Ένας δίσκος, μια ιστορία! “Η Πόλις Εάλω” των Terror X Crew, πρωτοκυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1997 και ταρακούνησε τον κόσμο της εγχώριας hip hop, αλλά και της εναλλακτικής μουσικής σκηνής της χώρας μας. Οι στίχοι και ερμηνείες του Αρτέμη και του Ευθύμη, καθώς και η μουσική παραγωγή του DJ ALX, άφησαν το δικό τους στίγμα στην μουσική σκηνή.

Με αφορμή λοιπόν τα 20 χρόνια κυκλοφορίας, έγινε μια προσπάθεια για την επανέκδοση του δίσκου μέσω του INDIEGOGOΕκεί έχει την δυνατότητα ο κόσμος που το επιθυμεί, να προπαραγγείλει τον δίσκο. Πέρα όμως από το κλασικό μαύρο βινύλιο, προσφέρεται και ένα συλλεκτικό box set που περιέχει τον δίσκο σε μπλε βινύλιο και τα instrumentals του δίσκου, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για τα 20 χρόνια “Η Πόλις Εάλω”


Η διαδικασία προπαραγγελίας και προπληρωμής καθώς και η παραγωγή και κυκλοφορία ενός δίσκου μέσω crowdfunding, είναι κάτι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο κόσμος δεν έχει εξοικειωθεί με τη μέθοδο αυτή. Το crowdfunding ξεκίνησε το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, με χρονικό περιθώριο 40 ημέρες για την επίτευξη του στόχου. Ήδη από τις πρώτες μέρες υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και το 100% του προϋπολογισμού επιτεύχθηκε, μέσα σε μόνο 10 μέρες! Ωστόσο, όσοι θέλουν να προπαραγγείλουν τον δίσκο, θα μπορούν μέχρι το πέρας των 40 ημερών που έχει οριστεί εξ αρχής. Για αυτήν την επιτυχία, υπαίτιος είναι ο κόσμος που το καλοδέχτηκε και το στήριξε συνάμα.

Terror X Crew “Η Πόλις Εάλω” στο indiegogo!