Το φοιτητιλίκι είναι γεμάτο κλισέ και μύθους… και κάποια απ’ αυτά είναι υπέροχα.

Ωστόσο, επειδή έχουμε περάσει κι εμείς απ’ αυτό το στάδιο (με μεγάλη αποτυχία), ξέρουμε να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον μύθο (ναι, καλά).

Τσέκαρε 10 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κλισέ καταστάσεις που αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά ο Έλληνας φοιτητής, σε όποια πόλη και αν σπουδάζει.

Εκτός κι αν έχει βάλει COSMOTE Home Double Play Student.

Τότε η καθημερινότητά του είναι λίγο διαφορετική από εκείνη των υπόλοιπων (προς το καλύτερο).

1. Καλαμάκια
Όταν ξεμένεις από καφέ, το έχεις πάρει απόφαση και κινείς την κατάλληλη διαδικασία, ώστε να αποκτήσεις το πολυπόθητο δυναμωτικό ρόφημα. Όταν όμως έχεις ξεμείνει από καλαμάκια και το ανακαλύπτεις τελευταία στιγμή, Ε ΟΧΙ, με συγχωρείς Άγνωστη και Ανώτερη δύναμη, αλλά θα τα ακούσεις τώρα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ.

Υπάρχουν ιστορίες για φοιτητές που κόλλησαν με σελοτέιπ μακαρόνια, έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν μακρόστενο κύλινδρο, κατάλληλο για ρούφηγμα και κατάποση. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΖΟΥΡΑ ΦΡΑΠΕ!!!

2. Να δίνεις μάθημα άυπνος
Ε άμα δίνεις 9 το πρωί, θα πας να το δώσεις κατευθείαν ρε τεμπέλαρε, σιγά μην κάτσεις να κοιμηθείς σαν το ζώο για κανά 4άωρο. Λίγο φραπέ, λίγο ρέντμπουλ, κανά δυο χαπάκια για την ταχυκαρδία που τα παραπάνω θα σου προκαλέσουν, συμπαραστάτης σου και ο φούρνος που ανοίγει στις 6 το πρωί και σε δυναμώνει λίγο πριν την λιποθυμία και ΤΣΑ! Νάτος ο παίκτης, έτοιμος να περάσει το μάθημα.

Βέβαια, όταν γυρνάς στο σπίτι το μεσημέρι, ξεχνάς αν υπάρχεις και όταν θυμάσαι ότι υπάρχεις, εύχεσαι να το ξεχάσεις ξανά. Αλλά η παράδοση είναι παράδοση. ΘΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΝΥΧΤΑΣ.

3. Αυτοσχέδιο τασάκι
Κουτάκι αναψυκτικού, μπουκαλάκι νερού ή πλαστικό ποτήρι. Ρίχνεις δυο τρία τσιγάρα μέσα για να σβήσουν από το υγρό που έχει απομείνει. Η ιδέα σου καλοαρέσει και σε βολεύει. Προσθέτεις λίγο νερό ακόμη και συνεχίζεις να πετάς τσιγάρα. Όταν φτάσει κάπου στη μέση η γοπίλα, ξαναρίχνεις λίγο νερό και συνεχίζεις μέχρι τα τσιγάρα να αγγίξουν κορυφή.

Συνήθως αυτά τα αυτοσχέδια τασάκια βρίσκονται κάτω απ’ το κρεβάτι και κάποια στιγμή η τσιγαρίλα σε αναγκάζει να τα πετάξεις. Άλλες φορές όχι. Αποφοιτάς μαζί τους.

4.Ταπεράκια
Ο φοιτητής δεν πλένει. Ο φοιτητής πετάει. Γι’ αυτό μανάδες μη ρωτάτε που είναι το τάδε τάπερ. Αν δεν το διακρίνετε να επιπλέει στον βουλωμένο νεροχύτη, τότε το έχει πετάξει μαζί με τα ρεβίθια 72 ημερών. 

5. Σκονάκι
Χωρίς τα σκονάκια δεν θα υπήρχε Δυτικός Πολιτισμός.

Αν διαβάσεις προσεκτικά την Ιστορία και μελετήσεις βήμα βήμα την τεχνολογική εξέλιξη, τότε καταλαβαίνεις ότι όλα οφείλονται στο αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου να περνάει τα μαθήματα χωρίς να διαβάζει.

