Για όλα τα αγοράκια αυτού του κόσμου, η συνύπαρξη με τη μάνα τους, είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής τους. Για κάποια ειδικά που τον ντάντι δεν τον βλέπουν πολύ συχνά, η φάση είναι ακόμα δυσκολότερη. Γιατί οκ, όλοι ξέρουμε ότι η μαμά είναι το απόλυτο αφεντικό στο σπίτι ακόμη κι αν βρίσκεται σε αυτό ο μπαμπάς, αλλά για σκέψου να παίζει μπάλα μόνη της… Πανικός.

Η μάνα είναι ένα σκληρό πλάσμα Προβοκάτορα, και προφανώς θα το γνωρίζεις καλά κι εσύ. Αυτό που δεν γνωρίζεις όμως, είναι πως εκείνη με τη συμπεριφορά της ευθύνεται που εσύ μεγάλωσες και έγινες ένα ρεμάλι της κοινωνίας! Ναι. Εκείνη έβαλε το χεράκι της.

Μάζεψα τα 5 πιο βαριά ψυχολογικά προβλήματα που μου δημιούργησε η μανούλα μου και τα ταξινομώ.

ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Η αγαπημένη μου μητέρα έχει ένα πολύ μεγάλο θέμα με την ώρα. Το ίδιο και εγώ. Μόνο που τα θεματάκια μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Εγώ έχω ψύχωση με τον χρόνο γενικότερα. Εκείνη θέλει να βάζει το ρολόι συνέχεια 6 λεπτά μπροστά. Χωρίς λόγο. Γιατί έτσι λέει, δεν αργεί. Από την άλλη εγώ θέλω ανά πάσα στιγμή να ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι ώρα είναι. Οπότε η φάση μας από τότε που ήμουν 10 χρονών, λειτουργεί όπως οι κλέφτες με τους αστυνόμους. Κάθε βράδυ βάζω σε όλα τα ρολόγια τη σωστή ώρα και η μάνα κάθε πρωί τα ξαναπηγαινει 6 λεπτά μπροστά. Το καταλαβαίνει, έχω πάντα τα ίδια επιχειρήματα, έχει πάντα ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα και φυσικά γίνεται το δικό της. Μέχρι το επόμενο βράδυ που κάνω την επανάστασή μου ξανά. 

ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ

Αυτό δεν το κάνει μόνο η δική μου μανούλα. Αυτό ίσως τους το δίνουν ενδοφλέβια στο μαιευτήριο λίγο μετά τη γέννα, δεν εξηγείται αλλιώς. Θυμάσαι τότε που σε ξυπνούσε για να πας σχολείο και ΠΑΝΤΑ σου έλεγε ψέμματα για την ώρα; Που ερχόταν στις 7.35 στο κρεβάτι ουρλιάζοντας ότι είναι 8.10 και εσύ σηκωνόσουν πανικόβλητος και ετοιμαζόσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ώσπου αντιλαμβανόσουν ότι η ώρα είναι 7.40. Πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσεις σχεδόν 20 λεπτά χωρίς να κάνεις τίποτα, απλά και μόνο επειδή η μάνα σου αποφάσισε να χάσεις 20 λεπτά ύπνου και ζωής. Αυτό θα μείνει για πάντα το μεγαλύτερο ψυχικό μου τραύμα. Δεν θα τη συγχωρήσω ποτέ. 

Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΙΡΗΣ

Το μεγαλύτερο ψέμα που θα σου πει ποτέ η μανούλα σου. Φυσικά και τη νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι ειδικά από τη στιγμή που το κάνουν καλύτερα από εσένα. Αυτό είναι το απόλυτο επιχείρημα υπερατού της μάνας. Ο γιος της κυρίας Μαίρης είναι πάντα καλύτερος από εσένα. ΠΑΝΤΑ. Αν βρεις οτιδήποτε στο οποίο είσαι καλύτερος από τον γιο της κυρίας Μαίρης: “ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ”. Ρε πάτε καλά ρε; Τι έχετε πάθει όλες οι μανάδες του κόσμου;

TO ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΟ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

Ντάξει, κάπου εδώ πιάνουμε τα προφανή. Όχι ζακέτα όμως, μπουφάν. Ο βασικός λόγος που δεν φορούσα (και δεν φοράω) μπουφάν, είναι επειδή ξερω πως θα ζεσταθώ και ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΩ. Φυσικά καμία μητέρα δεν σεβάστηκε τη συγκεκριμένη επιθυμία του παιδιού της. Οπότε ούρλιαζε “ΠΑΡΤΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙΣ!”. Ντααααα; Αυτό ακριβώς είναι που προσπαθώ να αποφύγω, τι δεν κατάλαβες; Ναι κρυώνω, ναι το έχω δαγκώσει, οχι δεν έχω καμία όρεξη να κουβαλάω και τσάντα και μπουφάν γυρίζοντας από το σχολείο. Σόρυ.

Ο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Στο δικό μου το σπίτι δεν υπήρχε καθημερινός έλεγχος για το διάβασμα. Έτσι κι αλλιώς ήμουν πολύ κακός μαθητής οπότε οι δικοί προτιμούσαν να παίρνουν μια εβδομαδιαία κρυάδα κάθε Κυριακή, παρά να βουτάνε λίγη λίγη κάθε μέρα. Οπότε μία μέρα την εβδομαδα, η μάνα μου άπλωνε τα βιβλία στο τραπέζι, με έβαζε απέναντι και με βλέμμα και συμπεριφορά αγριεμένου ιεροεξεταστή με περίμενε στη γωνία. Φυσικά ήταν προκατειλημμένη όσο δεν πάει κι έτσι ακόμη κι αν είχα δίκιο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ! Απλά περίμενα να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο.

Έλα… Άνοιξέ μας κι εσύ την καρδιά σου…