4 μέρες συριζέικου πανδαιμόνιου.

4 μέρες ενός συνεδρίου που δεν ενδιαφέρει κανέναν και που το πρόγραμμά του δεν μπαίνεις να το δεις ούτε από περιέργεια.

Εμείς όμως το τσεκάραμε και να τι είδαμε.

Πέμπτη 13/10


17.00 Προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων

17.10 Αγιασμός  

17.30 Πόρτα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

18.00 Άνοιγμα εργασιών από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, κάποιον Παναγιώτη Ρήγα (???)

18.30 Είσοδος Πάνου Καμμένου με στρατιωτική στολή έκπληξη, ειδικά φτιαγμένης για την περίσταση

19.00 – 21.00 Χαιρετισμοί Εκπροσώπων ελληνικών κομμάτων:

Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ) με θέμα: “Μα τι έχουν πια να χωρίσουν εργοστασιάρχες και εργάτες; Προχωράμε όλοι οι Έλληνες μαζί. Μπράβο στον Σύριζα που ξέφυγε απ’ τις αγκυλώσεις της Αριστεράς και τις ασυναρτησίες του Μαρξ”.

Ομιλία Φώφης Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) με θέμα: “Μαγκιά είναι να ξέρεις πότε να φύγεις, αλλά μεγαλύτερη μαγκιά είναι να ξέρεις πότε να γυρίσεις. Έχουμε και κουλουράκια. Ελάτε”.

Ομιλία Γρηγόρη Ψαριανού (Tο Ποτάμι) με θέμα: “Άντε γαμηθ@#$% ρε μουνοπ#$%^#, ρούφα την ψω#@#$% μου γαμημ#@, έτσι στον κώλο, δεν σας χάλασε αρχι@@#$#@”

Ομιλία κάποιου συγγενή του Βασίλη Λεβέντη (Ένωση Κεντρώων) με θέμα: “Λογική Σκέψη. Αναγκαία για Πρόεδρο Κόμματος ή υπερεκτιμημένη”;

21.:10 Ξανά πόρτα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να μπει μεταμφιεσμένος σε νεαρό φοιτητή, αλλά θα τον προδώσει το αναχρονικό “και πολύ μου τη σπας ρε μεγάλε” που θα πει στον πορτιέρη.

21.30 Ομιλία του θεού μας, Αλέξη Τσίπρα: “Πώς έσκισα το μνημόνιο (για λίγο) και πώς σας κορόιδεψα (για πολύ)”.

22.30 Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης

23.00 Τέλος Εργασιών

00.00 Λαϊκό Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας με Trance και Σαϊκεντέλικ από τον Νίκο Καρανίκα.

Παρασκευή 14/10


09.00 Ξύπνημα – Προσευχή – Πρωινό με τυρόπιτα και μίλκο

09.30 Άφιξη Πάνου Καμμένου ντυμένου κάτι απροσδιόριστο. Χειροκρότημα όπως και να’χει για την προσπάθεια.

10.00 Πέταγμα εκτός συνεδρίου του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Κατάφερε να μπει, αλλά τον πρόδωσε το τσιπουράκι που ήπιε μαζί με την τυρόπιτα.

12.00 Ομιλίες Συνέδρων

13.00 Ομιλία Προέδρου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: “Ναι, ντρέπομαι. Ίσως όχι όσο θα έπρεπε κάποιες φορές, αλλά συνήθως ναι, ντρέπομαι πολύ”.

14.00 Ομιλία Νίκου Φίλη με θέμα: “Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους. Το πείραμα που απέτυχε στον Μεσαίωνα και οδήγησε σε χιλιάδες εκτελέσεις. Αξίζει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος”;

15.00 Διάλειμμα για φαγητό

17.00 Ομιλία Πολάκη με θέμα: “Που ‘σαι ρε μουν@#$% Ψαριανέ, να βρίσεις σήμερα αν σου κοτάει, τώρα που είμαι και εγώ εδώ μωρή κότα λυράτη”;

18.00 Βιντεομήνυμα της κυρίας Λαγκάρντ. Θερμό χειροκρότημα.

19.00 Βιντεομήνυμα της κυρίας Μέρκελ. Κλάματα, ευχαριστίες και προσευχές προς τον Θεό να την έχει πάντα γερή και δυνατή.

