Η Τετάρτη ως γνωστόν είναι η πιο σάπια μέρα της εβδομάδας. Για να μετριαστεί η σαπιοσύνη της, κάποιοι σκέφτηκαν να χώσουν μερικά τσάμπιονς λιγκ κάποιες Τετάρτες για να μπορεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο αναφοράς. Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα παίζουν και μερικές καλές παραστάσεις μεσοβδόμαδα, οπότε αν μη τι άλλο, οι Τετάρτες έχουν γίνει υποφερτές.

Η χθεσινή Τετάρτη όμως δεν ήταν μία από αυτές γιατί χθες είχε ταινία η φάση. Αλλά όχι απλή ταινία. Είχε μία από τις κορυφαίες ταινίες του νέου Ελληνικού κινηματογράφου, το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” του Σταύρου Τσιώλη με live μουσική συνοδεία από τους BBC, δηλαδή τη μπάντα του Μπάμπη Μπατμανίδη, που έχει μια μικρή ψύχωση με τη συγκεκριμένη ταινία και όχι άδικα.

Η φάση ήταν ακριβώς αυτό που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία. Η ταινία έπαιζε κανονικά στο πανί και κάθε φορά που έμπαινε τραγούδι, η μπάντα εισέβαλλε στο σκηνικό και έπαιζε live το τραγούδι.

Η βραδιά όπως καταλαβαίνεις ήταν για φανατικούς του Σταύρου Τσιώλη ο οποίος μαλιστα ήταν εκεί και έδωσε τη δική του ματιά για το “Ας περιμένουν οι γυναίκες”, εν μέσω αποθέωσης από το κοινό. Μίλησε για το παράπονό του ότι οι υπόλοιπες ταινίες του δεν έχουν τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ενώ μάλλον αστειευόμενος μας ζήτησε να αποκυρήξουμε το Πάνο, τον Μιχάλη και τον Αντώνη. Λίγο πριν αποχωρήσει για να απολαύσει κι εκείνος το δικό του αριστούργημα, δήλωσε απογοητευμένος από τους άνδρες και χαρακτήρισε τις γυναίκες “το ομορφότερο θεϊκό δημιούργημα”. 

Κάπου εκεί παραγγείλαμε τις μπύρες μας, ανάψαμε το τσιγαράκι και μας και κάτσαμε να χαρούμε την ταινιάρα. Ο χώρος του Ίλιον Plus είναι ό,τι πρέπει για τέτοια live, άντε να πούμε ότι είναι ίσως λίγο μικρότερος από όσο θα θέλαμε. Αλλά γενικά είναι πολύ δυνατή έδρα.

Η βραδιά κύλησε όπως την περιμέναμε και λίγο καλύτερα. Το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο, οι οπαδοί έτοιμοι για μπάχαλα και όλο το τιμ έδωσε τα πάντα στον αγωνιστικό και καλλιτεχνικό χώρο, αφού φρόντισε για τη διασκέδασή μας. 

Αν δεν έχεις δει την ταινία ή πολύ περισσότερο, αν την έχεις δει και δεν σε άγγιξε (ντροπή), σίγουρα δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει εκεί μέσα. Σκέψου απλά πως η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών έχει ξαναδεί το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” αμέτρητες φορές και πηγαίνει στο σινεμά με τους φίλους του για να ξαναφωνάξει τις ατάκες.

Ναι, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο γήπεδο αφού θα ακούσεις τους πάντες γύρω σου να φωνάζουν τις ατάκες λες και πρόκειται για γηπεδικό σύνθημα.

«Ας περιμένουν οι γυναίκες» LIVE / Babis Batmanidis Co(m)pany. Ένα μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο ΙΛΙΟΝ plus! Το συγκρότημα των  Babis Batmanidis Co(m)pany αποτελούν οι Μπάμπης Μπατμανίδης (φωνή), Στέλλα Γιαλτζή (φωνή), Σταύρος Αποστολίδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Μπέλλος (μπάσο, φωνή), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο), Βασίλης Αβδελάς (πλήκτρα).

Είσοδος: Προπώληση 8€ | Ταμείο 8€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών) & 10€ (γενική)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 | Η προβολή – συναυλία ξεκινάει στις 22:00

ΙΛΙΟΝ plus | Music & Theatre: Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα