Η τεχνολογία έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και η COSMOTE βρίσκεται για άλλη μια φορά στο σωστό σημείο για να τις αναδείξει, στηρίζοντας την εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση «Υβρίδια: Στα Όρια Τέχνης και Τεχνολογίας». Έως τις 15 Ιανουαρίου, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θυμίζει ψηφιακή χρονοκάψουλα, 14 έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που προκαλούν όλες τις αισθήσεις μας.

Όταν μιλάμε για «Υβρίδια», εννοούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μείξη πολλών διαφορετικών μέσων, που οδηγεί σε νέες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο ιταλός χάκερ-ακτιβιστής Πάολο Τσίριο κατάφερε να κλέψει τα αρχεία από 215.880 επιχειρήσεις κολοσσούς, υπονομεύοντας το φαινόμενο των off-shore εταιρειών. Η Ιρανή καλλιτέχνις Μορεσίν Αλλαχιάρι χρησιμοποίησε τη τρισδιάστατη εκτύπωση για να αναπαράγει 12 αγάλματα που καταστράφηκαν από το ισλαμικό κράτος (ISIS) το καλοκαίρι του 2015, προτείνοντας έτσι μια πρωτοποριακή όσο και συγκινητική αποκατάσταση της ιστορίας και της μνήμης μέσα από την τεχνολογία.

Μαθαίνεις επίσης ότι χρειάζονται λιγότερα από 50 ευρώ για να κατασκευάσεις την ολόδική σου συσκευή χειραγώγησης των ειδήσεων, αλλάζοντας με ένα κλικ ακόμα και τα πιο σημαντικά γεγονότα. Και πώς θα σου φαινόταν αν σε έκλειναν σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες αντί για τοίχους, πάτωμα και ταβάνι, όπου προβάλλονται και ακούγονται όλα τα tweet που έχεις γράψει σε ολόκληρη την ψηφιακή διαδρομή σου, καταλήγοντας στην αποκάλυψη του digital alter ego σου;

Στην εποχή του Internet, που τείνει να γίνει πιο γρήγορο και από την ίδια μας τη σκέψη, τα ανήσυχα μυαλά, που είναι πολλά και κάθε ηλικίας, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να περιπλανηθούν σε έναν μαγευτικό κόσμο. Η COSMOTE δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό την ιστορική συνεύρεση τέχνης και τεχνολογίας.

“Υβρίδια: Στα Όρια Τέχνης και Τεχνολογίας”

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Έως 15 Ιανουαρίου 2017, ώρες 12.00-21.00

Πληροφορίες: http://www.sgt.gr/gre/SPG1745/