Τη φάση του Game On την έχεις πιάσει. Η εξαιρετική καμπάνια του DUO βάζει στη ζωή μας το παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι όμως θα υπάρχει πάντα έν σημείο που κολλάς και εκεί ξέρεις, Insert DUO to continue. 

Έχοντας χωθεί πανέξυπνα στη φάση του gaming, το DUO εμπνέεται από αυτό και δείχνει στην πράξη ότι το παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ. 

Για να το αποδείξει, μας έβαλε να λύσουμε όλους τους γρίφους στο Insanity protected by DUO – Escape Room του πασίγνωστου The MindTrap και να δείξουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι είμαστε αρκετά εκπαιδευμένοι. Αν κολλούσαμε κάπου, ξέρεις… Game on & Insert DUO to Continue… Mην τα ξαναλέμε. 

Κάπου εκεί είπαμε κι εμείς ως Provocateur να δεχτούμε την πρόκληση. Δύο θαρραλέοι συντάκτες απέτυχαν παταγωδώς έχασαν για λίγο την ευκαιρία να αποδράσουν από το δωμάτιο. Φορτωμένοι με όλη τη σοφία που τους έδωσε η ολοφάνερη ήττα τους, σου δίνουν 10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποδράσεις. Άκου προσεκτικά: 

1. Μην πας κουρασμένος. Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε. Εμείς πήγαμε μετά το γραφείο και κάψαμε τα μυαλά μας. Όχι, μην το κάνεις. Πήγαινε στο ρεπό σου ρε παιδί μου. Θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες έτσι.

2. Η φάση είναι για 2 έως 6 άτομα. Τα 2 είναι ίσως και λίγα. Όσο περισσότεροι παίκτες, τόσο περισσότερες ιδέες και όταν υπάρχουν πολλές ιδέες είναι ευκολότερο να βρεθεί μια λύση. Στα εξηγεί ωραία ο άρχοντας;

3. Έχε τον νου σου να μην λύσεις κάποιον γρίφο κατά λάθος. Ναι, το πάθαμε κι αυτό! Λύσαμε 3 γρίφους κατά τύχη, αλλά σε λάθος στιγμή και τα κάναμε σαλάτα! Η λύση κάθε γρίφου σε οδηγεί στον αμέσως επόμενο, οπότε πρόσεχε γιατί αν χάσεις τη σειρά, δεν θα βγεις ποτέ.

4. Εεεεεμ… Πρόσεχε μην καταστρέψεις τίποτα… Το έκανε ένας φίλος μας από το χωριό, δεν τον ξέρεις.

5. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά όλη την ώρα και ψάξε παντού. Μπορεί το οτιδήποτε (ή κάτω από το οτιδήποτε) να σου δίνεται κάποιο στοιχείο κι εκεί που δεν το περιμένεις, να σου ανατραπούν όλα τα δεδομένα. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί, που λέει και το άσμα. Αν κολλήσεις, ξέρεις… Game On & Insert DUO to Continue.

6. Μη νοιαστείς ούτε μία στιγμή τι σκέφτεται ο Game Master που παρακολουθεί την εξέλιξη του παιχνιδιού σου. Αν μπεις στη θέση του θα σε πιάσει νευρικό γέλιο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κοπέλα που μας έβλεπε από τις κάμερες και πόνεσε από το άφθονο γέλιο που της πρόσφερε η αμπαλοσύνη μας. 

7. Δες ταινίες και σειρές με detectives. Κλισέ αλλά εμάς μας βοήθησε να λύσουμε γρίφους παιδιά. Βγαλμένα από τη ζωή είναι ρε, γιατί να μη μας βοηθήσουν δηλαδή;

8. Παίζει και το Panic Button. Αν αγχωθείς πολύ ή νιώσεις αδιαθεσία, μην κωλώσεις, άνθρωποι είμαστε, πατάς το κουμπί και βγαίνεις έξω για να ηρεμήσεις. Να παίξουμε ήρθαμε, μην πάθουμε τίποτα. (Εμείς παραλίγο να το πατήσουμε από τα νεύρα μας sad).

9. Είπαμε να μην καταστρέψεις τίποτα ε; Ο φίλος μας από το χωριό επέμεινε σε αυτό για κάποιο λόγο…

10. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός σου και αυτό πρέπει να το θυμάσαι. Πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά και όλα σε μία ώρα. Σιγά το δύσκολο μωρέ και 44 ώρες να καθόμασταν εκεί δεν θα βγαίναμε ποτέ!.