Όταν εγώ ήμανε πιτσιρικάς που λες, δεν είχαμε ίντερνετ και ζμαρτ φόουν να μπορούμε να έχουμε όλες τις πληροφορίες στο πιατάκι μας όποτε θέλαμε. Αυτό έχει τα καλά του έχει και άσχημά του και εδώ φύσει αισιόδοξοι άνθρωποι, θα ασχοληθούμε με τα κακά του εννοείται. Γιατί αν δεν έχεις επαφή με την τεχνολογία, η πρώτη σου φορά είναι πολύ δύσκολη.

Δεν εννοούμε σεξουαλικά (απαραίτητα). Αλλά σκέψου λίγο. Για οτιδήποτε ετοιμάζεσαι να κάνεις για πρώτη φορά, μπορείς να γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα, με ένα απλό ψάξιμο. Αυτά δεν έπαιζαν όσο η δική μου γενιά βρισκόταν στα νιάτα της (και καλά) και αυτός είναι κύριος λόγος που έχουμε καταστρέψει πολλές πρώτες μας φορές.

Τσέκαρε μερικές πρώτες μου φορές για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να είσαι προετοιμασμένος. 

#protifora που έκανα σκονάκι

Πρώτη γυμνασίου με όνειρο να γίνω προπονητής ποδοσφαίρου και η καλύτερη σχέση μου με την άλγεβρα ήταν το 4-4-2 ενώ με τη γεωμετρία ο κλειστός ρόμβος στο κέντρο. Διαγώνισμα μαθηματικών λοιπόν και έχω αποφασίσει να κάνω το πρώτο σκονάκι στη ζωή μου και τα έχω οργανώσει όλα τέλεια. Έχω πάρει κάποιον τύπο, τον έχω γράψει σε χαρτάκι με όσο μικρότερα γράμματα γινόταν και έχω χώσει μαεστρικά το χαρτάκι μέσα στην μισάνοιχτη κασετίνα. Ως εκεί όλα καλά. Έρχεται το διαγώνισμα και συμβαίνουν δύο πράγματα. Αρχικά δεν υπάρχει καμία σχετική με το σκονάκι μου ερώτηση και ΦΥΣΙΚΑ συνειδητοποιώ ότι το σκονάκι από το γράψε σβήσε, το έχω μάθει απ’έξω, οπότε έτσι κι αλλιώς πάει άχρηστο. 

#protifora που συνάντησα τα πεθερικά

Μία από τις δυσκολότερες πρώτες φορές, είναι αυτές που καλείσαι να γνωρίσεις τους γονείς του αγαπημένου ή της αγαπημένης σου. Αν δεν έχεις διαβάσει Provocateur που τα έχει περιγράψει αναλυτικά σε αυτό το κείμενο, είναι σαν να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια. Εγώ λοιπόν δέχτηκα να πάω με την κάλη μου να συναντήσω τους γονείς της στο εξοχικό. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι μαζί με τους γονείς θα είναι και το υπόλοιπο σόι που δεν το λες και μικρό. Και αν αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να με τρομοκρατήσει, το πρωί που ξύπνησα και είδα μία καραμπίνα να κρέμεται πάνω από το κρεβάτι μου, το σκέφτηκα λίγο καλύτερα.

#protifora που πήγα σε συνέντευξη για δουλειά

Όλοι κάνουμε λάθη την πρώτη φορά σε συνέντευξη. Αλλά διάολε, κανένας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα. Πριν από 3-4 χρόνια χτυπάει πρωί πρωί κατά τις 12.30 το τηλέφωνό μου και ακούω από την άλλη γραμμή “Στις 13.00 να είσαι εκεί, θα σε δει ο τάδε για συνέντευξη“. Το “εκεί” ήταν ένα κανάλι και ο “τάδε” ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος. Πήγα, ήταν όλα καλά, κόμπλαρα, είπα μαλακίες (όπως αναμενόταν), αλλά πίστεψα ότι σε γενικές γραμμές τα πήγα καλά. Περιμένοντας τηλέφωνο ενημέρωσης μέσα στην εβδομάδα η αγωνία μου άρχισε να φουντώνει επικίνδυνα. Ανοίγω την τηλεόραση (με την εβδομάδα να έχει παρέλθει) και βλέπω τον άνθρωπο στον οποίο έδωσα συνέντευξη και από τον οποίο περίμενα τηλέφωνο για δουλειά, να κάνει εκπομπή σε άλλο κανάλι. ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ! Άμα δε σε πάει…

#protifora που πήγα διακοπές μόνος

Καλοκαιράκι του 2007 και αφού δώσαμε πανελλήνιες, κλείνουμε δωμάτια και καράβι για Πάρο. Ο γράφων όπως θα ξέρεις είναι φουλ στις αλλεργίες, αλλά για κάποιον λόγο δεν σκέφτηκε να πάρει μαζί του την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, έτσι ρε παιδί μου, για να καλύψει και το κακό σενάριο. Αποτέλεσμα; Μερικές λιποθυμίες, πρησμένη μούρη, οι χειρότερες διακοπές της ζωής μου, και 12 χάπια την ημέρα για 20 μέρες. Ναι, τα λεφτά που μάζευα, στους γιατρούς τα έφαγα…

#protifora που έπαιξα ποδόσφαιρο στην πρώτη ομάδα

Γιατί ναι έχουμε υπάρξει και αθλητές, μη βλέπεις που κοντεύουμε τα 280 κιλά. Μόλις στα 15 μου, είχα κερδίσει με την αξία μου την θέση μου στις προπονήσεις μιας ομάδας στο τοπικό της Αθήνας. Ένα μεσημέρι Σαββάτου ο κόουτς με ενημερώνει κάπου στο 85ο λεπτό ότι μπαίνω αλλαγή. Στο 86ο, καταφέρνω να πάρω κίτρινη κάρτα και στην αμέσως επόμενη φάση παίρνω το βραβείο της ανοιχτής παλάμης με δεύτερη κίτρινη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΟΥ κατάφερα να αποβληθώ.

Γι’ αυτό σου λέω, πριν την πρώτη φορά, ψάξου και προετοιμάσου…