21:00 Ανοιχτή Συζήτηση: ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: Να χαιρόμαστε που ο κόσμος αντιδρά στα μέτρα που παίρνουμε ή να λυπόμαστε γιατί ο κόσμος αντιδρά στα μέτρα που παίρνουμε εμείς;

22:00 Λήξη Εργασιών

Σάββατο 15/10


15:00 Χαιρετισμός των Podemos και ανοιχτή διαβούλευση για το αν μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία ανάμεσα σε αριστερά κόμματα διαφορετικών χωρών και που το ένα ίσως να μην είναι πια αριστερό.

17:00 Διάλεξη του Θανάση Παφίλη για τους σύνεδρους: “Πώς να γλεντάς κάθε πολιτικό αντίπαλο, χωρίς καν να έχεις ετοιμάσει ομιλία – Αριστερά for Dummies”.

20:00 Tea Time, με μαθήματα savoir vivre από τον Παύλο Πολάκη (ασυγκράτητος).

20:30 Άνοιγμα εργασιών και μελέτη του τελευταίου έργου του Σλάβοϊ Ζίζεκ, με τίτλο “Αλκοολισμός και Μαρξισμός στην εξουσία”.

21.30 Συζήτηση με πρωτοβουλία της πρώην εκσυγχρονιστικής συνιστώσας, σχετική με τα αστεία για το ΠΑΣΟΚ. “Μας αφορούν, μας αγγίζουν, κινδυνεύουμε”; Παρέμβαση από τη φυλακή, του συντρόφου Άκη Τσοχατζόπουλου.

23:00 Μισάωρο σεμινάριο από τον επικεφαλής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, Θάνο Τζήμερο, με θέμα: “Απολύσεις στο δημόσιο, πώς να το κάνετε να φανεί σαν ατύχημα”. Τεχνητή ένταση από την πρώην κομμουνιστική συνιστώσα, έτσι για να δείξουμε ότι και καλά δεν φιμώνουμε κανέναν.

23.30 Τόσκας και ΜΑΤ ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή για να παρουσιάσουν στο κλείσιμο της βραδιάς, τα νέα Johnson’s Baby δακρυγόνα με άρωμα λεβάντα και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

00:00 Λήξη Εργασιών

Κυριακή 16/10
 

13:00 Ελληνικός καφές που επιβάλλεται μετά τον εκκλησιασμό.

14:00 Ομιλία Νίκου Παππά: “Πώς είναι να είσαι πρωθυπουργός, ενώ όλοι νομίζουν ότι είσαι απλά υπουργός”.

15:00 Αφιέρωμα: “Το θέατρο σήμερα – είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Δημήτρης Χορν της εξουσίας;”.  

18:00 Debate για την ελευθερία του τύπου – Νίκος Παππάς και Σίμος Κεδίκογλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ποιος έχει κλείσει περισσότερα κανάλια;

20:00 Εντατικά μαθήματα Twitter από τον Δημήτρη Παπαδημούλη με τίτλο “Μη γράφετε μαλακίες, γιατί υπάρχουν αργόσχολοι που τις θυμούνται”.

22:00 Δραματικός μονόλογος του Γιώργου Κιμούλη με τίτλο “ΣΥΡΙΖΑ εν Eurogroup” (το δράμα ενός νεαρού πρωθυπουργού που πίστεψε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με τον ίδιο του τον εαυτό).

23:00 Εκλογή προέδρου (Αλέξη Τσίπρα με κλειστά μάτια) και λιτανεία για μακροημέρευση του πολυχρονεμένου μας ηγέτη.

23:45  Λαϊκορεμπέτικη βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο και τον Κώστα Ζουράρι.

 

*Κείμενο: Κώστας Μανιάτης, Νίκος Μπόβολος

 

Προς όλους όσους είναι στη φάση να παίρνουν θέματα από άλλα site και να τα ποστάρουν στο δικό τους: απλά ΜΗ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ…  Τώρα, παράξενο; Τυχεροί; Έχουν βρει το νόημα της ζωής; Τελείωσαν το εργαστήρι δημοσιογραφίας; Με αυτά τα κείμενα βγάζουμε τα προς το ζην μας παίδες και ναι, περνάμε καλά. Ρωτήστε μας πρώτα πριν το copy/paste. Ευχαριστούμε προκαταβολικά heart