έδειχνε να κουμπώνει τέλεια πάνω στην παιδική μας ονείρωξη. Όμως τελικά το κολάν της Ατζελίνα έχασε στο μπρα-ντε-φερ με το (πιο;) ταλέντο της, κι ύστερα ήρθε η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ σκηνοθεσία του Σάιμον Γουέστ να καταστρέψει ο,τι απέμεινε. Κάπως έτσι, μια ταινία που φιλοδοξούσε να γίνει “θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς” κατάντησε λίγο καλύτερη από National Treasure (γιατί τον Νίκολας Κέιτζ τον σεβόμαστε!). Αυτά.

7. Ηitman: Agent 45

Κάποιοι, το 2007 γύρισαν μια σάχλα. Κακό, γελοίο, έκραξαν οι φαν κι ο Αλεξάντρ Μπαχ αποφάσισε να γυρίσει επιτέλους ένα σωστό Hitman. Tότε εμφανίστηκε το διαβολάκι στ’ αριστερά του κεφαλιού. “Να το κάνουν καλύτερο μπορούν όλοι. Να το κάνεις χειρότερο, μπορείς;”. Μπόρεσε φίλε. Μπόρεσε! Ασταδιάλα ρε Μπαχ, τράβα γράψε μουσική καλύτερα…

(Δες και κλάψε).


6. Alone in the Dark

Ούβε Μπο. Ο σκηνοθέτης των μεγάλων video game αποτυχιών (δεν παίζει να ‘χει ταινία με μ.ο. πάνω από 5 στο imdb). Το Alone in the Dark λοιπόν είναι η Γκουέρνικά του. Πραγματικά κι απόλυτα κακό. Είχε τα μέσα, είχε το καστ, είχε το υλικό, δεν είχε καθόλου ταλέντο. Καθόλου! Απερίγραπτος.

5. Super Mario Bros.

Απ’ τη μια το Βασίλειο του Μανιταριού (που μοιάζει με το Ντιτρόιτ του Ρόμποκοπ), απ’ την άλλη το γελοίο σαυρί “βασιλιάς Κούπα” (Ντένις Χόπερ αγόρι μου, πόσο χαμηλά να πέσεις;). Το παραμύθι ούτε ωραίο είναι, ούτε… δράκο έχει! Όμως θα μπορούσα να ανεχτώ τα πάντα, αν δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους το Λουίτζαρο. Πήρατε το επικότερο sidekick στην ιστορία των video games και το κάνατε κάγκουρα. Φλώρο. Τζόβενο! ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙ. Άλαλα τα χείλη σας, ασεβείς! 

Υ.Γ. Μην ακούσω ότι ετοιμάζετε κάνα πρότζεκτ Crash Bandicoot, την πουλέψατε! Όλα έχουν όρια. Φορτώνω μπαζούκα κι έρχομαι!

  

4. DOA: Dead or Alive

Σε απλές γραμμές, ένας τύπος με λεφτά μια μέρα έπαιζε μαστουρωμένος το παιχνίδι και σκέφτηκε: “Θα κάνω ταινία. Θα βάλω ωραίες γκόμενες και καράτε. Ξύλο και σεξ. Όχι ρε, ΤΙ ΣΕΝΑΡΙΟ;“. Κυρίες και κύριοι, γενηθήτω Dead or Alive!

 

3. Mortal Kombat

Σενάριο Ζήνα, σκηνικά Power Rangers, στολές από βιοτεχνία και το χειρότερο C.G.I. στην ιστορία του C.G.I. Και μην τολμήσει να πει κανείς “ε, ντάξει, 1995…”. Εκείνη την εποχή ο Σπίλμπεργκ έφτιαχνε Τζουράσικ Παρκ! Εδώ οι τύποι νόμιζαν ότι πρέπει να γυρίσουν ταινία με γραφικά PS One…

2. Double Dragon

Τι είπα πριν; Λάθος. Αυτό είναι το χειρότερο C.G.I στην ιστορία. Την ώρα που το θρυλικό παιχνίδι κοιτούσε συνέχεια προς το μέλλον, η ταινία του είχε το βλέμμα της στα ’80ς. Κιτς, πρόχειρο B movie με τους πιο φλώρους πρωταγωνιστές που βρέθηκαν ποτέ σε ταινία καράτε. Έλεος κάπου, ρε μάγκες!

    

1. Street Fighter: The Legend of Chun – Li

κακός ήταν Χίτλερ με επική στολάρα. Τον έκαναν μεσίτη με κοστούμι. Η πόλη ήταν γεμάτη Κινέζες. Η “Κινέζα” πρωταγωνίστρια είναι Καναδέζα ηθοποιός (λες και δεν θα το προσέχαμε, ξέρω ‘γω…)! Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι η αρχή: Ο κακός (μεσίτης) σκοτώνει τη γυναίκα του και μεταβιβάζει μαγικά όλη του την καλοσύνη στη νεογέννητη κόρη του. Γιατί; Για να μην έχει τύψεις όταν θα αρπάζει την ακίνητη περιουσία φτωχών και πεινασμένων! Έχει πεθάνει στα γέλια όλη η Λίμαν Μπράδερς. Για κακός γαιοκτήμονας πολύ γλυκούλης είσαι μωρ’ αδερφάκι μου…