Λοιπόν εσύ για να ‘σαι εδώ μέσα τώρα, παίζεις στάνταρ στοίχημα μέχρι τις κάλτσες σου, κι ο κουβάς είναι ο άσπονδος κολλητός σου. Η γειτονιά σε χλευάζει. Η κοπέλα σου σε παράτησε. Ως κι η μάνα σου σε κοροϊδεύει! Ε, λοιπόν δεν είσαι μόνος. Εμείς σε συμπονάμε φτωχέ μου κουβανέ.

Το δίδυμο Ράπτης & Γεροντόπουλος είναι ξανά δίπλα σου. Διάβασε παρακάτω τον νικητή στις 7 βασικές στοιχηματικές κατηγορίες-μάχες για το 2017, σήκωσε ο,τι έχεις κρυμμένο στο στρώμα και μπούκαρε στο προπατζίδικο. Είμαστε οι γκουρού του στοιχήματος, αν επενδύσεις πάνω μας είναι σαν να βάζεις τα λεφτά σου… στην τράπεζα (πνευματώδες χιούμορ, παραδέξου το!).


1. Ευρωλίγκα

Γεροντόπουλος – Μπαρτσελόνα
Η ΤΣΣΚΑ έχει με διαφορά την πληρέστερη ομάδα αλλά στα φάιναλ 4 μπάζει. Η Φενέρ έχει (πια) τον καλύτερο προπονητή αλλά φέτος… Ο Ολυμπιακός έχει Σπανούλη – Πρίντεζη όμως νομίζω θα ξεμείνει από βενζίνη (γαμώτο!). Η Μπάρτσα απ’ την άλλη δεν μίλησε ακόμα. Και μια ομάδα με Μπαρτζώκα στον πάγκο, Τόμιτς – Ντόρσεϊ στους ψηλούς και Ράις-Κόπονεν-Όλεσον στα γκαρντ, ακόμα κι αν δείχνει να χάνει το τραίνο, τρέχει αρκετά για να το προλάβει.

Ράπτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ω, ναι! Θα κάνει το repeat -αν ο Πρίντε δεν αρχίσει τα πεταχτάρια πάλι-. Γιατί; Tι γιατί; Επειδή έχει τον καλύτερο άσσο (βρίστε στα σχόλια, αλλά ο Μίλος είναι εξωπραγματικός). Επειδή ο Ντε Κολό είναι NBAεϊκός κι επειδή ο Κάιλ τα ‘χει τακιμιάσει με τον Μίλος. Άσε δηλαδή, που στο ρόστερ ο ένας συμπληρώνει τα κενά του άλλου. ΤΣΣΚΑ ασυζητητί, αν και θέλω -κλασικά- Ολυμπιακό. Ακούς Θεέ; Ολυμπιακό λέω!

2. NBA 

Γεροντόπουλος – Σαν Αντόνιο Σπερς
Η χρονιά είναι παράξενη. Οι Γουόριορς πήραν τον Ντουράντ και χέστηκε η φοράδα στ’ αλόνι δυνάμωσαν κι άλλο. Οι Κλίβελαντ είναι κλασικά στην εύκολη περιφέρεια πρωταθλητές με “βασιλιά”. Οι Οκλαχόμα και οι Σικάγο δεν τρομάζουν αλλά… φοβίζουν. Μιλάμε σχεδόν για χρονιά χωρίς φαβορί. Κάτι τέτοιες χρονιές, κερδίζει συνήθως το εγκεφαλικό σκάκι του Πόποβιτς. Ασφαλής επιλογή λοιπόν, θα ποντάρω στα σπιρούνια.

Ράπτης – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
Mπορεί να χάσαμε μάχες, όμως δεν χάσαμε τον πόλεμο. Στα μάτια μου “βασιλιάς” δεν ήταν υπήρξε ποτέ ο Λεμπρόν, αλλά ο κοντορεβιθούλης Κάρι. Και πιστεύω σ’ αυτόν! Πιστεύω στον Ντουράντ! Πιστεύω στον Τόμσον! Πιστεύω στον Ιγκουαντάλα! Στον Βαρεχάο δεν πιστεύω! Πιστεύω στον Γκριν! Πιστεύω ότι θα το πάρουμε, γιατί έχουμε δεμένο σύνολο! Κι επίσης, θέλω να πιστεύω ότι ο Λεμπρόν θα μείνει κάνα χρόνο έξω από τραυματισμό. Έτσι κάτι ελαφρύ, για το καλό.

3. ΤΣΟΥΛΟΥ 

Γεροντόπουλος – Γιουβέντους
Όλα κι όλα, καλές οι αναλύσεις, καλά τα στατιστικά, καλή η αμεροληψία αλλά τώρα μιλάει η φωνή της καρδιάς. Φτάνει πια με τις Μπάρτσες, και τις Βασίλισσες. Φτάνει πια με τους Ισπανούς και τους Άγγλους. Ήρθε ο καιρός να γοητεύσει την Ευρώπη μια σωστή κυρία. Στιλάτη καθότι Ιταλίδα, “μεγάλη” εξ ορισμού, με άμυνα γρανίτη, γρήγορες αντεπιθέσεις και ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Τέλος. Φέτος ο Τζίτζι σηκώνει την κούπα με τα αυτιά!

