Γκρίνια και μίρλα.

Το κείμενο που ακολουθεί θα είναι γεμάτο από αυτά.

Ξηγημένα.

Τσέκαρε 5 πράγματα που το Facebook μου τα προτείνει συνέχεια, 5 πράγματα με τα οποία μου τα έχει κάνει ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.

(Και ίσως τα ‘χει κάνει και σε σένα).

1. Να ευχηθώ στα χθεσινά γενέθλια κάποιου
Facebook έχεις καταντήσει σαν τη θειά στο χωριό που όποτε με πετυχαίνει, ρωτάει “με τον ξάδερφό σου βρίσκεστε καθόλου στην Αθήνα;” και εννοεί τον γιο της, αλλά το λέει “ξάδερφό σου” για να σου υπενθυμίσει ύπουλα τον τυχαίο δεσμό αίματος που σας ενώνει και εσύ φυσικά έχεις να τον δεις από εκείνο το τραπέζι τα Χριστούγεννα του ’13 που είπε “Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος” και της λες “ε όχι και πολύ συχνά ρε θεία, κάτι η απόσταση, κάτι ότι είναι μαλάκας, δεν πολυβρισκόμαστε”.

Άκου Ζούκερμπεργκ. Αν ήθελα να πω χρόνια πολλά, θα τα είχα πει. Ή μπορεί και να του τα είπα τηλεφωνικά και εσύ να μην το έμαθες ποτέ, αν και καταλαβαίνω ότι σε αφορούσε και κακώς το έκανα πίσω απ’ την πλάτη σου, αλλά συμβαίνουν αυτά. Οι άνθρωποι είναι σκληροί. Δέξου το και προχώρα. Η ζωή είναι μπροστά σου.

2. Να μου προτείνει ΑΚΥΡΕΣ σελίδες με βάση τις σελίδες που έχω κάνει λάηκ
Έχω κάνει λάηκ στο “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο”, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΞΕΠΛΕΝΗ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, πράγμα που ξεκάθαρα σημαίνει ότι δεν θέλω να κάνω λάηκ στο επαγγελματικό προφίλ του Στέφανου Τζουμάκα.

Επίσης έχω κάνει λάηκ και στο Game of Thrones. Εσύ γιατί υποθέτεις ότι θα κάνω λάηκ και στους Manowar; Δεν οδηγούμε όλοι χάρλευ φορώντας πέτσινα γιλέκα και κραδαίνοντας σπαθιά από βαλυριανό ατσάλι, επειδή βλέπουμε μία σειρά φαντασίας.

Ποιος σας τους φτιάχνει τους αλγόριθμους και σχετίζονται μεταξύ τους τόσο άκυρα πράγματα; Ο Παναγιώτης;

Και τέλος πάντων, τι είναι αυτοί οι αλγόριθμοί; Θεωρητική κατεύθυνση ήμουν, ως πότε θα μου το κοπανάτε;


3. Να μου προτείνει προϊόντα με βάση τι γκούγκλαρα
Δεν ξέρω τι συμφωνία έχετε συνάψει Google-Facebook και πιθανότατα CIA, ίσως και λίγο Πούτιν, αλλά κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ, αυτό είναι σίγουρο. Γκουγκλάρω “λαϊκή Νέα Ιωνία ποιοι δρόμοι κλείνουν” και μου βγάζει μετά από μια βδομάδα διαφήμιση στο Facebook “20% φθηνότερα σώβρακα στο πανέρι του Τάσου”. Έλα τώρα, αλήθεια; Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό; Άλλη δουλειά δεν έχετε στη Σίλικον Βάλει; Με το ποιο πανέρι πουλάει καλύτερα σώβρακα για το τρίτο ραντεβού μου (τέτοιος είμαι) ασχολείστε;

ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ.

Τελευταία προειδοποίηση, την επόμενη φορά ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΤΩ.


4. Να κάνω φίλο κάποιον αδιάφορο τριτοκλάσατο τιβισελέμπριτι
Ξέρεις γιατί είμαστε στο ίντερνετ; Γιατί σιχαθήκαμε την τηλεόραση.

Ξέρεις γιατί σιχαθήκαμε την τηλεόραση; Όχι βέβαια, γιατί εσύ στην Αμερική βλέπεις Jimmy Fallon και John Oliver και όχι τους “Ξαναδέστε τους” να διαγωνίζονται ποιος θα προκαλέσει περισσότερα ανευρύσματα από την πλήξη και την νεόπλουτη ανεγκεφαλιά.

Δεν θέλω να κάνω φίλο κανέναν απ’ αυτούς. Επειδή έχουμε κοινούς φίλους, αυτός είναι λόγος για να μείνουμε χωρίς αυτούς τους κοινούς φίλους, όχι να προσθέσουμε περισσότερους. Να κάνω add έναν χαζοσελέμπριτι, γιατί; Να μου διαφημίζει παπούτσια και να μου ζητάει να κάνω λάηκ στο στάτους του για να κερδίσω “υαλουρόν φοράνε αυτοί που σας γαμάνε”; Έλα σε πρκλ πλυ, πού μιλάς;


5. Παιχνίδια
Έχεις ανοίξει παντού κέντρα απεξάρτησης Φάρμβιλ και Κάντι Κρας και στέλνεις πελατάκια, έτσι τρελιάρη; Δεν θα πέσω στην παγίδα. Αν πάω ποτέ για απεξάρτηση θα είναι για παραδοσιακές ουσίες, με τις οποίες κόλλησαν στο παρελθόν πολύ πιο άξιοι άντρες από μένα και από σένα και όχι γιατί θα κλείνω 12ωρα στα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΕΘΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που έχεις κατασκευάσει παρέα με τον διάβολο.

ΣΤΑΠ ΙΤ. ΣΤΑΠ ΙΤ ΝΑΟΥ.

Και δεν αναφέρομαι στις προσκλήσεις που μου στέλνουν διάφοροι “φίλοι”, αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτά τα ύπουλα που προτείνεις κάτω δεξιά στην οθόνη. Πού τα πατάς από περιέργεια και βρίσκεσαι να ξυπνάς ένα πρωί και να προσπαθείς σαν τον Μιχαλόπουλο στη “Στροφή” να ξεκόψεις απ’ τον εφιαλτικό κόσμο των ναρκωτικών και των απαίσιων ταινιών του Δαλιανίδη.

Λέω ΦΤΑΝΕΙ και αναλαμβάνω την ευθύνη με προσωπικό κόστος… ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!