Πόσες φορές έχεις πει “πωω ρε φίλε, λίγα χρόνια πριν να ‘χα γεννηθεί και θα ‘χα την ευκαιρία να αλλάξω τόσα πράγματα στην ιστορία“;

Καμία.

ΟΚ, σεβαστό. Εμείς όμως επειδή το έχουμε πει πολλές φορές στη ζωή μας, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με μια μούφα χρονομηχανή στο παρελθόν και να αλλάξουμε ό, τι μας χαλάει.

5 προβοκάτορες, λοιπόν, κάνουμε ταξίδι πίσω στο χρόνο και περιμένουμε να μας πεις κι εσύ το εξής απλό: 

Αν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο, τι θα άλλαζες;

Ο Νίκος Ράπτης σώζει τον Tupac
Άσε μας ρε Προβοκατέρ. Όχι μωρέ, δεν θα αλλάξω μόνο ένα πράγμα από την ιστορία. Θα αλλάξω αρκετά και άμα σας αρέσει δηλαδή. Γι’ αυτό θα σας τα πω συνοπτικά, απλά, λιτά και όμορφα. 

Στήνω την δολοφονία Χίτλερ, προτού αρχίζει να θερίζει κόσμο. Βγαίνω από τη φυλακή με αναστολή. Ψιθυρίζω στο αυτί του Tupac “μαλάκα μου, μην πας να δεις αυτό το ματς του Tyson στην έχει στημένη ο χοντρός να σε σκοτώσει“. Έπειτα, κατεβαίνω μέχρι το κέντρο της Αθήνας και παίρνω τον Παυλάρα απ’ το χέρι για να τον πάω σε κλινική απεξάρτησης. Αρκετά χρόνια μετά, τραβάω ένα τάκλιν στην καρωτίδα του Τρεζεγκέ πριν προλάβει να σκοράρει το πρώτο από τα 6 γκολ που ακολούθησαν, σε εκείνη τη ζόρικη βραδιά στην Ιταλία. Α, και που ‘σαι; Παίρνω το μικρόφωνο και φωνάζω στους υπαλλήλους των δίδυμων πύργων να κατέβουν όλοι έξω από την είσοδο “και καλά” για έλεγχο σεισμού. Τα αεροπλάνα διαλύουν τα κτίρια και όλοι οι εργαζόμενοι σώοι και αβλαβείς τα κοιτάζουν έκπληκτοι.

Ο Ηλίας Γεροντόπουλος βάζει μπόμπα στα γυρίσματα του “Ημερολογίου”
Τι θ’ άλλαζα αν πήγαινα πίσω… Λοιπόν, για να δούμε: Ο θάνατος του Μουφάσα με γάμησε, αλλά δεν προχωράει αλλιώς η ταινία. Ε, κι επειδή όλο και κάποιος απ’ τους άλλους προβοκάτορες θα σκότωνε το Χίτλερ, τι μένει; Μα φυσικά, να καταφέρουμε έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ Ημερολόγιο! Πέρα απ’ την πλάκα τώρα, δεν είναι μόνο αφόρητα μελό και γλυκανάλατη. Αυτή η ταινία έγινε το πιο must “έλα μωρό μου να τη δούμε” του γυναικείου πληθυσμού. Κι αφού τη δει το μωρό της, βάζει αμέσως Χ σ’ όλο το ράφι: “Ρομαντικά Δράματα”. Δηλαδή, επειδή η δικιά σου γουστάρει να κρέμεσαι από ρόδες λούνα παρκ προτού σου κάνει την τιμή να βγείτε ραντεβού, πρέπει ο αντρικός πληθυσμός να στερηθεί διαμάντια σαν το Μουλέν Ρουζ, το Closer και το Βαμμένο Πέπλο. Όχι μάγκες, όχι. Ημερολόγιο δεν έπρεπε να υπάρξει, κι όσο περνάει απ’ το χέρι μου, ο παραγωγός αποφασίζει άξαφνα να ρίξει τα λεφτά του σε ταινία με Τσάκωνα! Τέλος.

