Έχουμε κολλήσει άσχημα με το Westworld. 

Δεν είναι τα ρομπότ ή τα androids -όπως θέλετε πείτε τα- που μας έκαναν να αρρωστήσουμε.

Είναι η πλοκή.

Είναι η δεσποτική φιγούρα του Anthony Hopkins, ο οποίος φέρεται στα ρομπότ του σαν ένας αυστηρός πατέρας, με ξαφνικά ξεσπάσματα αγάπης και αφοσίωσης.

Είναι το ψυχρό βλέμμα του ντυμένου στα μαύρα Ed Harris, βγαλμένο μέσα από τα καλύτερα spaghetti western.

Είναι τα διλήμματα που γεννά η τεχνητή νοημοσύνη, η συνείδηση, η τεχνολογική δυστοπία, η οποία ίσως και να μην είναι τόσο μακρυά όσο νομίζουμε.

Βλέποντας το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, σκεφτήκαμε να κάνουμε και μια μικρή επανάληψη σε μεγάλες ταινίες (ή σειρές) με πρωταγωνιστές ρομπότς/androids/cyborgs.

Παρένθεση

Ωστόσο, οφείλω να σου πω κι ένα μυστικό. Αν μου μοιάζεις και η λέξη “συνέπεια” σου είναι άγνωστη, αν είσαι κι εσύ ένα χυμαδιό χωρίς αρχή και τέλος, βάλε Nova για το νέο της Νova On Demand. Θα δεις τις επεισοδιάρες σου -όχι μόνο Westworld- όποτε θες, χωρίς να πρέπει να θυμάσαι ποια μέρα και τι ώρα θα προβληθεί το νέο επεισόδιο. Nα λέμε βέβαια πως το Westworld προβάλλεται αποκλειστικά στα Novacinema και μάλιστα ταυτόχρονα με την Αμερική!  

Τι άλλο παίρνεις με Nova On Demand; Αποκλειστικές πρεμιέρες (1 χρόνο πριν απ’ όλους τους άλλους), σειρές, animation, ντοκιμαντέρ κι ολόκληρη την ταινιοθήκη του Φίνου, στο τηλεκοντρόλ σου. Όποτε θες εσύ. Απλά: διαλέγεις – επιλέγεις – βλέπεις με Rec, Pause και Rewind σε όλο το περιεχόμενο της Nova, ξέρεις εσύ 😉 

Εμείς τώρα, καμένοι από τη σειρά, είπαμε να σας βάλουμε ένα κουίζ.

Πόσες ταινίες μπορείς να αναγνωρίσεις, βλέποντας απλά και μόνο ΜΙΑ φωτογραφία του Πρωταγωνιστή-Ρομπότ;

Για δες.