TΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΡΕ ΚΗΦΗΝΑ; ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΕ! Αυτή ήταν μια υπενθύμιση που θεωρήσαμε επιβεβλημένη. 

Στο θέμα μας. Οι Έλληνες του μετώπου της κοινής λογικής, αυτοί που απαξιωτικά (και φυσικά δεν υιοθετούμε) αποκαλούνται “νεοφιλελέ”, μίλησαν στο Provocateur.

Το timing δεν είναι τυχαίο φυσικά. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης (31/10), η αφρόκρεμα των ελλήνων νεοφιλελέ προσφέρει στην πλέμπα κάποιους πολύ αποδοτικούς τρόπους για να καταφέρει να αποταμιεύσει. Δες τις προτάσεις τους όπως ακριβώς μας τις είπαν και γίνε άνθρωπος επιτέλους σιχαμερό και πάμφτωχο κατακάθι της κοινωνίας.

Δούλευε παραπάνω

Το πρώτο και βασικότερο κόλπο για να καταφέρεις κάποτε να βάλεις κι εσύ μερικά σεντς στην άκρη, γλυκούλη άχρηστε εργαζόμενε. Το να δουλεύεις παραπάνω έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για εσένα (χεστήκαμε) όσο και για το αφεντικό που σε ανέχεται (ζητούμενο). Αν για παράδειγμα από αύριο δουλέψεις 22 ώρες αντί για 8, θα γλιτώσεις 14 ώρες ρεύμα. Υπολόγισες και το νερό που θα ξόδευες για να κάνεις τις δουλειές που είχες αφήσει; Θα μιλήσεις και λιγότερο στο τηλέφωνο. Μη σου πω μπορείς να κομηθείς και στη δουλειά για να γλιτώσεις το πέρα-δώθε. Μόνο με αυτή την πρόταση θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις τουλάχιστον 12€ τον μήνα, δηλαδή περίπου το 1/3 του μισθού σου. Ε ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!

Παντρέψου κάποιον/κάποια που κάνει πολλές δουλειές

Τι γελάς ρε κοπρίτη; Οι γάμοι από έρωτα έτσι κι αλλιώς δεν είναι ευλογημένοι (μεγάλη μπίζνα η θρησκεία αλλά θα τα πούμε σε άλλο μάθημα αυτά) και σίγουρα καμιά τέτοια μαλακία θα πας να κάνεις. Γι’ αυτό άκου εδώ τον άνθρωπο της αγοράς που έχει να σου πει πράγματα. Αν είσαι γυναίκα κοίτα να αγαπήσεις κάποιον που ξέρει από υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο μπορεί να σου κοστίσει. Δες το σαν επένδυση και άφησε τους ρομαντισμούς. Από την άλλη αν είσαι άντρας, άσε αυτές με τα ωραία βυζιά και τους πεταχτούς κώλους που χαλβαδιάζεις στα χαμετυπία που ξοδεύεις την πιο παραγωγική σου ηλικία και κοίτα να βρεις κανένα καλό κορίτσι να σου μαγειρεύει με λίγα υλικά και να σφουγγαρίζει χωρίς σπατάλες. Άντε, μπας και καταφέρεις και κάνεις κανένα παιδί που σε 6-7 χρόνια θα μπορεί κι αυτό να δουλεύει απρόσκοπτα το 14ωρο του για 3 ευρώ την ημέρα.

Μάθε να ψωνίζεις έξυπνα

Οι προσεγμένοι ελιγμοί είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά σε καιρό κρίσης. Πρέπει να είσαι έτοιμος να επενδύσεις τα λιγοστά σου λεφτά έτσι ώστε να καταφέρεις να κάνεις το νοικοκυριό σου βιώσιμο. Πήγαινε σε πλειστηριασμούς και χτύπα σε χαμηλή τιμή το σπίτι του άεργου που το έχασε γιατί επέλεξε να μην πληρώσει αυτά που χρώσταγε στην τράπεζα. Αν νιώσεις άσχημα (άνθρωπος είσαι) πούλα το διπλά στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του και κάνε και εσύ μια καλή πράξη αποταμιεύοντας ταυτόχρονα. Αγόρασε ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από κάποιον εχθρό της αγοράς που τόλμησε να εκμεταλλευτεί την ανεκτικότητα του υπερμεγέθους δημοσίου και δεν πλήρωσε τους φόρους του. Ντάξει, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς, είναι πολύ λογική επιχειρηματική κίνηση.

Κάνε πολλούς φίλους

Αυτοί δεν θα το ξέρουν ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης που έχουν είναι το να μπορέσεις εσύ να αποταμιεύσεις, αλλά ποιος χέστηκε ρε φίλε; Ο σκοπός ΠΑΝΤΑ αγιάζει τα μέσα. Όταν θα είσαι με το παρεάκι σου και αράζεις στον καναπέ, κάνε πως σε πήρε ο ύπνος και δεν θα σε ενοχλήσει κανένας. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τη φθορά στο στρώμα του κρεβατιού σου. Είναι λεφτά αυτά, δεν παίζουμε. Μπορείς ακόμη να έχεις μόνο χοντρά λεφτά πάνω σου έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να πληρώσεις το σουβλάκι που παρήγγειλες να πεις σε κάποιον να βάλει τα λεφτά για σένα και θα του τα δώσεις την επόμενη φορά. Μετά από αυτά εξαφανίζεσαι από προσώπου γης και εμφανίζεσαι μετά από χρονικό διάστημα που θεωρείς ότι θα έχει ξεχαστεί η ιστορία. Κι άλλα λεφτά στο πουγκί σου. 

*Να σημειώσουμε ότι αυτές οι συμβουλές δόθηκαν στο Provocateur με το αζημίωτο, όπως επιβάλλουν οι νόμοι της αγοράς.

 

Προς όλους όσους είναι στη φάση να παίρνουν θέματα από άλλα site και να τα ποστάρουν στο δικό τους: απλά ΜΗ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ…  Τώρα, παράξενο; Τυχεροί; Έχουν βρει το νόημα της ζωής; Τελείωσαν το εργαστήρι δημοσιογραφίας; Με αυτά τα κείμενα βγάζουμε τα προς το ζην μας παίδες και ναι, περνάμε καλά. Ρωτήστε μας πρώτα πριν το copy/paste. Ευχαριστούμε προκαταβολικά heart