Ο Κώστας Μανιάτης κάνει λίστα γιατί “είναι πολλά”
Θα άλλαζα ένα σκασμό πράγματα γι’ αυτό φτιάχνω μια μικρή λίστα, έτσι για αρχή.

1. Θα απήγαγα τον Γρανίτσα στην ηλικία των 5 ετών και θα τον έκανα Ολυμπιακό. (Μάντεψε ποιών το γήπεδο θα ήταν όρθιο σήμερα)

2. Θα έπειθα τον Noel Gallagher να διαλύσει τους Oasis το 1996

3. Θα πήγαινα στη συναυλία των REM στο Καλλιμάρμαρο, αντί να κάτσω να δω απ’ την τηλεόραση το Ολυμπιακός-ΑΕΚ που ήταν την ίδια μέρα (και τον ήπιαμε)

4. Θα πλήρωνα να σαπακιάσουν τον Mark Chapman λίγες ώρες πριν πυροβολήσει τον Θεό (κάποιοι στη γη τον αποκαλούν με το παρατσούκλι του, “John Lennon” νομίζω, κάτι τέτοιο)

5. Θα έλεγα στον John Travolta να δεχτεί τον ρόλο του στο Forrest Gump και έτσι θα έσωζα μία καριέρα (πονόψυχος).

Η Χρύσα Λύκου μετανιώνει για τη ψήφο της
Τι να πρωτοαλλάξεις στο παρελθόν, όταν σκέφτεσαι το μέλλον! Χιλιάδες σκέψεις βασανίζουν το μυαλό μου, αλλά θα φερθώ εγωιστικά και θα σου πω τι θα διευκόλυνε την καθημερινότητα μου, αν δεν είχε συμβεί. Η εκλογή Τσίπρα παιδιά. Αυτό το κακό που με βρήκε εκεί που δεν το περίμενα. Το μνημόνιο το αντέχω, την ρετσινιά όμως όχι. Μας τρολάρει ο Άδωνης, δεν έχουμε πρόσωπο στην κοινωνία. Πήρε την αριστερά και την υποθήκευσε για 50 χρόνια ο ακατανόμαστος! Βρισκόμαστε στα ταβερνάκια, μεθάμε και κλαίμε. Ξεγράψαμε όποιον Αλέξη ξέραμε. Δεν είναι Αντρέας αυτός, μια απάτη είναι.  Δεν αντέχουμε να ακούμε η αριστερά το ένα, η αριστερά το άλλο! Παιδιά, όταν κυβερνήσει η αριστερά, κατηγορήστε την!

Ο Νίκος Μπόβολος κάνει καψόνια στον Χίτλερ
Χίτλερ είπε κανείς; Δεν είπε μέχρι τη στιγμή που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, οπότε λέω Χίτλερ. Αλλά όχι απλά να πάω και να αποτρέψω τη γέννησή του ή να τον σκοτώσω και άλλα τέτοια χαζά. Όχι. Να πηγαίνω στο σπίτι του και να του ψυθιρίζω στο αυτί “είσαι Εβραίος μουαχαχαχά” και μετά να του μιλάω γλυκά κάθε φορά που πάει να κλείσει τα μάτια του για να κοιμηθεί. Χωρίς να με βλέπει. Απλά να με ακούει. Ή θα ζωγράφιζα στον τοίχο του σφυροδρέπανα, όπως έκανε η Matilda στην ταινία της. Δεν θα τον σκότωνα, όχι. Θα έκανα τα πάντα για να καταλήξει ψυχασθενής και αφού θα τον έκλεινα στο τρελάδικο θα έβαζα καγκελάριο έναν σοβιετικό στρατηγό. Ναι, είμαι κακιασμένος.