Είστε λάτρης της αναρρίχησης ή θέλετε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά; Όποια κι αν είναι η περίσταση, σίγουρα γνωρίζετε ότι χρειάζεστε συγκεκριμένα ορειβατικά είδη, όπως ειδικές αρτάνες, paracord και φυσικά ορειβατικά παπούτσια, για να εξερευνήσετε τις πιο απόκρυμνες πλαγιές της Ελλάδας.

Αν έχετε όρεξη για δράση και περιπέτεια και θέλετε η αδρεναλίνη σας να χτυπήσει κόκκινο, πάρτε τα καλύτερα ορειβατικά είδη και ακολουθήστε μας στα πιο δημοφιλή  αναρριχητικά spot της Ελλάδας.

Μετέωρα

Από ένα τέτοιο άρθρο δε θα μπορούσαν να λείπουν τα εντυπωσιακά μετέωρα, με τους αχανείς γκρεμούς και τα κατανυκτικά μοναστήρια σκαρφαλωμένα στις κορυφές των βουνών. Διαθέτουν περίπου 700 (!) αναρριχητικές διαδρομές με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για αρχάριους αλλά και για πιο τολμηρούς expert του είδους. Οι βράχοι είναι σχεδόν κατά κανόνα αμμολιθικοί με εξογκώματα και κροκάλες, που διευκολύνουν τη διαδικασία αναρρίχησης, ειδικά αν έχετε τα κατάλληλα ορειβατικά παπούτσια για να στηρίζεστε σωστά στις προεξοχές. Οπλιστείτε με ανθεκτικά paracord και αρτάνες και μην κοιτάξετε κάτω!

Κάλυμνος

Αν είστε φαν του είδους, τότε έχετε σίγουρα δει φωτογραφίες στο διαδίκτυο με αναρριχητές που κρέμονται με τις αρτάνες και τα paracord τους στις απόκρημνες σπηλιές του πανέμορφου νησιού των Δωδεκανήσων. Η ποικιλομορφία των βραχώδων σχηματισμών, καθιστά το νησί τον top προορισμό αναρρίχησης στην Ευρώπη (πολλοί λένε και του κόσμου), ενώ η γεωολογική ποικιλομορφία των βράχων της Καλύμνου, συγκρίνεται μόνο με αυτόν της Ταϋλάνδης, προσελκύοντας αναρριχητές από όλη την υδρόγειο.

Ναύπλιο

Αν έχετε ήδη επισκεφθεί την πόλη και έχει κάνει την βόλτα στην Αρβανιτιά σίγουρα έχετε δει τους αναρριχητές να κρέμονται στα απόκρημνα βράχια με τα φραγκόσυκα πάνω από τις ακτές. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας διαθέτει περίπου 62 διαδρομές ιδανικές για αρχάριους αλλά και έμπειρους αναρριχητές. Εσείς το μόνο που χρειάζεστε είναι γερές αρτάνες και paracord, ανθεκτικά αντιολισθητικά ορειβατικά παπούτσια και αστείρευτη ενέργεια.

Βρείτε τα καλύτερα ορειβατικά είδη με ένα κλικ στο ηλεκτρονικό κατάστημα Survival Club και επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές και τα δωρεάν μεταφορικά για αγορές από 60€!