Από το καλοκαίρι με τριβελίζει μια απορία! Άραγε, που θα πηγαίναμε διακοπές, για φαγητό ή ποτό, αν δεν υπήρχε το Instagram; Αν ρε παιδί μου, δεν χρειαζόταν να δείξουμε πόσο φανταστικά περνάμε σε in προορισμούς, κρατώντας ακριβές βότκες και φορώντας διαφορετικά μαγιό, σε κάθε φωτογραφία. Αυτό το ερώτημα μοιάζει σχεδόν φιλοσοφικό και επειδή δε θα λυθεί άμεσα, θα το φέρουμε τούμπα! Τραβάμε που τραβάμε τοπία, φαγητά και κορμιά, ας το κάνουμε σωστά και με αισθητική!

Εδώ θα διαβάσεις κάποια tips, που με τον κολλητό σου το iPhone μπορείς να κάνεις “παπάδες”.

1. Κλασική περίπτωση εξόδου για φαγητό. Παραγγέλνεις και εύχεσαι τα πιάτα να είναι κάπως ευπαρουσίαστα, για να φωτογραφηθούν. Λυσσάνε σου λέει οι followers για το τι περιδρομιάζεις. Για τέλεια φωτογραφία λοιπόν “πυροβολείς” από ψηλά, κατεβάζεις αν δεν έχεις ήδη το VSCO ή αγοράζεις και άλλα φίλτρα και περιμένεις τα likes. Τελείωνε κρύωσε το φαΐ..

2. Ευλογημένος ο blogger που θα πέσει σε πολύχρωμα μπαλκόνια. Συμμετρικά όλα, με κλειστά παράθυρα να μη χάσκουν και λευκές κουρτίνες. Σαν συνομωσία μοιάζει η τόση αρμονία. Για να ταιριάζει στο τετράγωνο σχήμα του instagram αλλάζεις λίγο το μέγεθος, κάνεις και κάποιες διορθώσεις στο χρώμα αν είσαι άπληστος με το Skrwt, και καλή τύχη.

3. Καλά εδώ, η Δύση βγήκε παγανιά. Πας από την Ευρώπη στην Ασία και μοιάζεις με ξωτικό πουλί του δάσους. Φωτογραφίζεις ό,τι βρεις και ειδικά τους ανθρώπους εκεί. Δε σε νοιάζει τόσο να τους μιλήσεις, όσο να τους επεξεργαστείς με Priime και Snapseed. Aν και πάλι δε στρώνουν αυτοί οι απολίτιστοι, τους ρετουσάρεις με λίγο Touch. Εντάξει δεν είμαστε και θεοί παιδιά..  

4. Αυτό δεν είναι απλά η χαρά του blogger που λέγαμε παραπάνω. Είναι διπλό φλικ φλακ και ψαλίδι στον αέρα! Είναι κύμα, αλλά δεν είναι νερό. Είναι μπλε, αλλά δεν είναι θάλασσα και άλλα τέτοια ποιητικά. Λοιπόν παίδες εδώ έπαιξε κλείδωμα ΑΕ/ΑF στο iPhone και κρατάτε πατημένο το σκόπευτρο (δε ξέρω τι είναι αυτό, έχω Samsung). Χρησιμοποιείς Skew, για να φτιάξεις την αριστερή πλευρά και μετά παίζεις με το χρώμα με Camera+. Ό,τι κατάλαβες κατάλαβα..

5. Θα σας άφηνα χωρίς ηλιοβασίλεμα; Πάμε καθόλου καλά; Εδώ δε θα ζοριστείς πολύ! Μη σου πω ότι θα βάλεις και ένα #nofilter και θα ξενοιάσεις. Παρόλα αυτά, αν είσαι τελειομανής και χωρίς ταίρι να πασπατέψεις αυτήν τη ρομαντική στιγμή, ισιώστε “ίσα που” τη γραμμή στον ορίζοντα. Τον ορίζοντα δε θα τον ξαναστραβώσεις, ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ! Σε κάθε περίπτωση, ΒΡΕΣ ΤΑΙΡΙ!