Τα σκονάκια πάνε χέρι χέρι με την τεχνολογία, είναι αυτά που την ώθησαν να εξελιχθεί, με αποτέλεσμα από τα μικροσκοπικά χαρτάκια και τα κρυμμένα βιβλία, να φτάσουμε στα smartphones και στην τηλεπάθεια.

6. Άδεια μπουκάλια αλκοόλ
Μπουκάλια από ουίσκι και βότκες διακοσμούν πάντα κάποια άκυρη γωνιά του σπιτιού. Διαχρονικά. Και μη βιαστείς να τον αφορίσεις τον “χρήστη”. Κάθε μπουκάλι έχει και μια ξεχωριστή ιστορία να σου πει. Πλησίασε, άνοιξε το πώμα, βάλε το μπουκάλι στο αυτί και άκου την θάλασσα από ξύδια να κυματίζει και να σου αποκαλύπτεται.

7. Το πεντάρι
Τι να πούμε για αυτό; Θυμάμαι ένα φίλο που πήρε πτυχίο μόνο με πεντάρια. Πρέπει να είχε και ένα εξάρι και να έβαλε βουλευτή απ’ το χωριό του να πάρει τηλέφωνο τον καθηγητή για να του το κάνει 4, ώστε να το ξαναδώσει. Αν δεν πιστεύεις ρώτα και τον ίδιο, στον Ευαγγελισμό θα τον βρεις, είναι χειρούργος. Πολύ καλός στη δουλειά του. Σε περιμένει. #rip

8. Κατάληψη
Υπάρχουν χιλιάδες αφορμές για μια καλή κατάληψη.

Είναι πιο δεδομένη και απ’ το ίδιο το μάθημα. Κανονικά κάθε έτος θα έπρεπε να έχει τρία εξάμηνα και να διαλέγετε κάθε φορά με ψηφοφορία σε ποιο θέλετε να έχει κατάληψη. Επίσης διαχρονικό, είναι το γεγονός ότι κάποιες απ’ τις καλύτερες αναμνήσεις που θα κουβαλάς μέχρι να δεις τον Κθούλου από κοντά, θα τιε αποκτίσεις εκείνες τις μέρες, οπότε ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΙΣ. Απόλαυσέ το.

9. Τάβλι
Έκανα προσωπική έρευνα και τα ευρήματα είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα. Οι φοιτητές παίζουν ΚΑΙ σήμερα τάβλι. Σ’ αυτό βοήθησε και το λύκειο, που όσο να ‘ναι, δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

10. Ντελίβερι
Η πρώτη σου επαφή με τον εφιαλτικό κόσμο του σάπιου φαγητού. Η εισαγωγή σου στο απατηλό σύμπαν του πιτόγυρου και της πίτσας. Θα καταφέρεις ποτέ να ξεφύγεις απ’ τα γοητευτικά του δίχτυα; Θα μαγειρέψεις έστω και μία φορά στη ζωή σου, πριν φορτώσεις αυτό το λιπαρό και γεμάτο τριγλυκερίδια σώμα σε κάποια μικρή κι ανυποψίαστη αγία να στο εξαγνίσει με τα μαγειρευτά της; Κανείς δεν ξέρει. Ούτε καν η σαπιοκοιλιά σου που εκκολάπτεται παραγγελία με την παραγγελία.

Για να μην πέσεις και στο 11ο κλισέ και ψάχνεις Ίντερνετ στα καφέ, βάλε COSMOTE Home Double Play Student. Έτσι θα έχεις, super Internet, χωρίς διακοπές, με ταχύτητα έως 24Μbps και σταθερό τηλέφωνο μόνο με 17,90€ τον μήνα. Και αν είσαι από αυτούς τους… multitasking φοιτητές υπάρχει και το VDSL έως 50Mbps, για εσένα, το οποίο είναι πιο προσιτό από ποτέ! 

A! και όταν είσαι εκτός σπιτιού θα συνεχίζεις να είσαι Online με το Tablet ή το Laptop σου, αφού μπορείς να έχεις 20GB κάθε μήνα μόνο με 15€! Γιατί με τις φοιτητικές προσφορές COSMOTE Student η φοιτητική σου καθημερινότητα γίνεται λίιιιιιγο πιο εύκολη wink

Ρίξε μια ματιά  και κάνε και ένα scroll ακόμα για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ διαγωνισμό μας!