Η Melissa Walker, κάνει αυτό με το οποίο σας συστήθηκα στο Bio μου εδώ στο Provocateur. Δραματοθεραπεία φίλε μου! Η παράδοση της ψυχής σου στην Τέχνη, η μόνη ελπίδα για λύτρωση. Η διαδικασία του να λες με μια μάσκα, μια ζωγραφιά, κάνοντας το ίδιο σου το κορμί καλούπι, τη ζωή σου όλη.

Στη Δραματοθεραπεία, οι μάσκες δεν κρύβουν τον αληθινό εαυτό μας! Αντίθετα, ξεγυμνώνουν το φόβο μας, φανερώνουν τις αγωνίες μας. Ανακατεύει την τράπουλα της ψυχής μας και με μπογιές, υφάσματα, φτερά και πούπουλα, βλέπει τα ρέστα μας.
 
Έτσι λοιπόν, η θεραπεύτρια έδωσε για αρχή μια κενή μάσκα σε βετεράνους με τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου και υποκειμενικές ψυχολογικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων του μετα-τραυματικού στρες. Ζήτησε από τους ανθρώπους να τη διακοσμήσουν με όποιον τρόπο νομίζουν, νιώθοντας εντελώς ελεύθεροι.

Περισσότερες από 1000 μάσκες έχουν σχεδιαστεί μέχρι τώρα! Οι παρακάτω 8, είναι έτοιμες να σας πουν ιστορίες ανθρώπων που πολέμησαν και τώρα παλεύουν να επουλώσουν τις πληγές τους.

1. Ηρωισμός και Φρίκη

Ο στρατιώτης, διακόσμησε τη μάσκα του θέλοντας να δείξει τις υπηρεσίες του, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μετάλλιο που έλαβε και μια υπερπαραγωγή αμερικανική σημαία. Το εσωτερικό της μάσκας όμως, κρύβει κάτι λιγότερο λαμπερό και περισσότερο σπουδαίο. “Τα δεινά του πολέμου, που τραυμάτισαν θανάσιμα τη ψυχή μου. Τα όνειρα και η ευτυχία με αυτούς που αγαπώ, δεν υπάρχουν πιά με τον τρόπο που υπήρχαν πριν τη φρίκη του πολέμου”.

2. Ο θυμός μέσα από την Τέχνη

Η γυναίκα που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, εναρμονίζει στο “πρόσωπο” της, τη θηλυκή πλευρά δίπλα στον θυμωμένο Hulk. Οι όμορφες βλεφαρίδες, γίνονται θυμωμένα φρύδια ενώ τα καλοσχηματισμένα χείλη μετατρέπονται σε ένα στόμα, που μαρτυρά πολλά. Η γυναίκα αυτή, μετά την εμπειρία της με τη μάσκα, συνέχισε να εκφράζει τα συναισθήματα της μέσω της Τέχνης, επουλώνοντας τις πληγές της.

3. Φως και σκοτάδι

Ένας Ειδικός Χειριστής του Ναυτικού, δημιούργησε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό και πέρα για πέρα συγκινητικό. Στο κέντρο της μάσκας, αντιπαραβάλλει το καθημερινό του πρόσωπο, δείχνοντας τον εξωτερικό κόσμο, με δύο πτυχές της ταυτότητας του. H φωτεινή και γαλήνια πλευρά, συγκρούεται με το σκοτάδι και τις θύελλες της ψυχή του. Στο μυαλό του επικρατεί μια δύνη με πολλά χρώματα, δίνοντας μας την ευκαιρία να κατανοήσουμε, πόσο μπερδεμένα είναι όλα μέσα του.  

4. Ένα πολυεπίπεδο μήνυμα

Το πρόσωπο της μάσκας αυτής δεν είναι εμφανή. Μέσα της όμως, επικρατεί ένα σύμπαν ιδεών που στροβιλίζεται. Δίπλα στο κατασκευασμένο από γκρι και άσπρο μυαλό, τοποθετεί τις λέξεις “σύγχυση”, “ενοχή”, “ομίχλη”, “κενότητα”. Ένα βιβλίο, συμβολίζει τις απαιτήσεις του αγώνα και της καριέρας. Είναι στα αλήθεια τρομερό, τα κουδουνάκια που έχει επιλέξει να βάλει στα αφτιά της, αντιπροσωπεύοντας τους ήχους της μάχης. Οι σκέψεις, απλώνονται σαν ιστός στο κεφάλι της γυναίκας.

5. Θόρυβος και Έκρηξη

Μια μάσκα που τρομάζει, για το σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ψυχισμός αυτού του ανθρώπου. Η μισή σχετικά ομαλή πλευρά του, συνδέεται με το διάβολο που κατοικεί κάτω από το δέρμα του. Γεμάτος οργή, μανία και τρόμο. Οι μέλισσες, εκφράζουν μια έντονη διαταραχή μετα-τραυματικού στρες. “Κάθε φορά που κάτι μου προκαλεί θυμό ή άγχος, νιώθω σαν φωλιά με μέλισσες που διαταράσσει τον εγκέφαλο μου”. Τα καλώδια, είναι ένας τρόπος να δηλώσουν την πίεση διάρρηξης μέσα του. 

6. Ο τραυματισμός και ένα νέο ενδιαφέρον

Μια νοσοκόμα του Ναυτικού μας έκοψε το αίμα! Διακόσμησε το αριστερό μισό της μάσκας, με άμμο και ένα πελώριο μάτι. Έτσι, “εξιστόρησε” την ιστορία της, σχετικά με την άμμο που ήρθε στο πρόσωπο της στο Αφγανιστάν και ευθύνεται για τη μειωμένη της όραση. Ο τραυματισμός αυτός, διορθώνεται, αλλά παρόλα αυτά την οδήγησε στο να αλλάξει καριέρα. Το δεξί μισό, αναπαριστά τον παγκόσμιο χάρτη συμβολίζοντας τη νέα της πορεία. Ασχολείται με την παγκόσμια υγεία. Ένα τροχαίο ατύχημα, ευθύνεται για τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που νιώθει. Δήλωσε τους πονοκεφάλους της, με ένα μαχαίρι στο κρανίο.

7. Όχι πέρα από την επισκευή

Ο στρατιώτης αυτός, θέλησε να βάλει τα κομμάτια του πίσω. Ωστόσο, άφησε μια κεντρική, μεγάλη οπή εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν, τον φόβο του. Πάντα κάτι μπορεί να σπάσει! 

8. Έκρηξη εικόνων

Η φιλόδοξη αυτή μάσκα, απεικονίζει πολλά θέματα. Μια καριέρα, το τραύμα, τη διαδικασία επούλωσης, την απώλεια της αίσθησης του εαυτού. Η αβεβαιότητα του σκοπού και τα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένης της ενοχής όσων επέζησαν. Θυμός και ανθεκτικότητα. Ένα υπερήρωας, που πάνω του τοποθετεί το μισοφέγγαρο, τον αστερισμό της Κασσιόπης, μια άγκυρα και την αλυσίδα με ένα κλειδί σε μια καρδιά. Τα κόκκινα φύλλα βελανιδιάς και τα σύννεφα, δηλώνουν δύναμη και ευπάθεια.