Έχουμε ακούσει τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες για το νέο διαφημιστικό της FIX Hellas που θέλοντας και μη, μπήκαμε στη διαδικασία να το τσεκάρουμε κι εμείς για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που συζητιέται τόσο πολύ στα social media. Το είδαμε με προσοχή, γουστάραμε είναι η αλήθεια, και ρίξαμε ένα χαμογελάκι παρακολουθώντας το, γιατί είναι ωραίο να βλέπεις τέτοιες όμορφες και προσεγμένες δουλειές…

 

To πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή ήταν η φωνάρα της αξεπέραστης Δήμητρας Γαλάνη, στην οποία έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία και οι αδυναμίες δεν κρύβονται αγαπητέ Προβοκάτορα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την υπέροχη φωνή του Δράκου και την εκπληκτική μελωδία της «Εκδρομής», μας ήρθαν στο μυαλό πολλές όμορφες εικόνες. Η αλήθεια ότι αυτό δεν είναι ένα τραγούδι που θα περίμενες να δεις σε ένα διαφημιστικό μπύρας, ωστόσο η έκπληξη ήταν ξεκάθαρα ευχάριστη! Και ναι, ψάξαμε να το βρούμε στο YouTube…

Και κάπως έτσι μελωδικά το ταξίδι ξεκινάει… Ένας φαντάρος παίρνει τα άπλυτά του και επιστρέφει από τη θητεία του στην Ορεστιάδα (για να δώσει τα άπλυτα στη μάνα του και μετά να βολτάρει, αλλά αυτά δεν μας τα δείχνουν), το ΚΤΕΛ τον αφήνει στην περιοχή Συγγρού ΦΙΞ στην Αθήνα – από εκεί που ουσιαστικά ξεκίνησε η ιστορία της πιο παλιάς ελληνικής μπύρας –  όπου συναντά την αγαπημένη του μετά από αρκετό καιρό που είχαν πήξει στα τηλέφωνα. Ένας παππούς γιορτάζει τα γενέθλιά του με την οικογένειά του- εύκολα θα μπορούσε να είναι ο δικός μου ο παππούς (αν και ο δικός μου είναι πιο όμορφος) γιατί όχι και ο δικός σου, ενώ ένας φαροφύλακας σε έναν παραδοσιακό απομακρυσμένο φάρο ανταμώνει με την οικογένειά του για να γιορτάσουν παραδοσιακά το Πάσχα. Και το διαφημιστικό κλείνει με ένα παραδοσιακό Αυγουστιάτικο πανηγύρι στην όμορφη Πάρο, που το βλέπεις και θέλεις να φύγεις κολυμπώντας να πας να φας, να πιεις και να χορέψεις κι εσύ από τη ζήλεια σου. 

Τελικά αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι, ότι δεν πρόκειται για ένα απλό διαφημιστικό όπως όλα τα άλλα… Αυτή είναι μια διαφήμιση που παρουσιάζει και ενώνει με τον πιο απλό και χαλαρό τρόπο όλη σχεδόν την Ελλάδα, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Ένα διαφημιστικό βγαλμένο από τη ζωή που μας κάνει να χαμογελάμε και νιώθουμε πώς είναι να έρχεσαι πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους. 

Πραγματικά πόση Ελλάδα να χωρέσεις σε λιγότερο από 1 λεπτό; Πόσες διαφορετικές στιγμές αλλά τελικά τόσο ίδιες, πόσες στιγμές δικές μου και δικές μας, πόσες στιγμές με ωραία μπύρα και ωραίους ανθρώπους; Η FIX Hellas όμως φαίνεται να το καταφέρνει, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της όλα αυτά τα χρόνια…Μία χώρα, μία μπύρα!

Κάνε κι εσύ το σύντομο ταξιδάκι σου με το νέο διαφημιστικό της FIX Hellas που μπορείς να το δεις έδω…