7 θανάσιμα αμαρτήματα, Ιλουνινάτηδες, Λεονάρντο ντα Βίντσι και Δάντης. Πάγκοσμιες συνωμοσίες που χρειάζονται τον καλύτερο σημειολόγο του κόσμου για να τις σταματήσει. Ω ναι, ο καθηγητής Λάνγκτον. Ω ναι, ο Τομ Χανκς. Με λίγα λόγια: Απ’ τη στιγμή που έσκασε στο σινεμά το Inferno κι έπειτα, η σκέψη μου είναι πάντα η ίδια: Τι θα ‘κανα εγώ αν ήμουν ο Λάνγκτον; Θα τα κατάφερνα;

Παραδέξου το. Ακόμη κι αν (σαν εμένα) δεν γουστάρεις τις ταινίες εντυπωσιασμού και… προβοκατόρικου μυστηρίου, παρόλα και “κόλαση”, και κώδικα Ντα Βίντσι, κι Αγγελοδαίμονες πρέπει να ‘χεις δει. Γιατί; Γιατί μπορεί ο συγγραφέας τους να μην είναι ο Ουμπέρτο Έκο, όμως ο Ρον Χάουαρντ γράφει με τη συνήθη του στιβαρή φαντασμαγορία, ο Τομ Χανκς είναι -ως συνήθως- λαμπρός στο ρόλο του μα πάνω απ’ όλα… Αδερφέ, αν και δεν αρέσει σε όλους να σπάνε το κεφάλι τους, σε όλους αρέσει η λύση μιας καλής σπαζοκεφαλιάς!

Αυτό άλλωστε ζήσαμε και στο μαγικό Inferno Escape Room που στήθηκε στο Mindtrap για τo “καλωσόρισμα” της ταινίας, τότε, με το Inferno. Πήγαμε, παίξαμε, γουστάραμε τέρμα και οριακά δεν λύσαμε τον γρίφο. Κι αν η ταινία τελικά μας ψιλοαπογοήτευσε, οι γρίφοι δεν μας χάλασαν καθόλου! 

Οπότε, καθώς αν δεν κάνω λάθος, ήρθες εδώ για να… σπάσεις το κεφάλι σου (!), θες αινίγματα. Λοιπόν, πάρε αινίγματα! Ο καθηγητής Λάνγκτον τα έλυσε και έγινε ήρωας. Αν ήσουν εσύ στη θέση του, θα τα κατάφερνες;  Θέλει σκέψη, θέλει γνώση, θέλει παρατήρηση. Μια έδρα στο πανεπιστήμιο σε περιμένει.

Υ.Γ. Όλες οι απαντήσεις του κουίζ έχουν να κάνουν με τις δύο ταινίες – βιβλία του Νταν Μπράουν. Οποιοδήποτε παράπονο, στον Ντάνι παρακαλώ!​