Ράπτης – Λέστερ
Το προφητεύω πρώτος. Το γράφω πρώτος. Το ΤΣΑΜΠΙΟ ΛΙΝ θα το πάρει η Λέστερ! Τι κι αν ο Βάρντι δεν σκοράρει ούτε με αίτηση στον Δήμο Ηνωμένου Βασιλείου και η υπόλοιπη ομάδα καυλαντίζει ασύστολα φέτος. Το μπαμ θα γίνει. Το μυρίζομαι (έχω και μύτη που φτάνει στο Λέστερ, βλέπετε). Ένας μίνι τζογαδόρος, λοιπόν, σου προτείνει τι αουτσάιντερ να παίξεις. Θα τον ακολουθήσεις; Αλλά προσοχή, μην ποντάρετε όλοι και πέσει η απόδοση. Σας έφαγα!

4. Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας 

Γεροντόπουλος – Moonlight
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το La La Land είναι το πιο όμορφο φιλμ της χρονιάς. Και πώς αλλιώς; Ρομαντικό, καλαίσθητο, υπέροχο! Όμως επειδή ΟΛΟΙ ποντάρουν στη νέα ταινία του Damien Chazelle, εγώ αντιδραστικά θα πάω με το πιο δυνατό φιλμ της χρονιάς. Κι ας ξέρω ότι όσο το εκτίμησαν οι κριτικοί, άλλο τόσο θα αδιαφορήσουν στην ακαδημία. Το Moonlight είναι μια εξαίσια μπουνιά στα μάτια, και είθε να μπορέσουν να εκτιμήσουν φέτος και στο Χόλιγουντ μια καλή μπουνιά.

Ράπτης – Ο,τι πει ο Γεροντόπουλος (La La Land)
Θα ‘λεγα ο,τι πει ο Γεροντόπουλος. Οπότε ο,τι πει ο Γεροντόπουλος. Όμως γι’ αυτό το La La Land (όχι το τραγούδι του Marley) όλο καλά λόγια ακούω. Δεν ξέρω. Αλλά ο,τι πει ο Γεροντόπουλος. (Στον Ράιαν τα λεφτά σας μάγκες, στον Ράιαν!)

5. Νόμπελ Λογοτεχνίας 

Γεροντόπουλος – Χρυσηίδα Δημουλίδου
Ναι παλιοαχάριστοι, για την εθνική μας συγγραφέα λέω. Για τη γυναίκα με το θείο χάρισμα (όχι, δεν θέλει κεφαλαίο). Αυτή που ενώ τόσα χρόνια σας κάνει τη χάρη να γεμίζει τις μέρες σας με παπαριές και άρλεκιν σκέψεις και συναισθήματα, εσείς τη χλευάζετε που έχει όρεξη για ζωή, που βγάζει σέλφι και που, παρότι πνευματώδης, παραμένει ωραία γκόμενα (έμπαινα μάλλον). Όμως οι Σουηδοί εκτιμάνε ρε. Όχι, δεν θα το πάρει ο Γιάλομ. Ούτε ο Μουρακάμι (γιατί είναι ΑΕΚ!). Η Χρύσα θα το πάρει!

Ράπτης – Τζο Νέσμπο
Ε, επειδή ο Μουρακάμις μάλλον θα χάσει στο ’90 και πάλι, κι επειδή η Σουηδική ακαδημία στηρίζει τα αουτσάιντερ (και τους γείτονες!), θα πάω με τον Νορβηγό Τζο Νέσμπο. Δυνατή γραφή, αρρωστημένες αστυνομικές ιστορίες και πολλά βιβλία. Πάρα πολλά βιβλία. Μεταξύ μας τώρα, “ο Γιος” που διαβάζω τώρα, είναι ψαρωτικό. Δεν σε χάλασε Χρυσηίδα…

6. Θάνατος ’17

Γεροντόπουλος – Μπομπ Ντίλαν
Μην το ψάχνεις, μουσικό τέρας μεν, αλλά επίσης αχώνευτος, μπάρμπας, σκατόφατσα και ψωνάρα ολκής. Προσφάτως πήρε και το νομπελάκι, πράγμα που έκανε τα νεύρα μου κοκορέτσι, οπότε: ε, τον συμπαθέστατο Κοέν τον χάσαμε, τον Ουμπέρτο Έκο τον χάσαμε, την Κάρι Φίσερ τη χάσαμε, θα ξωμείνουμε με το θείο; Άντε Μπόμπι, καλοτάξιδος!

Ράπτης – Βασίλισσα Ελισάβετ
Θα πεθάνει η γριά -αν δεν έχει πεθάνει ακόμα-. Αυτό. Όχι ο Καρβέλας ρε.

7. Ελληνικό Χιτ

Γεροντόπουλος – Τέρης Χρυσός

ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Όλοι οι οιωνοί είναι μαζί μου: Πρώτον, εδώ και λίγα χρόνια είναι επιτυχία τραγούδι με τίτλο: “Τικα-τάκα-τίκα-τα”. Δεύτερον, με τη μανία που ακούει στο όνομα “trash party” όλο το αφάν γκατέ τoυ ακαλαίσθητου ’80 έχει σκάσει μύτη στα τσαρτς. Τρίτον, Τέρης κι ας μη γαμ… ντάξει όχι, Τέρης κι ας τρώμε κάθε μέρα ψωμοτύρι. Είμαστε πολλοί, η καρδιά μας χτυπάει, ερχόμαστε! 

Ράπτης – Κωνσταντίνος Περσόνας 
Περσόνας for the winner. Ένα κομμάτι του στυλ “πονάω, τα πίνω, του χώρισμου τα ντέρτια τα σβήνω” με λίγο “χεκ χικ χεκ χικ” για ρυθμό θα το ‘χει στα σκαριά. Είναι άχαστο φαβορί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και 27 κατασκευαστές χιτ αυτόν ξέρουν αυτόν εμπιστεύονται.