Πες τώρα εσύ ότι είσαι τρολ. Τρολ στην Αμερική να κονομάς δέκα χιλιάρικα το μήνα (δολάρια έστω…) από τα παραμύθια που γράφεις, όχι όπως εδώ που ψωμολυσσάμε. Και πες επίσης ότι ειδικεύεσαι στις ψεύτικες ειδήσεις με δεξιά ως ακροδεξιά απόχρωση. Να γράφεις, ας πούμε, ότι εξασφάλισε την εκλογή του ο Τrump γιατί θα τον ψηφίσει μαζικά η σέχτα των Amish, ότι ο Ted Cruz υποσχέθηκε να ψηφίσει Trump εφόσον ο Trump κηρύξει παράνομο τον αυνανισμό, ότι ο Οbama απαγόρευσε την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου στους αγώνες όλων των αθλημάτων, ότι (πιο χοντρό!) διάφοροι τύποι πληρώθηκαν εκατοντάδες δολάρια έκαστος για να πάνε να βρίσουν τον Trump σε προεκλογική συγκέντρωσή του. Και πάει λέγοντας…

Τα γράφεις όλα αυτά, τα ποστάρεις και τα ξαναποστάρεις κάθε μέρα στο Facebook, τα σπρώχνεις (συγγνώμη, τα ωθείς) μέσα από τις οκτώ διαφορετικές ιστοσελίδες που συντηρείς (μερικές με κυριλέ ονόματα, όπως abcnews.com.co), τα πουσάρεις και με λίγη διαφημισούλα του πενηντάρικου και το θαύμα γίνεται! 

Αρχίζουν και κάνουν το γύρο του διαδικτύου λες και είναι και κανονικές ειδήσεις και όχι τρολιές! Βγαίνουν βέβαια διάφοροι κυνηγοί των hoaxes και τα κοροϊδεύουν, αλλά τι σε νοιάζει εσένα; Δουλίτσα να γίνεται. Μόνο που η δουλίτσα ντελαπάρει καμιά φορά. Ιδίως όταν αποδεικνύεται ότι ενώ ήθελες να υπονομεύσεις τον Trump, τον βοήθησες αποτελεσματικά να κατακτήσει την προεδρία!

Συνέβη όντως, με πρωταγωνιστή το 36χρονο σούπερ τρολάκι Paul Horner από το Φοίνιξ της Αριζόνα. Ένα φανατικό υποστηρικτή του Bernie Sanders, που νόμιζε ότι βρήκε τον τέλειο συνδυασμό: Και τον Trump με τους υποστηρικτές του γελοιοποιούσε και λεφτά έβγαζε. Μόνο που την πάτησε. Την πάτησε χοντρά και το έγραψε η “Washington Post” πριν από κάτι μερούλες. Με κομψότητα το έγραψε, ότι κάτι τέτοιες παπαριές σαν του Horner «ενδέχεται» να βοήθησαν σημαντικά στην εκλογή του Trump, αλλά το κακό έγινε. Από εκεί που γλένταγε ο κόσμος με τα τρολ, τώρα τα αντιμετωπίζει με διαρκώς αυξανόμενη καχυποψία.

Κι ο δόλιος ο Horner κλαίγεται λέγοντας: Έχω την εντύπωση ότι εγώ τον έστειλα τον Trump στον Λευκό Οίκο. Αλλά δεν έφταιγα ρε παιδιά, εγώ προσπαθούσα να τον κρατήσω απ’ έξω και όχι να τον μπάσω μέσα…”